logo

ÇORUMLUOĞLU: “DENİZCİLİK BİLİNCİ NESİLLERE AKTARILMALI”

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, “1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı” dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Üç tarafı denizlerle çevrili Ülkemizin dünya denizciliğinde hak ettiği yere sahip olması adına deniz ticaretinin daha da gelişmesi, aynı zamanda bu bilincin gelecek nesillere aktarılması başlıca temennilerimizdendir.” dedi.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, “1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı” dolayısıyla yazılı mesajında yayınladı.

Çorumluoğlu, “Kabotaj Kanunu ile kendi karasularımızda egemenliğimiz ilan edilmiş ve bu tarihten sonra ülkemizde denizcilik sektörümüz hızla gelişme göstermiştir.” diye başladığı mesajında şöyle dedi:

Stratejik olarak çok önemli bir konumda olan, etrafı denizlerle çevrili iki önemli boğaza sahip ülkemizde denizciliğin geliştirilmesini amaçlayan Kabotaj Kanunu, aynı zamanda milletimizin denizlerimizdeki egemenliğinin sağlanması anlamında da büyük önem arz etmektedir.

Kabotaj Kanunu, denizlerimize sahip çıkma bilincini insanımıza aşılamış, denizciliğimizin daha da gelişip büyümesinde önemli rol oynamış, aynı zamanda Ülkemizin çağdaş medeniyetler düzeyine ulaşması amacıyla başlatılan kalkınma seferberliğine büyük katkı sağlamıştır.

Üç tarafı denizlerle çevrili Ülkemizin dünya denizciliğinde hak ettiğiyere sahip olması adına deniz ticaretinin daha da gelişmesi, aynı zamanda bu bilincin gelecek nesillere aktarılması başlıca temennilerimizdendir.

Türk denizciliğinin dönüm noktası olan, turizm, taşımacılık, ulaşım, balıkçılık sektörlerinde ülkemizin ekonomisine katkı sağlayan ve denizcilik sektöründe ilerlemenin önünü açan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutluyor, tüm denizcilik camiası ve halkımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Paylaşın:
834 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ