logo

25 Aralık 2020

CHP’Lİ ERTUĞRUL, İSMET İNÖNÜ’YÜ SAYGIYLA ANDI

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul, Türkiye Cumhuriyeti 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’yü vefatının 47. yıl dönümünde yazılı mesajla andı.

Ertuğrul mesajında şu ifadelere yer verdi:

Ulusal bağımsızlık mücadelesinin her damla kanında, aziz Cumhuriyet’imizin her adım ilerlemesinde ve ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması hedefinde emeği olan, Millî Şef, 2. Cumhurbaşkanımız ve partimizin saygıdeğer genel başkanlarından merhum İsmet İnönü’yü, vefatının yıldönümünde sevgi, rahmet ve minnetle anıyoruz.

1919-1922 yılları arasında, Anadolu’nun dört bir yanındaki savaşlar topraklarımızı kanla yoğururken, Batı Cephesi Komutanı olarak birçok cephe mücadelesinde destan yazan yiğit kahraman İnönü, ulusal bağımsızlığın mihenk taşı olan Lozan Barış Antlaşması’nın imza altına alınıp vatan topraklarının ve Türk Milleti’nin haklarının elde edilmesi ve bu topraklar üzerindeki emperyalist tüm özlem ve hayallerin yok edilmesinde baş aktör olmuş ve tarihimizin başka bir sayfasına daha adını nakşetmiştir.

Böylesine müstesna, değerli ve dünya toplumlarının önünde her zaman saygıyla eğildikleri bir genel başkanın partisinin bireyleri olmak; ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü gibi yaşadıkları yüzyıla damgalarını vurmuş askerî deha ve engin deneyime sahip devlet adamlarının kurdukları bu güzel ülkede yaşamak, onurların en büyüğüdür.
İnönü’nün yaptıkları, kazandırdıkları ve milletimize emanet bıraktıkları, aradan yüzyıllar geçse de asla unutulmayacaktır. Ruhu şâd olsun.

Paylaşın:
754 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ