logo

CİVELEK: “ELEŞTİRİLER KARALAMA AMAÇLI!”

            Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler  Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Civelek, yetki ve sorumlulukları çerçevesinde faaliyetlerine devam ettiklerini belirterek, son zamanlarda dillendirilen eleştirilerin karalama amaçlı olduğunu açıkladı.

dav

Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler  Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Civelek, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yaptığı yazılı basın açıklamasında üyelerinin sorunları ve çözümlerine ilişkin çaba sarf edildiğini ifade eden Civelek, “Kanunu’nun bize verdiği yetkilere göre sorunları gidermeye çalıştık.” dedi.

“YARGIYA GİDECEĞİZ”

Son dönemlerdeki gelişmelerin maksatlı olduğunu ve yargı yoluna başvurulacağını kaydeden Civelek, ” Bizler her türlü eleştiriye açığız. Bizimde eksiklerimiz ve hatalarımız olabilir, bizler her zaman yapıcı eleştiriye açığız. Ancak sosyal medyadaki bu yalan yanlış yazılarla Odamıza hakaret ediliyorsa buna karşıyız. Bunlar Odamızın 2022 yılı Ocak-Şubat-Mart aylarında yapılacak olan genel kurul için şahsıma yapılan karalama kampanyalarıdır.” açıklamasında bulundu.

METİN FİDAN’A VE OLUŞUMUNA CEVAP VERDİ

Civelek, üyelerinden Metin Fidan’ın “Servisçiler ve Minibüsçüler Odası’ kurulacak” açıklaması yaptığını hatırlatarak girişimin başarılı olamayacağını ve amacın yönetimi yıpratmak olduğunu iddia ederek, “Değerli üyelerimiz Metin Fidan zamanında Kdz.Ereğli Umum Servis Araçları Derneği’ne karşı S.S. 86 nolu Star Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ni kurdu. Ancak ne hikmettir ki şu anda kooperatifinde bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar üyesi olması, bu işte ne kadar başarılı bir idareci olduğunu göstermiştir. Değerli üyelerimiz bir Oda kurmak için en az 500 üye olması gerekiyor. Metin Fidan’da 500 üyeyi toplamayacağını biliyor. Ancak kamuoyu yaratmak ve Odamızı üyelerimizin gözünde iş yapmaz bir kurum olarak göstermek amacındadır. Bu oluşuma katılmayı düşünen üyelerimizin bir kere daha düşünmelerini isterim. Metin Fidan şu ana kadar sosyal medyada yazmaktan başka, kendi meslektaşlarını şikayet etmekten başka üyelerimiz için ne yapmış?” diye sordu.

Civelek ayrıca pandemi döneminde aidat ödemeleri, Başkan Yardımcısı Ahmet Küçük’ün durumu ve diğer konulara da açıklık getirerek şöyle dedi:

dav

“KİMSEYİ MAĞDUR ETMEDİK”

Değerli üyelerimiz Oda aidatları amme alacakları olup, yasal olarak almama gibi bir durum olamaz, aidatların tahakkukları Ticaret Bakanlığı ESBİS sistemine otomatik olarak aktarılmakta olup, bizler aidat tahsilatı yapmadığımız zaman 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarları Kanununa göre suç işlemiş oluruz. Biz üyelerimizden şu ana kadar zorla aidat ve muhasebe ücreti tahsil etmedik. Bizler Pandemi döneminden önce de para konusunda zorlamadık. Üyemizin borcu olduğu zamanlarda bile belge verme konusunda ve diğer konularda yardımcı olduk ve kimseyi mağdur etmedik.

“TALEPLER İLETİLDİ, ANCAK…”

            Ayrıca Öğrenci Servisleri ve diğer esnaflarımızın sorunları ile ilgili Federasyonumuza ve Maliye Bakanlığına yazılar yazdık. Özellikle öğrenci servisleri Covid-19 başlangıcı olan 13 Mart 2020 den bu tarafa çalışmadıkları için bunların M.T.V. ödemeleri, sigorta ödemeleri ve vergi ödemelerinden muaf tutulmasını talep ettik. Federasyonumuz bütün bu taleplerimizi ilgi bakanlığa yazılı olarak iletmiştir. Ancak bu tür ödemelerin muaf tutulması için kanun değişikliği yapılaması gerektiğini belirtmişlerdir. Bildiğiniz gibi kanunu değişikliği de mecliste Sayın Milletvekillerimiz ve Cumhurbaşkanımızın onayı ile yapılmaktadır. Şoförler Odalarının bu noktada yapacak bir şeyi yoktur.

Kıymetli üyelerimiz siz sosyal medyada yazılan yalan yanlış yazılara itibar etmeyin. İnanın bizler Oda olarak sizin sorunlarınızı ilgili kurumlara her zaman iletmekteyiz. Ancak bütün bu yazışmaları sosyal medyada paylaşma gereği duymadık.

“AHMET KÜÇÜK GÖREVİNE DEVAM EDİYOR”

Başkan vekilimiz Ahmet Küçük’ün ilçemizde bir siyasi parti teşkilatı yönetiminde görev aldı diye görevinde istifa etmesi yönünde sosyal medyada yazılar yazıldı. Esnaf Odalarımız ‘5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu’na tabi olup 8. ve 50.maddede üyeliğin hangi durumlarda düşmesiyle ilgili yazılar mevcut olup, bu maddelerde siyasi partide görev alanın yönetim kurulu üyeliği veya üyelikten düşer ibaresi yoktur. Ayrıca diğer Esnaf Odalarında, Ticaret ve Sanayi Odalarında şu anda siyasi parti teşkilatlarında görev yapan Oda yöneticileri Odalardaki görevlerine devam etmektedirler. Odamıza bu konu ile ilgili Federasyonumuzdan veya başka kurumlardan gelen resmi bir yazı yoktur. Zaten Odamıza Başkan Vekilinin görevden düşmesi ile ilgili yazı gelipte, biz düşürmezsek suç işlemiş oluruz. Bu sebeple başkan vekilimiz Ahmet Küçük’ün görevinden istifası söz konusu değildir. Başkan Vekilim,Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Üyelerim birlik beraberlik içerisinde görevlerine devam etmektedirler.

TEKRAR ADAY OLACAĞINI İMA ETTİ

             Şahsım olarak Oda Başkanlık görevime ilk günkü heyecanla devam etmekteyim. Allah nasip ederse değerli üyelerimiz de uygun görürse bu Odaya uzun yıllar daha hizmet etmeye talip olduğumu belirtmek isterim. Değerli üyelerime aileleriyle birlikte sağlıklı günler diliyorum.

Paylaşın:
551 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ