logo

CHP’Lİ VEKİLLERİN EREĞLİ GÜNLÜĞÜ…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir ve Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Kdz. Ereğli’de bir dizi ziyaret ve temas gerçekleştirdi. Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul ve örgüt yöneticilerinin eşlik ettiği milletvekilleri, Ereğli temasları kapsamında; Belediye Başkanlığı, Türk Metal Sendikası, Ticaret ve Sanayi Odası, Muhtarlar Derneği ile Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED)’ni ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

CHP’nin Zonguldak’ta 23 milletvekili ile yaptığı ziyaretler kapsamında İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ile Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı ziyaret etti. Ziyarette CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile CHP’li Meclis Üyeleri de hazır bulundu.

POSBIYIK PLANLANAN YATIRIMLARI ANLATTI

Başkan Posbıyık, ziyaret sırasında milletvekillerine Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından sürdürülen ve planlanan çalışmalar ile kentin durumu hakkında detaylı bilgi vererek “Güçlü bir belediyeyiz. Hiçbir devlet kurumuna, kişilere borcumuz yok. İki gündür meclis toplantılarımız vardı, önemli kararlara imza atacağız. 2014 yılından 2019 yılına kadar geçen süreçte Ereğli’nin kayıp 5 yılı oldu. Önemli çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki 2.5 yıl kentimiz için çok büyük hizmetlerin gerçekleştirileceği dönemler olacak. Sizleri Ereğli’de görmekten büyük mutluluk duydum” dedi.

Milletvekilleri Sibel Özdemir ve Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu da Ereğli’de bulunmaktan ve belediyenin çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Görüşme sırasında Ereğli’nin tanıtımı konusundaki çalışmalara da değinildi ve CHP’nin bölgeye ziyaretlerinin süreceği ifade edildi. Başkan Posbıyık, milletvekillerine Herkül Heykeli ve Gazi Alemdar Gemisi maketi takdim etti.

TÜRK METAL SENDİKASI VE TSO ZİYARETLERİ

CHP Milletvekilleri daha sonra Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi’ni ziyaret etti. Sendika binası girişinde; Türk Metal’in Şube Yönetimi ve Erdemir’deki iş yerleri temsilcilerinden oluşan kalabalık grupla karşılanan CHP heyetine, Şube Başkanı Yakup Yılmaz da başkanlık girişinde konuklarına ‘hoş geldiniz’ dedi. Samimi ortamda gerçekleşen ziyarette Yılmaz, Türk Metal’in Karadeniz Ereğli’deki konumu ve çalışmaları ile ilgili bilgiler aktarırken, Milletvekilleri de, sendikanın ülke genelinde olduğu gibi Ereğli ve bölgede de gücünü bildiklerini dile getirdiler. Ziyaretin ardından Yılmaz, konuklarına kahve fincanından oluşan hediye takdim etti.

CHP Milletvekilleri Özdemir ile Bakıroğlu, ziyaret günlüğüne Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’na (TSO) ile devam etti. TSO Başkanı Arslan Keleş tarafından karşılanan vekiller, burada yaptıkları konuşmalarda, ülke genelindeki ekonomik tabloyu anlatırken, iktidara gelmeleri halinde yapılacak ekonomik ve diğer çalışmalardan bahsettiler. Keleş de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, başarılar diledi.

ERMED’DE UZUN SÜREN GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ

İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir ve Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu’nun Ereğli’deki son durağı Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) yönetimi oldu. Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş Ormanlı’ya gidecek heyeti karşılamak üzere erken ayrılması nedeni ile ERMED ziyaretine katılamadı.

GÖNÜLLÜ “MEDYAYI” ANLATTI, İŞBİRLİĞİ ÖNERDİ!

ERMED Başkanı Doğan Gönüllü, konuşmasında ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, yeni kurulan bir dernek olduklarını hatırlattı. Özellikle yerel medyanın içinde bulunduğu ekonomik, mesleki ve hukuki sorunlardan söz eden Gönüllü “Kdz. Ereğli büyük bir kent, medyası da gerek nitelik olarak gerek nicelik olarak bu büyüklüğü yansıtıyor. Biz de zaman zaman sizlere başvuracağız, desteğinizi isteyeceğiz veya taleplerimiz olacak. Sizlerin de var ise duyurmak istediğiniz konular işbirliği içerisinde olmayı arzu ediyoruz.” dedi. Gönüllü’nün bankaların ve kamu kurumlarının yerel medyaya abone olması gerektiğini ifade ettiği görüşmede; ERMED yöneticileri, ayrı ayrı söz alarak yaşanan sorunlara dikkat çekerek çözüme katkı verilmesini istediler.

ÖZDEMİR, “BÖYLE BİR DERNEĞİ KURMANIZ ÇOK ANLAMLI”

İstanbul Milletvekili, Avrupa Birliği Komisyonu Üyesi Sibel Özdemir, konuşmasında ERMED yönetimine hayırlı olsun dileklerini ileterek, “Dijital medya ve dijital haberleşmede yeni gelişmelerle beraber böyle bir derneği kurmanız da çok anlamlı. Yerel basın olarak da Kdz. Ereğli’de faaliyet gösterdiğiniz, başarılı çalışmalar yaptığınızdan dolayı da memnuniyet duyduk.” ifadelerine yer verdi. Özdemir ayrıca; CHP’nin ülke genelindeki çalışmalarına değinerek Zonguldak bölgesine de çok sayıda CHP milletvekilinin yönlendirildiğini, her konuda yapılan çalışmaların rapor haline getirerek genel merkezde ele alınacağını kaydetti. Özdemir’in görüşmelerde ele alınan konu, talep ve sorunları not alması dikkatlerden kaçmadı.

BAKIROĞLU, EREĞLİ’DEKİ GAZETE SAYISINA DİKKAT ÇEKTİ

Manisa Milletvekili, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu da Ereğli’de sayı olarak çok fazla gazetenin bulunmasına şaşırdığını dile getirerek, “gazete sayısı olarak 30’dan 40’dan bahsediliyor. Çalışan sayısı olarak da 250’den bahsediliyor. Hakikaten bu ölçekte bir ilçe için ciddi rakamlar bunlar. Yani tebrik ederim. Zaten 3 derneğin olması da burada bolluğun, bereketin olduğunu gösteriyor bu anlamda.” dedi. Bakıroğlu, medyanın yasama, yürütme yargıdan sonra 4. kuvvet olarak kabul edildiğine dikkat çekerek, son dönemde iktidar kanadının medyanın büyük bölümünü çeşitli tavizlerle kendi çevresine çektiğini, bunun da basının özgürlüğünü ortadan kaldırdığını savundu.

Haber Hayat Ofisinde gerçekleşen ziyarete ERMED Başkan Yardımcısı Fikri Kapan, Sayman Arzu Tekin, Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Aksakal, Yeşim Çakır, Fahrettin Özaydın ve Aykut Ateş’te hazır bulundu. Toplantı hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

CHP heyeti Ereğli temaslarının ardından 2 gün süren yoğun yağış sonrası selin zarar verdiği Ormanlı Beldesine geçti.

Paylaşın:
937 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ