logo

ÇORUMLUOĞLU, DÜNYA BİRİNCİLERİNİ ÖDÜLLENDİRDİ

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu; Kanada merkezli bir organizasyon olan Caribou Matematik Yarışması’nda dünya birinciliğini paylaşan Kdz. Ereğli BİLSEM’in dört öğrencisini ödüllendirdi.

Uluslararası Caribou Matematik Yarışması’nın 3. aşamasında farklı ülkelerden 7 bin 328 öğrencinin katıldığı Uluslararası Caribou Matematik Yarışması’nda Kdz. Ereğli Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM)’nden 4 öğrenci aynı puanı alarak dünya birincisi oldu.

Yarışmada birincilik kazanan Ege Karakaya, Mustafa Rüzgar Kocamanoğlu, Yağız Selim Köklü, Işıl Ceylin Demirhan adlı öğrenciler; beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Kdz. Ereğli Bilsem Müdürü Serkan Çakır, BİLSEM Matematik Öğretmeni Çağla Gençtürk ve aileleri ile birlikte Kaymakam İsmail Çorumluoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.

DÜNYA’DA 250 BİRİNCİ VAR

Yarışma hakkında Çorumluoğlu’na bilgi veren BİLSEM Matematik Öğretmeni Çağla Gençtürk; “yarışmanın üçüncü aşamasına katıldık biz. Bu aşamada Türkiye’den 10 tane birinci toplamda da 250 birinci öğrenci var. Türkiye’deki 10 öğrencinin 5’i BİLSEM öğrencisi ve bunların dördü bizim öğrencimiz. Yarışmanın üç aşaması daha var. Haftaya dördüncü aşama olacak. 6 aşamalık bir sınav bu en iyi yaptığı 5 aşama değerlendiriliyor. Açıkçası bu bir sonuç değil, yani tam sınav bitmediği için bu bir sonuç değil ama üçüncü aşamadaki bir sonuç bu. Yarışmalara hazırlanmaya devam ediyoruz.”ifadelerine yer verdi.  

ÇORUMLUOĞLU, “ÇALIŞMAYA DEVAM EDİN”

Kaymakam İsmail Çorumluoğlu da elde edilen başarıdan duyduğu memnuniyeti belirterek, “öğrencilerimizi, ailelerini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. Çalışın, devam edin bu tür uluslararası bir yarışmaya girmek önemli. Girdikten sonra da derece almak daha da önemli. Ama çıtayı yükseltmek zordur, yükselttikten sonra orada kalmak daha da zordur. Onun için çalışmaya devam edin. Yeni gireceğiniz sınavda da başarılı olacağınıza inanıyorum. BİLSEM’i biz buraya siz daha rahat okula gidip gelebilesiniz diye getirdik. Bunu da iyi değerlendirin.”diye konuştu.

Daha sonra tek tek öğrencilerle tanışıp sohbet eden Çorumluoğlu, öğrencilerin kendisinden bir isteği olup olmadığını sordu. Öğrenciler ve veliler de BİLSEM’in Ereğli’de kurulmasındaki emeklerinden dolayı Kaymakam Çorumluoğlu’na teşekkürlerini ifade ettiler.

Ziyaretin sonunda Çorumluoğlu, öğrencilere plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti. Ziyaret anı fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

Paylaşın:
1888 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ