logo

CHP’Lİ ERTUĞRUL, 1 GÜNDE 2 BELDE, 5 KÖYDE ÇALIŞTI

  • CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Eylem Ertuğrul’un, 5 Mayıs Cuma günü Kdz. Ereğli’ye bağlı Kandilli ve Ormanlı Beldeleri ile Karakavuz, Fındıklı, Akköy İbrahimce Mahallesi, Köy merkezi ve Çömlekçi köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla buluştuğu bildirildi.

CHP Kdz. Ereğli İlçe Basın Bürosoundan verilen bilgiye göre ; güne sabah saatlerinde CHP 5. Sıra Milletvekili adayı Cemalettin Sağtekin ile Kandilli’ de madencilerle buluşarak başlayan CHP Milletvekili adayı Op.Dr.Eylem Ertuğ Ertuğrul, ardından Ormanlı Beldesine geçerek Pazar esnafını ziyaret etti.

Öğleden sonra ise sırası ile Karakavuz, Fındıklı, Akköy İbrahimce Mahallesi, Köy merkezi ve Çömlekçi köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla buluşan Milletvekili adayı Ertuğrul, ziyaret ettiği yerlerde kısa konuşmalarla bölge ve ülke ekonomisi ile ilgili konuşmalar yaparak iktidara geldiklerinde yapılacak icraatler ile ilgili bilgi verdi. İlk etapta 5 bin madencinin işe alınacağını belirten Ertuğrul, emekli olanların yerine ve yeni açılacak ocaklara ihtiyaç duyuldukça eleman alınarak bölgesel olarak istihdam sağlanacağını bu konudaki sorunların giderileceğini söyledi.

“TARIM GELİŞTİRİLECEK, KÖYLERİN YAŞAM STANDARTLARI ARTIRILACAK”

Milletvekili adayı Ertuğrul, tarımsal olarak yerli üretime dayalı bir politikanın yürütüleceğini ve tarımın geldiği dışa bağlı durumdan kurtarılarak tekrar ihracatçı bir seviyeye getirileceğini, bunun için köylerde ziraat mühendisi ve veterinerlerin hizmetlerinin arttırılacağını, fiskobirlik’in yeniden aktif hale getirilerek fındık üreticisinin uluslararası tekellerin elinden kurtarılacağını, en az 4 dolar fındık fiyatı ile üreticinin piyasa dalgalanmalarından korunacağını, 2014 yılından bu yana artmayan alan bazlı desteğin artırılarak güncel hale getirileceğini dile getirdi. Ertuğrul, köylünün köyünde yaşaması için yaşam standartlarının arttırılmasına yönelik çalışmaların yapılacağını, köy okullarının yeniden açılarak köylerin yeniden öğretmenler ile buluşturulacağını, köylerde sağlık ocaklarının hizmet etkinliğinin artırılacağını söyledi ve bunların gerçekleşebilmesi için Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Mecliste çoğunluğun elde edilmesi adına Cumhuriyet Halk Partisi partisi ve Millet İttifakı için destek istedi.

Paylaşın:
262 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ