logo

CHP’Lİ POSBIYIK: “PARTİ AYIRMAM; HİZMET ADAMIYIM”

  • CHP Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Adayı Halil Posbıyık, Seçim Bürosu açılışında “Herkes benim gözümde hepsi aynı seviyede, yoksa bu halk beni bu kadar destekler mi? Benim için hizmet siyaset… Yerel yönetimlerde siyaset olmaz. Eğer siyaset yapmak isteseydim milletvekili olurdum, ideoloji peşinde koştururdum ama ben hizmet adamıyım, Belediye başkanıyım. Yanıma ister şeriatçı gelsin, ister komünist gelsin hazırola geçerim onun talep ve isteklerini yerine getiririm.” diye konuştu.

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı tarafından Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık için seçim bürosu açılışı düzenledi.

19 Şubat Pazartesi günü saat 14.00’te Meydanbaşı Caddesinde düzenlenen açılışa CHP İl Başkanı Devrim Dural, İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu, önceki dönem parti yöneticileri ve kalabalık bir topluluk katıldı. Caddenin tek yönlü trafiğe kapatılıp miting havasında gerçekleşen açılış öncesi partili gençler tarafından katılımcılara Türk Bayrağı dağıtıldı.

Tören Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Kürsüye davet edilen CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu ile İl Başkanı Devrim Dural selamlama konuşmalarında, partileri ve Aday Halil Posbıyık için yoğun destek vereceklerini ifade ederek, tüm belediye başkanlıklarını kazanmak için destek istediler.

.

.

“2014 -2019 YILLARI ARASINDA EREĞLİ FELÇ OLDU”

Alkışlar eşliğinde kürsüye gelen Halil Posbıyık, sözlerine bütün belediye başkan adaylarına başarılar dileyerek başladı. Konuşmasında sık sık kendisinden önceki Hüseyin Uysal dönemini eleştiren Posbıyık, “O sıralarda ne işler döndü ben bilemem onu halk bilir ama belediye başkanı karar vermiyordu, birileri karar veriyordu. Ereğli’nin bu duruma düşmemesi lazımdı. Ereğli felç oldu.” görüşünü savundu.

ÇALIŞMALARI KONU BAŞLIKLARI İLE ÖZETLEDİ

Önceki belediye başkanlığı dönemlerini ve 2019 yılından bu yana alt yapı ve üst yapı olarak belediyecilik faaliyetleri özetleyen Posbıyık, trafik sorununu bildiğini, gerekli çalışmaların yapılmaya devam edildiğini ve çevre yolunun şart olduğunu söyledi. Faaliyetleri açıklarken yapılan ve yapımı devam eden kültür, sanat, sağlık ve çevre gibi yatırımlarına da yer veren Posbıyık, “Belediyeler de ekonomik yönden zorda. Biz buna rağmen her türlü hizmetimizi yapmaya başladık.” dedi.

“İSTER ŞERİATÇI, İSTER KOMÜNİST GELSİN; TALEPLERİNİ YERİNE GETİRİRİM “

Posbıyık konuşmasının ilerleyen bölümünde ise “iftiharla, şerefle söylüyorum; ben tabandan geliyorum, Sebzeci Kadir Posbıyık’ın oğluyum. O, zor şartlarda beni okuttu, ben bu memlekete aşık olduğum için, Ereğli için çalışıyorum. Ereğli belediye başkanlığına benim paraya-pula ihtiyacım yok. Erdemir’de mühendisken buradan daha fazla para alıyordum ama ben Ereğli halkını seviyorum. Ereğli halkından bana oy vermeyenleri de seviyorum…. (partileri sayarak) Herkes benim gözümde hepsi aynı seviyede, yoksa bu halk beni bu kadar destekler mi? Benim için hizmet siyaset… Yerel yönetimlerde siyaset olmaz. Eğer siyaset yapmak isteseydim milletvekili olurdum, ideoloji peşinde koştururdum ama ben hizmet adamıyım, Belediye başkanıyım. Yanıma ister şeriatçı gelsin, ister komünist gelsin hazırola geçerim onun talep ve isteklerini yerine getiririm. Benim görevim bu!.. Ereğli’de yaşayan 120 bin kişi köylerde yaşayan vatandaşlarımı asla ayırmam 270 bin kişinin ayrılmaz belediye başkanıyım, benim için parti farkı yok Herkes tanrının yarattığı insanlar mukaddes benim gözümde ben başkan bir şey bilmem” diye konuştu.

Paylaşın:
283 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ