logo

CHP’Lİ VEKİL: “EREĞLİ İL OLMAYI HAK EDİYOR”

  • CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul’un TBMM Genel Kurulunda söz alarak Ereğli’nin il olması konusuna destek verdiği bildirildi.

Ertuğrul’un basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, TBMM Genel Kurulunda söz alan Milletvekili Eylem Ertuğrul, Ereğli halkının beklentisine destek vererek şöyle konuştu :

“Sayın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 100. Yılda 100 İl projesi açıklaması il olmayı hedefleyen ilçelerin kamuoyunda heyecan ve beklenti yaratmıştır. Bu açıklama ile birlikte Kdz. Ereğli halkı da il olma taleplerini tekrar gündeme getirme fırsatı yakalamıştır.

“YEREL SEÇİMLERE KALMADAN SONUÇLANDIRILMALIDIR”

İlimizin nüfus olarak en büyük ilçesi olan Kdz. Ereğli’nin, Zonguldak iline ekonomik olarak da siyaseten de katkısı büyüktür. Ben Karadeniz Ereğli’den yetişmiş bir siyasetçi olarak da Ereğli’nin İl statüsünü kazanması konusunda ilçemizin ekonomik, demografik ve siyasi tüm yapılarının değerlendirilmesi sonucunda il olmayı hak ettiğinin ortaya çıkacağını düşünüyorum. Bu konunun yerel seçimler sonrasına bırakıldığı ile ilgili duyumlar almaktayız. Bu konu sadece bir seçim kampanyası olarak gündeme getirilip halkın beklentileri boşa çıkarılmamalı ve sonuçlandırılmalıdır. Sayın Devlet Bahçeli’nin açıklamasındaki gibi bir çalışma olursa il olması düşünülen ilçelerin arasında Kdz.Ereğli de değerlendirilmelidir. Nihai karar, bu gündemi ortaya atan iktidarın temsilcilerinindir.”

Paylaşın:
384 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ