logo

CHP’Lİ BELEDİYE OLDUĞUMUZ İÇİN HİZMETLERİMİZ ENGELLENİYOR

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediye Meclis toplantısında önemli mesajlar verdi, ‘CHP’li Belediye olduğumuz için Ereğli’ye yaptığımız hizmetler engelleniyor’ dedi. ‘Tek suçumuz CHP’li olmak’ diyen Posbıyık, “AKP’li belediyelerin bilançoları bozuk olmasına rağmen İller Bankası’ndan kredi alıyorlar, biz alamıyoruz. Sütlüce’ye yapacağımız Güneş Enerji Sistemi projemiz bazı AKP Milletvekilleri tarafından engellendi. Dün de Pençes deresinde yaptığımız çalışmalar nedeniyle DSİ’den ‘derenin üzerini kapatıyorsunuz, kapatmayın’ diye yazı geldi. Benim bütün günahım CHP’li belediye başkanı olmak” diye konuştu. Posbıyık daha sonra devam eden çalışmalarla ilgili meclisi bilgilendirdi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kasım ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada CHP’li Belediye oldukları için kente yaptıkları hizmetlerin engellendiğini söyledi. İller Bankası’ndan kredi alamadıklarını, GES projesinin engellendiğini ve son olarak da Pençes deresinde yaptıkları çalışma nedeniyle DSİ’den yazı geldiğini söyleyen Posbıyık, “Benim tek suçum CHP’li belediye başkanı olmak!” dedi.

Belediye Basın Bürosundan verilen bilgiye göre ; Başkan Posbıyık, şu değerlendirmeleri yaptı:

 “CHP’li Belediye olduğumuz için çok büyük haksızlıklara uğruyoruz. Mesela Zonguldak’ta TOKİ sahil yollarını yapıyor, trilyonluk işler yapıyor. Kanalizasyonu yapıyor. Devlet yapıyor; kıskanmıyorum, benim vilayetime yapıldığı için… Ama devlet oraya yapıyor. Milletvekilleri oraya yapıyor, Ereğli’ye bir şey yok.  Hizmet yok.  Zonguldak Belediyesi’nin borçları var, bilançosu kötü ama asfalt için İller Bankası’ndan 18 milyon para verdiler, asfaltları dökülüyor. Bilançomuz çok düzgün olduğu halde bize vermiyorlar. Niye? Suçumuz CHP’li Belediye olmak!

-GES PROJEMİZ ENGELLENDİ-

Büyük gayretlerle Güneş Enerjisi için Avrupa’dan yatırım imkanı bulduk. Bedavaya Güneş Enerjisi yapılacaktı. Ereğli’nin aydınlatması için 800 bin lira aylık elektrik parası ödüyoruz. Bu Güneş Enerjisi sistemiyle 400 bin liralık enerji üretecektik.  Her şeyi yaptık. Vali beyle anlaştık, defterdarlıktan geçti, dosya Ankara’ya gitti ama Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden Sütlüce’de Güneş Enerjisi sistemini yapacağımız yeri alamadık. Açıkça söyleyeyim, Zonguldak’taki bazı AKP Milletvekilleri CHP’li belediyeyiz diye ‘Bu araziyi vermeyin’ dediler. Benim bütün günahım CHP’li belediye başkanı olmak!

-PENÇES DERESİ ÇALIŞMALARIMIZ ÜZERİNE YAZI GÖNDERDİLER-

Bunları herkesin bilmesi lazım. Şimdi yeni bir hadise daha oldu. CHP’li belediye olmanın suçu! Dün akşam uyku uyumadım üzüntümden; CHP’li belediye olmak bu kadar kötü bir şey mi bilmiyorum.  Belediyenin önünden geçen Pençes deresini yapıyoruz. Geçtiğimiz 5 sene Ereğli’yi yöneten AK Parti Belediyesi elini bile oynatmamış burası için. Hükümet desteğini almak suretiyle hiçbir şey yapmadılar. Trafik burada felç durumda. En çok kargaşanın, trafik sıkışıklığının olduğu bir yer. Bu derenin yapılması lazım. Benim zamanımda stadyuma kadar buranın onayı alınmış durumda. Elimde belgeleri. Ama ellerini bile sürmediler. Yan duvarları çöküyor, tabanda kanalizasyon kokuları var. Elif Otel’in orada bile kanalizasyon kokusu var. Buranın yapılması lazımdı, 5 sene yapmadılar, biz geldik, ‘yapalım’ dedik. İmkanlarımızın az olmasına rağmen hemen yan duvarları yaptık. Siyasetçiler şikayet etmişler. Dün Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’nden yazı geldi, ‘Dereyi kapatıyorsun, kapatma’ diye. Nasıl uyursun Belediye Başkanı olarak. Yazıktır, günahtır. Kendi kendimizi şikayet ediyoruz.  Ben kendime yapmıyorum, ben yürümeyeceğim oralarda. Ereğli halkı yürüyecek. Enerji-Sa’yı devreye soktuk, enerji hatları çöküyordu, yer altında aldırdık, oraları temizledik. Kötü bir şey mi yaptık. Maddi imkansızlıklara rağmen bir şeyler üretmeye çalışıyoruz, engel oluyorsunuz. Gölge etmeyin başka ihsan istemez.  Çelme takmayın bize, yazık günahtır Ereğli’ye.

-BEN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUM-

Hırsızlık yapmıyorum, arsızlık yapmıyorum ben çalışmaya devam ediyorum.  Beni mahkemeye vereceklerse versinler, hodri meydan. Asacak değiller beni.  Hırsızlık yapmıyorum, arsızlık yapmıyorum, halkım için, insanlarımız için hizmet yapıyorum.

Aynı şeyi Balıkçı Barınakları konusunda Bozhane’de yapıyorlar. Bu konuda konuşmayacağım. Orası 1994 öncesine dönüyor. Bıraktım, beni hiç ilgilendirmiyor. Lokantaları da kapatsınlar, ne yaparlarsa yapsınlar, ilgilenmiyorum. Orası 94 öncesine dönüyor, o uğraşanlar kına yaksınlar. Görecekler, ben hiç karışmıyorum. Yazık bu Ereğli’ye, günah.”

MECLİSİ BİLGİLENDİRDİ

Başkan Posbıyık konuşmasının ikinci bölümünde ise belediyenin devam eden çalışmalarıyla ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.

Kısıtlı imkanlara rağmen, belediyenin hizmetlerine devam ettiğini söyleyen Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“ AKM konusunda hızla çalışıyoruz. Tadilat yaptık ama yeni bir bina yapmış kadar harcama yaptık buraya. Nart bey Bale Vakfı’ndan uzmanları getirdi. Devlet Tiyatroları’nın gelmesi için sahne aşağıya düşürüldü. İçeride ticaret alanı yok.  Bol bol salon yaptık. Sergi, tiyatro, halk oyunları için salonlar oluşturuldu. Okullarımız sene sonu balolarını yapabilsin diye salonlar hazırladık. Güzel bir AKM ortaya çıkıyor. Son rötuşlar yapılıyor. Ereğli kültürel bakımdan rahat etme imkanına kavuşmuş olacak.

-BALIK LOKANTASI-

Erdemir Ofis yolu üzerine deniz kenarına büyük bir balık lokantası yapıyoruz. Projesi bitti, ihaleye çıkmak üzereyiz.

-KAYNARCA’YA ÇAY BAHÇESİ-

Kaynarca Konutlarının orada büyük bir alanımız var, oraya çok güzel bir çay bahçesi yaptık. Önünde havuzuyla güzel bir yer oldu. Yakında ihaleye çıkacağız. O bölgeyi bir piknik alanı oluşturarak rahatlatmış olacağız.

-2 HALI SAHA-

2 tane halı saha yapıyoruz. Meclis Üyelerimiz Yahya Çakır ve Yılmaz Partlak bu konuda çok sayıda gencimizi getiriyorlar bize. Biri Karga Mahallesi’nde, diğeri de ERDEMİR Genel Müdürlüğü’ne giderken yeşil alanda halı saha yapıyoruz. Çalışmaları ilerledi.

-3 SU DEPOSU BİTİYOR-

Kestaneci, Osmantepe ve İnallı’daki su depolarımız bitmek üzere. Artık enerji kesildiğinde sular kesilmeyecek.

-OYUNCAK MÜZESİ-

Oyuncak Müzesi Türkiye’de birkaç tane var, Üniversite ile arkadaşlarımız ilişki içerisinde, Abdi İpekçi Salonu Oyuncak müzesi olacak. Mado’nun altındaki tuvaleti kaldırdık, Yaşlılar Gençler Evi’nin arkasına yeni bir tuvalet yaptık. Mado’nun altı çocukların oyuncak yapabilmeleri için atölye olacak. Tefrişat çalışmaları devam ediyor.

-14 KM. BİSİKLET YOLU YAPILIYOR-

Kaymakamlığın öncülüğünde Kandilli’ye 14 kilometre bisiklet yolu yapılıyor. Bu yolun 7 kilometresi bizim sınırlarımız içerisinde olduğu için Balı bölgesinde biz yapıyoruz. Kaymakamlık büyük bir gayret gösteriyor.  Emeği geçenlerden, önderlik yapanlardan Allah razı olsun. Bizim yapacağımız 7 kilometrelik yolda çalışmalarımız devam ediyor.

-REVİZYON ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR-

Revizyon çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Yeni yönetmeliklere göre plan notları hazırlanıyor.  Ereğli’de çok büyük sıkıntılar var. Geçtiğimiz dönemde yapılan bir çok inşaatın mesafeleri yanlış verildiği için 40 projeye müfettişlerin gözetiminde el konulmuş vaziyette.  Ereğli’de bir çok yüksek bina görürsünüz. Renkli renkli binalar, boş binalar, müfettişler el koymuş, düzeltemiyorsunuz, büyük sıkıntılar var. Müteahhitler zorda, 3’üncü şahıslar, daireleri satın alanlar zorda. Hukuki yönden şu anda bir şey yapılamıyor. Bu revizyonda el birliğiyle bu durumu çözmeye çalışacağız. Ortak bir çalışmayla elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Tabii bu, Meclis üyelerimizin anlayış birliği olursa mümkün… Yoksa müteahhitler de vatandaşlar da sıkıntı yaşar net olarak… Yasal çerçevede yapılması gerekenleri yapacağız.

-DOMBAY DERESİ BÖLGESİNE YENİ YOLLAR-

Benim çalışma kitabımda, seçim döneminde vaatler kitabımda bir viyadük meselesi vardı biliyorsunuz. Viyadük için bir çalışma yaptık. Bizim boyumuzu aşıyor, çok büyük paralar gerekiyor, ancak şunu gördük; Ereğli’deki mimarlardan da destek istedik. Viyadükle Hatip Caddesi’nde bir noktadan gidiyorsun, karşı notaya geçiyorsun. Bunun rantabıl olmadığını gördük. Viyadük yerine alt taraftan kolları çalıştırmak üzere bir yol çalışmasının daha geniş hizmet ağı oluşturacağına karar verdik. Aylardır projenin üzerinde çalışıyoruz.

Hatip Camii’nin olduğu yerden başlayarak çift yol yapmaya çalışıyoruz. Eski trafonun olduğu yeri kaldırıyoruz. 1 No’lu Sakindere yolu, Dombay deresi dediğimiz yoldan yukarı çıkan yol, çok karda iki araba zor geçiyor, çok sıkıntılıdır. Bu Gök Evlerin olduğu yerler, Forteksler, diğer siteler burası çok yoğun bir mahalle… Dolayısıyla bu ikinci kanaldan geçeceğiz. Derenin üzerinin kapatılma noktasında mevcut yoldan gidip burada, bize ait yerde, menfezlerle 1600 metrelik bu özü kapatacağız ve Aktaş’a çıkmış olacağız. Aktaş’tan da dağılım olacak. İlerleyen zamanlarda hastane yoluna da geçiş yapacağız. İmar yolları ile sağa sola dağılımlar olacak. Viyadükle bir noktadan bir noktaya gitmek yerine buradan dağılımı sağlayacağız. Dün toplantı yaptık. Yakında çalışmalara başlayacağız.  Burada 18 madde uygulaması da yapacağız. Bizim yolumuza girmeler de var buralarda. Üç aylık bir zaman içerisinde 18. Maddeyi uygulayıp yasal hale getirir getirmez, buradaki projeye başlıyoruz. Trafik açısından bu bölgelerde çok büyük bir rahatlık sağlayacağımızı düşünüyoruz.

-KENT MEYDANI PROJESİ ÖNEMLİ-

En önemli projelerimizden birisi de Kent Meydanı projesi… Bunu da sık sık yazıyorlar. Ama kimse para var mı demiyor. Pandemi döneminde paralarımız tam olarak gelmiyor. Vatandaş zaten zor durumda ödeme yapamıyor, kiralarımız ödenmiyor. Vatandaş nasıl sıkıntı yaşıyorsa belediye de büyük bir maddi sıkıntı içerisinde. Geçen yıla göre bütçemizde bir büyüme yok. Büyümesi de mümkün değil bu şartlarda. Ülkenin durumu belli. Vatandaşın durumu belli. Vergi ödeyecek, su parası ödeyecek durumda değil. Kent Meydanı projemiz tabii ki çok önemli. Meydandan daha da önemli altına yapılacak 4-5 katlı otopark. Bunun yapılması lazım. Hem otopark için hem kentin trafik sorunundan kurtulması için bu olmazsa olmaz. Arkasındaki belediye binası projesinden vazgeçtik. Onun temeli yapılır kalır ama otoparkın yapılması lazım.

-OYAK/ERDEMİR, EREĞLİ’NİN BOĞAZINI SIKIYOR-

Ancak bu Kent Meydanı projesi şu anki rakamlara göre belediye binası hariç 60-70 trilyon lira civarında. Böyle bir paramız yok. Böyle bir imkanımız yok. Bugünkü imkanlarla bunu yapmak mümkün değil. Demir Çelik para vermiyor, bizden para alıyor, avanta almaya çalışıyor. Vergilerini vermiyor, hiçbir şey vermiyor. Sabah gittim baktım, arabaların otoparklarını dahi benim yollarımda yapıyorlar, içeriye otopark yapmıyorlar. Bağlık kapıdan şöyle bir dolaştım, otopark dahi yapmıyorlar içeriye. Ereğli’nin boğazını sıkmaya çalışıyorlar. Biz hukuki paralarımızı dahi alamıyoruz. Bu Kent Meydanı projesinin yapılması için sadece CHP değil AK Parti grubunun da bir çare düşünmesi lazım. Ya arkaya hep birlikte bir eser bırakacağız. Ya da kira al, borç öde, vaziyeti idare edip gideceğiz. Onun için yürekli ve cesaretli olarak sizler de düşünün. Aklıma gelen çözüm seçeneklerinden birisi belediyenin kiradaki bazı yerlerinin satılarak gelirinin buraya aktarılması. Sizden öneriler bekliyorum. Bir şekilde Ereğli’nin trafiğinin çözümü için bu Kent Meydanı projesini yapmamız lazım.”

Paylaşın:
711 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ