logo

ÇORUMLUOĞLU TEKRAR UYARDI:RAKAMLAR YÜKSEK, DÜŞÜRMELİYİZ

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, korona virüs denetimlerinde İşletmelerde bulundu ve maskesiz personel ve müşteri bulunduranlar, ayakta yolcu alan minibüsler ile kurallara uymayan kahvehanelerle ilgili yeni kararlar alınacağını söyledi. Çorumluoğlu, ilçe geneli değerlendirmesinde ise “Kışın bu hastalığı atlatmamız çok daha zor olacak. 4’lü 5’li rakamlara düşürmemiz gerekirken rakamlar yüksek. Kamu personelimiz yoruldu ama mücadeleye devam edeceğiz, dönüşümlü olarak devam edilecek.” diye konuştu.

Kdz. Ereğli Erdemir Caddesi üzerinde KOVİD 19 salgın önlemleri denetimi yapan Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, koronavirüsten ölüm rakamının 20’yi geçtiğini ve kaantina sayısının 900’e yükseldiğini söyledi.

Çorumluoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada maske denetimi yapacağını ve uyarılarda bulunacağını belirtti. Vatandaşların kurallara yeterince uymadığını ifade eden Çorumluoğlu, “Günlük 15-20 vaka ortalamamız var. Ne yazık ki bunu halen 10’lu rakamlara çekemedik. Bunun yanında da vefat sayımızda 20’nin üzerine çıktı. Gençlerimiz atlatıyor gibi bir yaklaşım var, bu yaklaşım doğru değil. Bu hastalık gençlere de zarar verebiliyor. Her şeyden öte belki siz sıkıntınız olmadığınız için atlatabilirsiniz ama evinizdeki anne, baba ve kardeşinize bu hastalığı getirmeye hakkınız yok. Her şeyden önemlisi de Ereğli’de ve Türkiye’de bu olayı yaymaya hakkınız yok. Herkes gerekli tedbirleri almak zorunda.” dedi.

MÜCADELEYE DEVAM…

İşletmelerin kurallara uyma zorunluluğu olduğunu hatırlatan kaymakam Çorumluoğlu, “İşletmede maske takmayan personeli olan işletmelerle maskesiz içeriye müşteri alan işletmelerle ilgili karar alacağız. Ayakta yolcu taşıyan minibüsler trafikten men edeceğiz. Oyun oynatan kahvehaneler var, her gün 4-5 tane yakalıyoruz. Bunların kapatılması ile ilgili kararları alacağız. Kışın bu hastalığı atlatmamız çok daha zor olacak. 4’lü 5’li rakamlara düşürmemiz gerekirken rakamlar yüksek. Kamu personelimiz yoruldu ama mücadeleye devam edeceğiz, dönüşümlü olarak devam edilecek.” diye konuştu.

Çorumluoğlu, kurallara uyan ve bu mücadelede destek olan herkese teşekkür ettikten sonra özetle şöyle konuştu:

Devlet üzerine düşeni yapacak, vatandaş da kendini koruyacak. Yaklaşık 900 civarındaki vatandaşımız kontrol altında. TTK’ya dün genel bir test yaptık. Bugün sonuçlar çıkacak. Orada da toplantı yaptık. Kurumu da uyardık. Hiçbir yeri kapatmak istemiyoruz ama biz sağlık tedbirlerine uymayanlara da kapatmaktan ve ceza yazmaktan başka çaremiz yok. Benim masamda bekleyen bir adet ceza yok. Kesilip benim masamın üzerine gelip de göndermediğimiz bir tane ceza yok. Hepsi onaylandı. Şu ara moda kaçak kıraathaneler var. Emniyet gerekli tedbirleri denetimleri yapıyorlar. … Okullarla ilgili gerekli tedbirler alındı. Bakanlığımızın emirleri doğrultusunda gereken çalışmayı yapacağız. Çocuklarımızın da ciddi bir uyarılması gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı da bu işi belirledi. Bize de gönderildi o çerçevede çalışmaları yürütüyoruz. Bir iki vaka çıktı o da dışarıda çıktı, o sınıfları karantinaya aldık. Bakanlık hangi aşamada ne yapacağımızı nokta nokta belirledi.” (iha)

Açıklamanın ardından Kaymakam Çorumluoğlu beraberinde Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çelik, Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Bulak ve sağlık kuruluşu yetkilileri maske denetimi gerçekleştirdi.

Paylaşın:
573 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ