logo

CHP’Lİ ERTUĞRUL’DAN ELEKTRİK FATURALARINA SERT TEPKİ!

CHP Kdz Ereğli İlçe Başkanı E. Eylem Ertuğrul, elektrik faturaları ile ilgili yaptığı yazılı açıklamasında, “Kabul edilemez bir şekilde zamlanan elektrik faturaları küçük esnafımızı ezdiği gibi, bazı günler elektriği kesilen ağır sanayi firmalarına da büyük zararlar vermektedir.” görüşüne yer verdi.

CHP Kdz Ereğli İlçe Başkanı E. Eylem Ertuğrul, 2021 yılına oranla yükselen elektrik faturaları ile yazılı açıklama yaptı. Açıklamasında fatura edilen bedelin yarısından fazlasının elektrik tüketim maliyeti değil, şirketlere verilen dağıtım bedeli ve destekleme ödemesine gittiğini savunan Ertuğrul şöyle dedi:

“Bu şartlar altında ticaretin sürmesi imkansızdır.”

Ülkemizin içine girdiği ekonomik çöküş son dönemde giderek daha da içinden çıkılamaz bir hal alıyor. Son derece dengesiz seyreden piyasa şartları ve döviz kurlarının üzerine kontrol edilemeyen enflasyonun da binmesiyle zaten bitme noktasına gelen ticaret hayatı tamamen durmuş hale gelmiştir.

İlçemizde faaliyet göstermeye çalışan ticaret erbabı, değil mevcut durumu korumak ve aynı istihdamı sağlayabilmek , dükkanlarını kapatmamak için çareler aramaktadır. Son günlerde şehrimizin çarşı içerisinde gezen dolaşan insan görmek mümkün değildir. Kabul edilemez bir şekilde zamlanan elektrik faturaları küçük esnafımızı ezdiği gibi, bazı günler elektriği kesilen ağır sanayi firmalarına da büyük zararlar vermektedir.

Fahiş fiyat artışları sadece elektrikle sınırlı değil, günlük hayatı tamamen etkileyen doğalgaz ve akaryakıt fiyatlarındaki korkunç tablo her kesimden insanı dumura uğratmaktadır. Bu şartlar altında ticaretin sürmesi imkansızdır.

“Vatandaşlardan elektrik faturalarında ne ödediği gizlenmektedir.”

Elektrik faturalarının sürekli artması günümüzde temel bir hak olan elektrik hizmetinin vatandaşlarımıza kamusal değil, adeta bir müşteri mantığıyla ulaştırıldığını göstermektedir. İktidar elektrik hizmetinde vatandaşı yolunacak müşteri olarak görmektedir. AKP İktidarında ucuzlayacağı ve hizmetin kalitesinin artacağı vaadiyle elektrik dağıtımı özelleştirilmiştir. 21 bölge halinde özelleştirilen elektrik dağıtımı, faturaları daha da artırmış, dağıtım hatlarında yeterli yatırımın yapılmaması nedeniyle sık sık elektrik kesintileri yaşanmaya başlanmıştır.

Elektrik faturalarına yansıyan dağıtım bedeli, elektrik üretim şirketlerine verilen YEKDEM desteği gibi doğrudan ya da dolaylı olarak vatandaştan alınan bedeller de gizlenmektedir. Dağıtım bedelinin faturanın neredeyse yüzde 30’unu oluşturduğu, enerji şirketlerine verilen desteğin payının ise yüzde 25’i bulduğu ifade edilmektedir. Başka bir deyişle vatandaşa fatura edilen bedelin yarısından fazlası elektrik tüketim maliyeti değil, şirketlere verilen dağıtım bedeli ve destekleme ödemesine gitmektedir. Vatandaşlardan elektrik faturalarında ne ödediği gizlenmektedir.

“indirim ve ödeme kolaylığı sağlanmalıdır”

İşin tuhaf yanı fahiş fiyatlara rağmen en ufak doğa olayında şehrimiz elektrikten yoksun bırakılmakta, vatandaşımız soğukta karanlıklara mahkum edilmektedir. Özelleştirmeyle birlikte bırakın hizmetin artmasını, korkunç faturalar ödeyen vatandaş hiç görmediği kadar kesintiyle karşılaşmaktadır. Bu AKP iktidarının özelleştirme projelerinin hangi şartlarda kimler korunarak yapıldığının bir başka göstergesidir.

Vatandaşımızı ve esnafımızı silindir gibi ezip geçen elektrik ve doğalgaz faturalarında acilen indirime gidilmeli ve ödeme kolaylıkları sağlanmalıdır.

Memuruna ve emeklisine düşük zam yapmak için önceden belirlenen ve gerçeği yansıtmayan enflasyon oranları açıklatan saray iktidarı hiç mi esnafını vatandaşını düşünmüyor ??

Bu yapılanlar zam değil soygundur. Vatandaşın parasını yandaş şirketlere peşkeş çekmektir. Yandaş şirketlere her türlü kıyağı geçen iktidar bu sefer de vatandaşını korusun çok şey mi istiyoruz ??

Paylaşın:
452 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ