logo

ÇORUMLUOĞLU, BİRLİKTE MÜCADELENİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, ilçe bazında COVİD-19 salgın sürecini değerlendirdi, uyarılarda bulundu ve topyekûn mücadelenin önemine dikkat çekerek, “Burada biz anladık ki, topyekün mücadele etmeden biz bu işi azaltamayacağız. Sadece bizlerin değil, etrafınızda ulaşabileceğiniz kitleye de bunları iletmekte fayda var. Bu ilçede gelin hep beraber mücadele edelim, olası bir düzenlemede, olası bir kısıtlama kaldırılmasında biz esnafımızı, halkımızı, Ereğli halkını mağdur olmaktan kurtaralım.” dedi.

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, COVİD-19 değerlendirme toplantısında salgın gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

12 Şubat Cuma günü Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen  Covid-19 Konulu Durum Analizi ve Bilgilendirme Toplantısı’na Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Taner Gün, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu  ve meslek odası temsilcileri ile kamu yöneticileri katıldı.

“KAR YAĞIŞI TEDBİRLERİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARILDI”

Konuşmasının başında meteorolojik tahminlere göre kar yağışı beklendiğini hatırlatan Çorumluoğlu, “kar yağışında tedbirleri biraz daha üst seviyeye çıkardık ama tabiatın bizi neyle karşı karşıya getireceğini kestiremiyoruz. Özel idaremiz ve belediyelerimizle, elimizden geldiği kadar vatandaşı mağdur etmeden bu kar yağışını atlatacağız” dedi.

COVİD -19 ‘DA EN ÖNEMLİ NOKTA : VAKA SAYILARI

Çorumluoğlu, COVİD -19 sürecine ilişkin il bazında mücadelenin önem kazanmaya başladığını belirtti ve “Bu işi ciddiye alıp başaran yerler ile ciddiye almayıp başaramayan yerler ayrılacak. Şu anda resmi yazı yok ama Sağlık bakanımızın açıklamasından bunu anladım. Okullar açılacak, bize her hıfzıssıhha kararı ayrı ayrı alınacak denilecek. Kozlu’da, Ereğli’de hangi okulların açılacağına biz karar vereceğiz. Bizi bekleyen şöyle bir gelişme olabilir.  En önemli bakacağımız konu vaka sayıları. Vaka sayılarına bakarak bu işin atlatılıp atlatılmadığına bakacağız.” dedi.

İlçede salgının gelişiminde baştan çok iyi durumda olduğunu, ancak daha sonraki gelişmelerin sıkıntı yaratacak seviyeye ulaştığını söyleyen Kaymakam Çorumluoğlu, “Altı ay öncesine kadar dört-beş ölümle götürdük bunu.  Ama bir anda vaka sayıları çok arttı, bununla beraber vefatlar da çok arttı. Rakam söylemeyin diye sağlık bakanlığının tavsiyesi olmakla birlikte, günlük 350 civarında vaka aldık…. Çok zor günler geçirdik…. ” ifadelerini kullandı.

Kaymakam Çorumluoğlu, salgınla mücadelede kendilerine destek verenlere teşekkür ederek, Ereğli Devlet Hastanesine 13 tane cihaz alındığını ve mümkün olduğunca şeffaf bir şekilde bilgi paylaştığını söyledi. .

KURALLARA UYMAYANLAR UYARILMALI

2021 yılında toparlanma eğilimi görüldüğünü belirten  Çorumluoğlu, ilçenin kozmopolit yapısından bahsederek “kapalı bir ilçe değiliz. Geldiğimiz aşamada köylerimiz biraz geriye doğru gidiyor. Son gelen vakaların çoğu köylere doğru yayılmaya başladı. İlgili arkadaşlarımızın da bu hususa dikkat etmesinde fayda var.” uyarısında bulundu. Her yere ulaşmanın mümkün olmadığını, köylere gittiğinde sokağa çıkma kısıtlamasına uyulmadığını, sahilin dolu olduğunu, vatandaşların mangal yaptığını belirten Ereğli kaymakamı yaşadığı olumsuz gözlemlerini paylaşarak, kurallara uymayanların birbirini uyarmasının önemine dikkat çekti ve “Bence devletin almış olduğu karar son derece doğru. Bu işle iyi mücadele edenlerle edemeyenleri bir kefeye koymamak lazım.   Başarılıysa oradaki kafeler açılsın, okullar için de bu geçerli.” dedi.

“GELİN HEP BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM”

Kaymakam Çorumluoğlu, önemli olanın salgınla hep birlikte mücadele olduğunu vurguladı ve katılımcıları uyararak şöyle konuştu :

“Burada biz anladık ki, topyekün mücadele etmeden biz bu işi azaltamayacağız. Sadece bizlerin değil, etrafınızda ulaşabileceğiniz kitleye de bunları iletmekte fayda var. Bu ilçede gelin hep beraber mücadele edelim, olası bir düzenlemede, olası bir kısıtlama kaldırılmasında biz esnafımızı, halkımızı, Ereğli halkını mağdur olmaktan kurtaralım. Ben buna inanıyorum. Yazın biz bu vaka sayılarını nasıl sıfırladıysak, yine sıfırlayabiliriz. Bir iki tane olabilir, her yerde oluyor. Ama sayıların azlığı bu işin çabuk biteceği anlamına gelir. Ereğli’deki vatandaşlarımızın eğitim ve kültür seviyesine baktığımızda bunu bizim başaracağımıza inanıyorum. Herkesin etrafındakilere bunlara dikkat edelim, biz bunları söylerken illaki köyündeki cenazeye katılacağım diye baskı yaparsanız, biz bu işlerde çok kaybederiz.

Üçüncü bir dalgadan söz ediliyor Mart ayında. Artık bizim sağlık personelimizin yeni bir dalgayı taşıyacak durumu yok. Yoruldular. Moral açısından da, fiziki açısından da yoruldu. Şöyle de bir  sıkıntı var. Covid hastaları arttığında normal hastaları tedaviye alamıyoruz. Bu ne kadar kötü bir şey. Yeni yeni devlet hastanemiz normal polikliniklere başladı, o da yüzde elliye geldi. Azaldıkça biz bunu tekrar arttıracağız poliklinik sayısını. Önümüzdeki haftadan itibaren diş hastanesindeki poliklinikleri arttırmaya başlayacağız. “

“TÜM VATANDAŞLARIMIZ AŞILARINI YAPTIRSIN”

Ereğli Kaymakamı, aşı konusunda bilgi verirken ise “bugüne kadar Ereğli’de 6 bin 366 kişi aşı olmuş. Bir saat öncesinin rakamları. Bir saatte yüz kişi artıyor. Bu sayı Ereğli’de daha da artacak, bugüne kadar yaş grafiği yüksek olduğundan başvuru azalıyordu. Bugün 65’e  çekildi yaş grubu. 65 yaş üstünün 60 yaşın üstünde eşi varsa o da aşılanıyor. Meslek mensubu olmam hasebiyle bugün itibarıyla benim aşım da tanımlandı. Buradan çıkınca aşımı olacağım. Bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum, aşı tanımlanan tüm vatandaşlarımız aşılarını yaptırsın” dedi.

OLAĞAN SÜRECE DOĞRU…

Kaymakam Çorumluoğlu, elbirliğiyle bir kampanya şeklinde vatandaşları uyarıp, bu vakaların bir an önce düşürülmesi gerektiğini, sahilde çay kahve içmeyi, her sene yapılan konser ve etkinlikleri özlediklerini ifade ederek şöyle dedi.

“Yaşantımızdan bir yıl gitti. Bir yıl eve kapanarak gitti. İnşallah elbirliğiyle bu illeti def ederiz, rahat, huzurlu bir yıl yaşarız. Avrupa’yı, Amerika’yı görüyorsunuz. Ne yazık ki şu anda bir tane aşının peşindeler. İlk maskeler çıktığında bazı devletler başka devletlerin maskesine el koymaya çalışıyordu. Şu anda aynı konu aşı için geçerli. Ben ülkemizin bu çalışmayı iyi yönettiğini düşünüyorum. İnşallah bundan sonra bir az dikkatle hayatın akışını olağan haline çevirmek istiyoruz. Okullar açılıyor, öğrenciler virüsü evlerine taşıyabilir. Dolayısıyla burada da dikkatli olmamız gerekiyor. Milli eğitim bu çalışmayı yaptı ama çevremize de bu uyarıları yapmamızda fayda var. Kaymakamlığımızda yeterli maskemiz var. Şu anda maskeye ulaşılabiliyor ama maddi durum nedeniyle ulaşamayan vatandaşlar için kaymakamlığımıza ulaşarak bunun giderilmesine katkı verebilirsiniz.”

Kaymakam Çorumluoğlu konuşmasının ardından katılımcılarla görüş alışverişinde bulundu ve soruları cevaplandırdı.

GALERİ FOTOĞRAFLARI:

Paylaşın:
809 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ