logo

CHP’Lİ POSBIYIK’IN MECLİS ÜYESİ ADAYLARI TANITILDI

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP’nin Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık’ın Meclis Üyesi Adaylarının tanıtımı ve ‘Posbıyık Gönüllüleri Bürosu’nun açılış töreni düzenlendi.

23 Şubat 2024 Cuma günü yalı Caddesi girişinde düzenlenen törene yoğun ilgi oldu. Kokteyl şeklinde düzenlenen etkilikte katılımcılara meşrubat ve kurabiye ikramı yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan tören, Meclis Üyesi Adaylarının isim isim anons edilerek platformdaki yerlerini almaları ile devam etti.

KOCAMANOĞLU : “SÖZ SİZDE”

İlk konuşmayı yapan CHP İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu, “Sizlerden alınan isimler doğrultusunda meclis üyelerimiz ve belediye başkanımızı karşınıza getirdik. Bundan sonra Ereğli’nin daha ehil ellerde yönetilmesi  için Ereğli’nin daha ileriye gitmesi için artık söz sırası sizde “ dedi. İlçe örgütü olarak 270 mahalle temsilcisi, 460 sandık sorumlusu oluşturulduğunu duyuran Kocamanoğlu, “sevgili belediye başkanımızın önderliğinde 31 Mart akşamı yine Ereğli’de belediye başkanlığı koltuğunda cumhuriyet Halka Partisi adayı Halil Posbıyık olacak” diyerek alkışlandı.

ERTUĞRUL : “HALİL POSBIYIK’I ANLATMAYA GEREK YOK!”

Daha sonra kürsüye davet edilen CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Eruğrul, konuşmasının büyük bölümünü hükümetin ekonomik, sosyal, sağlık ve eğitim politikalarını eleştirmeye ayırdı ve “Türkiye’de anayasa yok sayılma başlandı” diye konuştu.  Ertuğrul, “biz biliyoruz ki Zonguldak genelinde chp’li belediye sayısı artacak bizim markalaşmış efsane olmuş belediye başkanlarımız var, kadrolarımız var; Ereğli’de Halil Posbıyık var anlatmaya gerek yok …” dedi ve diğer chpli belediye başkanlarını da saydı. Konuşmasını “hepimiz çalışmalıyız Ereğli’nin önünü daha da açmak için Türkiye’nin önünü açmak için daha fazla çalışmalıyız ve bu işi başarmalıyız; bundan hiç şüphem yok, başarılar diliyorum. Allah yolumuz açık etsin” diyerek sonlandırdı.

POSBIYIK : “BELEDİYECİLİK LİDERLİK İŞİDİR”

Alkışlar eşliğinde kürüye gelen Halil Posbıyık, ise konuşmasına “Ne mutlu bana ki sadece Ereğli’de yaşanan 129 bin kişinin değil, köylerle beraber 270 bin kişinin belediye başkanı olmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyorum” diyerek başladı. İnsanları hiçbir şekilde ayırmadığını tekrarlayan Posbıyık, “Tanrının yarattığı kul hangi düşünceden olursa olsun ben onu makamımda hürmetle saygıyla karşılar, elimden gelen her şeyi yaparım.” dedi. Bundan önceki dönemlerde de kendisini destekleyenle teşekkür eden Posbıyık, hazırlıkların tamamladığını belirterek ekip arkadaşları ile beraber ev ev sokak sokak dolaşacaklarını açıkladı.  Belediyeciğin tecrübe, dik durma ve liderlik işi olduğunu savunan Posbıyık, baskılara karşı korkmamak gerektiğini söyledi. Ak parti Adayı İbrahim Sezer’in astığı ‘kaybedecek 5 yılımız daha yok’ yazılı afişini eli ile gösteren Posbıyık, imalı ifade ile “Allah ondan razı olsun vallahi de billahi de kaybedecek 5 yılımız yok” diyerek alkış aldı.

.

.

YAPTIKLARINI VE YAPACAKLARINI ANLATTI, DESTEK İSTEDİ

Posbıyık projelerini açıkladığı bölümde ise;  Kemer, Adliye bölgesi ile Ömerli-Hastane bölgesi, Kışla-Gülüç ana hatlarında en az 80-100 kişi kapasiteli 9-10 metre boyundaki otobüsler ile Şehit Ömer Halisdemir bulvarı üzerinden transit seferler düzenleneceğini, Aktaş, Kestaneci, Doruk, Toki-Korubaşı, Belen, Belen Yenimahalle, Uzunçayır  hatlarında ek minübüsler başlayacağını söyledi.

Gençlere seslenen Posbıyık, “Sevgili Gençler; Bir yanım sizsiniz; diğer yanım Ereğli halkı. Sahil boyunca gençlerin internete ulaşacağı ücretsiz Wİ-Fİ projesi şuanda başladı. İhaleyi yaptık, sahil boyunca kafeler dahil gençlerimiz, halkımız ücretsiz internete kavuştu. Gençler için yeni bir çalışma alanı hazırladık. Ders çalışabilecekleri, ücretsiz internet hizmeti olan, geç saate kadar açık sosyal bir kütüphane için yer hazırlandı ve şuanda projeleri yapılıyor.Orman Bakanlığı’na Kent Ormanı yapmak için başvurduk. İçerisinde  piknik alanları, yürüyüş alanları, macera parkı ve selfie parkı olan projemizi hayata geçireceğiz. Bunun için gayret ediyoruz. Cumhuriyet Halk Evleri yoğun ilgi gördü. Binlerce kadın orada çalışıyorlar, meslek öğreniyorlar. Dostluklar kurdular. Şimdi Cumhuriyet Halk Evi’ni genişletiyoruz. Oraya gençler için Dijital Medya Kullanımı, Piyano, Gitar ve Bağlama Kursları açıyoruz. Bisiklet yolunu biliyorsunuz yaptık. Ancak Kandilli’ye doğalgaz gidiyor, tabiî ki çok hayırlı bir iş. Doğalgaz  hattı nedeniyle bisiklet yolu bozuldu. Doğalgaz çalışması bittikten sonra Kandilli’ye kadar olan bisiklet yolunu dünya standartlarına göre yapacağız. Bisiklet yolunda paylaşım ve kiralama istasyonları kuracağız ve herkes bisiklete binebilecek ve öbür istasyonda bırakacak.” dedi.

Posbıyık konuşmasını şöyle sürdürdü:

“YENİ FESTİVALLER YAPILACAK

Festivallere aynen devam. İlave olarak Jazz Festivali ve Gençlik Festivali yapacağız. Repçiler, metalciler gelecek  geniş bir alanda gençlik festivali yapacağız.

14 Şubat Sevgililer Günü’nde Halk Kafe’de düzenlediğimiz etkinlikte görmüşsünüzdür müzik eşliğinde yapay kar yağdırdık. Herkesin çok hoşuna gitti. Arkadaşlarla karar aldık, kar yağmazsa biz yapay kar yağdıracağız ve birde Kar Festivali yapacağız.

Şimdi birileri çıkmış koca koca projeler çiziyor. Bekçan deriz biz o Beyçayırı Stadı’nın oraya altına havuz yapıyor. La beden terbiyesinin yeri orası, döverler seni. Birisi de Sit alanının oraya bina yapıyor. Tabi çok insan biliyor ama ‘yerse’ diye yapıyorlar. Yiyen yiyor, afiyet olsun.  Ereğli’ye, çocuklarınıza, torunlarınıza yazık etmeyin.  Torunlarınız yarın sizden hesap sorar. Bunlar daha 5 senede belediyeciliği öğrenecekler, muhasebesi, imarı nasıl oluyor öğreninceye kadar 5 sene geçecek. Ereğli’nin kaybedecek bir 5 yılı daha yok.

Sanat Sokağı’nı  yeniliyoruz. Sahili ilmik, ilmik işliyoruz. İstanbul Büyükşehir belediyesi’yle beraber çalışıyoruz. Projeler orada hazırlanıyor. Peşinden malzemeler gelecek. Sevgili halkım; bunlar proje yapıyoruz diyorlar. Afette sahil battı. Mezarlıklar yerinden oynadı. Plajlar yıkıldı. Bunlar ne verdiler Ereğli Belediyesi’ne. Sadece sahile 200 milyon TL gidiyor. Bana sadece 7 milyon TL gönderdiler. Böyle bir şey olur mu?

Bar bar bağırıyorum. Kepez’de ölümler var.  Her gün devam ediyor. Çevre Yolu’nu yapın diyoruz. Projesi hazır, Zonguldak’tan gelen tırlar, otobüsler, kamyonlar hastanenin oradan direk Alaplı’ya bağlanacak. Ben ara yolları açıyorum. Merak edenler Uyuyan Güzel’e Belen’e, Aktaş’a gitsin baksın. Ama çevre yolunu yapmıyorlar.

“ENGELSİZ KAFETARYA”

Talep edenlerden bir tanesi duyduğum kadarıyla aracı vasıtasıyla Big Şef gibi şeyler. Gelir inşallah. Yeni yaptığımız balık lokantasının yanında bir kafeterya vardı. Orayı engelsizler için yapıyoruz. Bu grup telsiz kafe olacak aynı zamanda engelsiz kafede çok önem verdiğim.

“ÖZEL BİREYLER İÇİN MUTFAK”

Dezavantajlı bireylerin keyifle ailelerine vakit geçireceği bir yer olacak ve orada İstanbul’da görüyorum. Engelli arkadaşlarımız içinde daha sağlıklı olanlar da çalışacaklar. Anne babalarıyla orada olacaklar Glütensiz mutfakta glüten hassasiyeti olan bireyler için ve özel besinler hazırlanacak benim bütün arkadaşlarım çalışmalara başladılar.

Bu glütensiz, çölyak hastalığı olan sayıları çok az olabilir ama çok büyük bir ihtiyaç aynı zamanda bir takım dezavantajlı durumda olan çocuklarımızın kafeler de vakit geçirmesi gerektiğine inandığımız için bunu da yapmaya başladık. Hatta bize bu proje için yardım etmek istiyorlar.

Plajı tamir etmeye başlıyoruz ama yetiştiremiyoruz. Yani çok talep var sadece Ereğli’den değil Ankara İstanbul’da burada Zonguldak‘ta Kozlu da burada şimdi çocuklar için yeni bir Aquapark yapıyoruz.

REVİZYONU AK PARTİ ENGELLEDİ

Voleybol, basketbol sahalarını yukarı alıyoruz ve bir tane çocuklar için Aquapark yapıyoruz. Kdz. Ereğli Belediyesi’nin en büyük sorunlarından bir tanesi revizyon sorunu. Yok herkes kat yüksekliği için müracaatı var imar da arsasını bir kısmı yeşil alanda kalmış onun kurtulması için müracaat var. Problemli yerler var hatta geçenlerde bir tanesi kendisini çatı damından atıp intihar etmeye kaldı. Bu konu için biz bu planlamaların hepsini yaptık ama değerli arkadaşlarımız muhalefetteki arkadaşlar bize hep engel oldular. Size Allah rızası için söylüyorum şu son dönemimde çalışabilmem için sadece benim seçim önemli değil oradan en az 30 tane meclis üyesi bana göndermenizi hassaten rica ediyorum.  Bu revizyonu yapamadım başarısız olayım diye muhalefet hayır oyu kaldırdı.

Ben vatandaşların işini yapamıyorum, diğer işlerde de çoğunluğu elde etmek için meclisinde çoğunluk olması lazım 30 olması lazım bana sadece belediye başkanına oy vermeniz yeterli değil meclis üyelerine de oy vermenizi özellikle istirham ediyorum.

En az 25 – 30 tane meclis üyesi olması lazım. Ben bunları iyi yönetirim Sorunu çözerim hiç bundan şüpheniz olmasın.

Ereğli devamlı genişliyor; aslında istediğimiz kadar büyüyor mesela Zonguldak nüfus 99.000’e düştü 31 Mayıs meclis üyesi 25 üye seçilecek orada 25’e düştü.

EREĞLİ İL OLMALI. BAŞLADIĞIM İŞİ YARIM BIRAKMAM

Zonguldak 31 üyesi olan sadece Ereğli var nüfusu en büyük olan Ereğli Ereğli olmayı hak etmiyor mu? Kdz. Ereğli ben başladığım bir işin peşini bırakmam. Eğer bana gönderirseniz 31 meclis üyesi gönderirseniz Allahın izniyle il olmayı hak ediyor. İl olmayı bir havamız olsun diye istemiyoruz. Kaymakama memurlara sorun, Zonguldak‘ta devletten gönderilen bütçeden bize para gönderilmiyor. Ereğli’ye gönderilmiyor ormana gönderilmiyor. Belediyelere gönderilmiyor yemin ederim böyle kime sorarsanız sorun.

EREĞLİ ÜVEY KARDEŞ MUALEMESİ GÖRÜYOR

Ereğli üvey kardeş tünelin bu tarafında dolayısıyla evinde yatırımları yapamıyoruz. Eğer Ereğli il olursa bize 2 milletvekili verecekler. 2 milletvekili de Ereğli’den Alaplı’dan Ormanlı’dan seçilecek dolayısı milletvekilleri bir daha seçmek için devletten ayrı bir bütçe gelecek buraya. Köy yollarına şehir yollarına suya ben 16 tane köye su verdim. 

16 köye devletin hizmeti ama yakında bunu 36’ya 40 çıkarabilirim.

Özellikle burada bir il olsun iki milletvekili çıksın. Nereden  de olsa onlar burası için çalışsın ve özel bütçe gelsin buraya vilayet olduğu zaman.

….Bu memleketi yönetebilecek hangi görüşte olursa olsun sopa gibi odun gibi adamlara yönetmesini, yürütmesini konuşmasını yerine geldiğinde bağırmasını bilen adam. Eğer çoluk çocuğunuzu düşünüyorsanız evlatlarınızı düşünüyorsanız bugüne kadar tam düşünmediniz onun için öyle geride.

Çok şükür şimdi bakıyorum falan köyden Avukat çıktı, filan köyden doktor çıktı ‘oh diyorum’ kendi avukatlarını doktorlarını mühendislerini Ereğli yetiştiriyor seviniyorum. Hep beraber nereye geliştirmemiz lazım bu bizim görevimiz, vicdani görevimiz.

Evet ben niye şimdi Ereğli için mücadele açıyorum; Süleymanbeyler’e kadar açmak için bir çalışma yapıyorlar. OSB’de yer yok doldu ağzına kadar dolayısıyla fabrikalar iş yeri imkanı yapılması lazım.

Yeni arsa üretmek için Subaşı’na kadar Ereğli‘nin mücavir alanları geliştirmek için çalışma yapıyorum. Yakında ilave edebiliriz bu ne demektir; iş demektir. Ekmek demektir. Üretim demektir. Bunun için mücadele ediyoruz. Elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz.

“”YENİ MODERN BİR BARINAK VE HAYVAN

Sokak hayvanları için yeni Hayvan barınakları ve bakım merkezi yapıyoruz. Bir tane modern barınak var Zonguldak‘ta Bizden başka hiçbir yerde yok. Herkes köpekleri buraya getirmeye çalışıyor. Ben yine Organize Sanayi Bölgesi yolunun üzerinde sol tarafta orada tabelada görebilirsiniz. 30 dönüm yer falan tahsis etti Orman Bakanlığı. Orada kliniklerle beraber modern bir yeni hayvan bardağı daha yapıyoruz. Onlar da sahip çıkmamız lazım. Bu sefer oraya kediler için değer yapıyoruz. İstanbul’a gitti arkadaşlarımız Büyükşehir‘e oradaki bütün barınakları gezdiler, klinikleri gezdiler. Ona göre proje hazırlandı.

“ALLAH SAĞLIK VERİRSE BU BENİM SON DÖNEMİM”

Zaman ayırdınız buraya geldiniz hepinize minnettarım; sağ olun, var olun.

Arkadaşlar bu benim; Allah sağlık verirse son dönemim olacak. Bundan sonra belediye başkanlığı falan düşünmüyorum. Yeni bir belediye başkanı düşünüyorum.

“GENÇLERE SESLENİYORUM!”

Gençler gençler benim her şeyim gençlerden bir tane oy başka yere sapma zaten sapmazlar haberlerden zaten sapmaz.

Benim hemşerilerimden mümkünatı yok bizim uşak derler. Ereğli‘nin geleceği için gençlerin iyi bir zaman geçirmesi için inanın sahili eskisinden daha güzel yapmak için Çılgınlar gibi arkadaşlarımla ekiplerimle birlikte çalışıyoruz. Orası daha güzel olacak.

“HALİL POSBIYIK VARSA, ÇÖZÜM VAR”

Halil Posbıyık varsa; çözüm var. Vallahi yapamazlar şimdi ben kusura bakmayın kişilik olarak insanları seviyorum, Saygı duyuyorum herkese saygı var ama. Kişilik bir tarafa yönetici olmak ayrı bir şey. Dünyanın en iyi insanı olabilirsiniz en sevecen insanı olabilirsiniz ama iyi bir lider değilseniz o zaman belediye başkanlığına,  milletvekilliğine soyunmayacaksın ben bakıyorum karşımdaki listelere yani özellikle şu beş yıl devam etmeye diyen arkadaşa bakıyorum.

Tanımıyorum üç kişiyi tanıyor adam da 45 seneden beri politika yapıyor herhalde ben bu adamların üç tanesini tanıyor, başkasını tanımıyorum ki.

Yazık günah değil mi Ereğli’de festivaller kalkar. Sosyal hayat kalkar. Eğlenceli yer kapanır bak bunu boşuna söylemiyorum. Ereğli için bir şeyler hissediyorum derken; belediye başkanlığına devam kararı aldım derken bunu kastediyorum.

BEN VE MECLİS ÜYELERİM EREĞLİ’NİN GELECEĞİ İÇİN DESTEK İSTİYORUM

Hiç iyi görmüyorum; festival  kalkar yapamazlar zaten benim yaptığım gibi eğlence yerleri kalkar sosyal hayat biter ne yapalım biz de eve gidiyoruz televizyon seyrediyoruz ona dokunmaz be. Beni dinlediğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum hepinizden Allah razı olsun belediye meclis üyesi arkadaşlarımla ve çok değerli arkadaşlarla sizin karşınızdayım bize destek vermenizi rica ediyorum. Aşkım Ereğli sizleri çok seviyorum.”

TANITIMA KATILAN MECİS ÜYELERİ :

Açılışa katılan Meclis Üyesi adayları Cengiz Güneş, Tasin Tanyıldız, Mert Buğra Özaydın, Çetin Yiğit, Yakup Şekip Okumuşoğlu, Nurullah Özdemir, Murat Gürdal, Murat Yüce, Hüseyin Çakır, Naile Bingöl, Nesimi İlik, Koray İşeri, Kadir Tekin, Yıldıray Arslan, Mehmet Erdinç Sarımsak, Muharrem Sağlam, Gökhan Günay, Batuhan Günce, Yaşare Aydın, Ayhan Deniz, Erkan Mutlu, Bayram Seçen, Gönül Çelik, Ender Uz, Arzu Yazıcı ve Mehmet Şükrü Yazganarıkan kürsüye çıkarak katılımcıları selamladı, toplu fotoğraf çektirdi.

Paylaşın:
760 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ