logo

CHP’Lİ ERTUĞRUL, EHLİYET MAĞDURLARI İÇİN AF İSTEDİ

  • CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertığu Ertuğrul, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada sürücü belgesi geçici olarak alınanlar için bir defaya mahsus ehliyet affına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Ülkede yaklaşık 1 milyon sürücünün ehliyetine geçici olarak el konulduğunu açıklayan Ertuğrul, mağduriyetin giderilmesi gerektiğini belirttiği konuşmasında, “Sürücü belgesi geçici olarak elinden alınanlar sosyal, ekonomik, ailevi sıkıntılar yaşamakta bu nedenle 1 milyon insan mağduriyet çekmektedir. Çünkü ehliyet demek iş demektir, aş demektir. Olası kast veya bilinçli taksir ile ölümlü ya da yaralanmalı kazaya sebebiyet vermeyenlerin ve süreklilik arz eden madde bağımlılığı olanlar hariç bir defalığına mahsus ehliyet affı ihtiyaç durumundadır. ” dedi.

“BU KONUDA DÜZENLEME YAPMALIYIZ”

Milletvekili Ertuğrul, mağdur şoförlerin ehliyetlerine kavuşmak için uzun yıllardır beklediğine dikkat çekerek “Bu konuda düzenleme yapmalıyız. Ehliyet mağduru vatandaşlarımız ekonomik anlamda çok sıkıntı çekiyor. Ekmeğini buradan kazanan vatandaşlarımızın artık dayanacak gücü kalmamıştır. Ehliyet affının yasalaşması şoför esnafımızı mutlu edecektir mutlaka ehliyet affı gereklidir.” diye konuştu.

Paylaşın:
297 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ