logo

CHP’Lİ DEMİRTAŞ’TAN İDDİALI AÇIKLAMALAR!

  • CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, yerelde çok fazla görünmediği eleştirisine “komik söylem” olarak değerlendirdi ve “Sekiz yıllık milletvekili dönemimizde bunlarla ilgili sormadığımız soru, yapmadığımız açıklama kalmamıştır. Ben çok iddialıyım Zonguldak‘ta yerel sorunlarla ilgili en fazla o sorunları gündeme getiren, basın açıklaması yapan milletvekili olduğumu düşünüyorum… ” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Zonguldak Kanal Z ekranlarında yayınlanan ‘Gönüllü Ajanda’ programında Gazeteci Doğan Gönüllü’nün sorularını cevaplandırdı.

3 Mart Cuma günü akşamı canlı yayınlanan programda, deprem ve siyaset gündemine dair değerlendirmelerde bulanan Demirtaş, yerel gazetecilerin görüntülü sorularına da cevap verdi.

HÜKÜMETE SESLENDİ: “43 MİLYAR DOLARIN HESABINI VERİN”

Demirtaş, İlk bölümde Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesindeki izlenimlerini değerlendirirken, deprem sonrası müdahalelerin yetersiz olduğunu söyledi ve ilk 2 günde askeri güçlerle madencilerin sevkiyatının geciktirildiğini savundu. Deprem vergisi olarak 43 milyar dolar toplandığını ve hesabının verilemediğini iddia eden Demirtaş Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kast ederek, “helallikle falan bu işle kurtulmaz” tepkisini gösterdi.  Zonguldaklı madencilerin deprem sonrasında katıldığı kurtarma çalışmalarından övgü ile bahseden ve Ak Parti iktidarını, AFAD ile Kızılay’ı eleştiren Demirtaş, depremin can kaybı, istihdam, göç, ekonomik ve psikolojik olumsuz etkilerinin devam edeceğini söyleyerek, “orada güvenli yaşamın sağlanması lazım. Sayın cumhurbaşkanının bir yılda konutları bitireceğiz söylemi çok da gerçekçi bir ifade değil. Seçim öncesi göstermelik sözler.” diye konuştu.

“ZONGULDAKLI HAYIRSEVERLER YARDIM ETSİN”

 Zonguldak’a getirilen 6 bine yakın depremzedenin de sorunları olduğunu duyuran Demirtaş, “Zonguldaklı hayırsever hemşerilerimize sesleniyorum: Boş kullanılmayan evleri varsa geçici de olsa tahsis etsinler, ellerinden gelen yardımları yapsınlar. Gün dayanışma, yardımlaşma günü” çağrısında bulundu.  

“GENEL BAŞKANIMIZA GÜVENİYORUZ”

Genel siyasette altılı masada İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in çıkışı ile ilgili soru üzerine konuşan Demirtaş, “Zaten altılı masa bir açıklama yaptı. Gelişeler sonrasında bizim MYK’mız da olağanüstü toplandı. Partimizin kararlarını onlar açıklayacaklardır. Ben şu anda MYK kararlarının ne olduğunu bilmeden bir değerlendirme yapmam uygun düşmez ama ilerleyen günlerde bu konuyla ilgili görüşlerimi ifade ederim. Şu anda kritik bir süreçten geçiyoruz MYK’ımızın aldığı bütün kararlar ve atacağı adımlar son derece önemli, genel başkanımıza sonuna kadar güveniyoruz.” dedi.

.

“KOMİK SÖYLEM” DEDİ, YERELDEKİ ÇALIŞMALARINI ÖZETLEDİ

Gazeteciler Derya Akbıyık, Atilla Öksüz, Aytaç Öztürk, Ercan Demir ve Neriman Dengiz’in de sorularını cevaplandıran Demirtaş Zonguldak ve ilçelerinin tüm konularına vakıf olduğunu söyledi. Yerelde çok fazla görünmediği eleştirisine “komik bir söylem” olarak değerlendiren Demirtaş, “Sekiz yıllık milletvekili dönemimizde bunlarla ilgili sormadığımız soru, yapmadığımız açıklama kalmamıştır. Ben çok iddialıyım Zonguldak‘ta yerel sorunlarla ilgili en fazla o sorunları gündeme getiren basın açıklaması yapan milletvekili olduğumu düşünüyorum…  Biz CHP Milletvekilleri olarak çalışıyoruz ve sürekli beraberiz Ereğli’deki kampüs sorunundan tutun Filyos’taki gübre fabrikasına kadar, Alaplı organize sanayi sorunlarından tutun, Zonguldak merkezdeki limana kadar aklınıza gelebilecek her türlü sorun hakkında mutlaka bir açıklama yapmış, önergesi vermişizdir, mutlaka bir çözüm önerisi getirmişizdir. Esnaflarımızla ilgili çok güzel çalışmalar yaptık. Sürekli ziyaret ediyoruz beldeleri, şehir merkezlerini de ziyaret ediyoruz artı orta ve büyük ölçekli işletmelerin belediye başkanlarımızla birlikte ticaret odalarını ziyaret ettik. 32 tane orta büyük ölçekli işletmeye gittik. Zonguldak ekonomisinin fotoğrafını çektik yani. Türkiye Taşkömürü Kurumu zaten sürekli artık uzmanlık alanımız olmuş bütün veriler var sürekli açıklamalar yapıyoruz işçilerimizle sürekli beraberiz. Yani dolayısıyla sürekli halkla iç içeyiz, sürekli köylere de gidiyoruz.” diye konuştu.

“DEVAM EDERSEM ZONGULDAK’TAN EDERİM”

Siyasete Zonguldak’tan veya başka bir ilden devam edip etmeyeceği sorusu üzerine ise Demirtaş,  “Önce cumhurbaşkanı adayımız belli olsun şu an bekliyoruz. ..  Bir maden işçisinin çocuğuyum, ben Eğer hizmet edeceksem kendi ilimde hizmet etmek isterim.” cevabını verdi. Soru üzerine Ereğli’den Milletvekilliği yapabilecek çok değerli partililer olduğunu belirten Demirtaş, “çok değerli isimler” diyerek hepsine başarılar diledi.

KOZLU BELEDİYE BAŞKANI ALİ BEKTAŞ’A YÜKLENDİ!

Deprem’le birlikte gündeme gelen Kozlu’daki 24 katlı yüksek yapıya da değinen Demirtaş, “Kozlu belediye Başkanının maalesef çok şaibeli işleri var. Sayın Ali Bektaş maalesef iyi yönetim sergileyemiyor. Kozlu imar rantlarının olduğu bir bölge. İmar rantının bu şekilde yüksek yapıların bir rüşvet, bir menfaat sağlamadan verilmeyeceğini Türkiye’de yaşayan herkes bilir. Bu kadar katlı bir binaya göz yumulması, müsaade edilmesi, -bunun gibi başka binalar da var- belediye ile kafa kol ilişkisi olmadan yürütülmesi mümkün değil.  Belediye başkanına soruyorum; niye buna 24 kat verdin kardeşim.” diye sordu.

“EREĞLİ HİZMET FAKİRİ”

CHP’li Demirtaş, programın son kısmında, Ereğli’de fakülte kampüsünün bir türlü yapılamasını ve kamu binalarının eksikliğini örnek göstererek “Ereğli Ak Parti döneminde hizmet fakiri bir ilçe oldu. Kamu binalarının kirada olduğu, kiralık bir ilçe olmuş. Hani Erdoğan Ereğli’nin milletvekili benim demişti hani nerede, hangi sorunu çözdü, yine Ereğlililere, Zonguldaklılara yalan söylediler. Çözmezler, çözemezler” değerlendirmesinde bulundu.

Programın tamamını izlemek için görseli tıklayınız:

Paylaşın:
506 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ