logo

ÇORUMLUOĞLU’NDAN GÖZALTI AÇIKLAMASI

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, ilçede bir kişinin koronavirüsü ile ilgili sosyal medya üzerinden ‘panik ve korku yaratmaya dönük’ paylaşımı nedeniyle gözaltına alındığını bildirdi.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, katıldığı 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü töreni sonrasında gazetecilere açıklamada bulundu. Çorumluoğlu, ilçede bir kişinin koronavirüsü ile ilgili sosyal medya üzerinden ‘panik ve korku yaratmaya dönük’ paylaşımı nedeniyle gözaltına alındığını ifade etti ve şu açıklamayı yaptı:

“Bir konuyu sizinle burada paylaşmak isterim. Dün Devlet Hastanesinde bir vefat olduğu ve karantinaya alındığı gibi sosyal medya üzerinden bir haber yapıldı. Böyle bir şeyin gerçeklik payı yok. Zaten böyle bir şey olsa siz de görürsünüz hissedersiniz biz de açıklarız. Dün gece Sayın Sağlık Bakanımız gece saat 12 bile olsa vefat eden kişiyi açıkladı. Ereğli’de şuan için böyle bir sıkıntı yok, olduğunda da biz zaten sizlerle de paylaşırız. Dün gece o paylaşımı yapan arkadaşımız Emniyet tarafından gece 12 civarlarında gözaltına alındı. Bugün de mahkemeye ve savcılığa çıkartılacak. Türk Ceza Kanununun 213. Maddesi var, ‘Halk arasında korku ve panik yaratmak’ diye bir madde var.”

Çorumluoğlu, şuana kadar ilçede olağanüstü bir durum olmadığını belirttiği açıklamasında ayrıca şunları söyledi:

“Sizlerden şunu rica ediyorum; bizim burada bir açıklama yolumuz var. Kimin ne açıklayacağını devlet bize söylüyor. Kurallar söylüyor. Bu kurallar çerçevesinde, ben size her olayda açıklama yapmak isterim ama buradaki açıklama silsilesi belliyken biz de kendi inisiyatifimiz dahilinde olayları açıklamaya çalışıyoruz. Pazartesi günü hastanemizi tekrardan ziyaret ettim, hazırlıkları yerinde gördüm. Sağ olsun arkadaşlarımız tüm Türkiye’de olduğu gibi başarılı bir şekilde hazırlıklarını yapmışlardır. Zaten bir sıkıntı olduğunda Sağlık Bakanlığı bu çalışmaları birebir yakından takip ediyor. Elimizde bir yol haritası var, bu yol haritası dışında hiç kimse hareket etmiyor. Bir hasta geldiğinde birinci defa alındı örneği, ikinci defa geldiğinde ne zaman alınacak, nereye çıkarılacak? Bunların yol haritası tek tek belirlemiş durumda.

UMREDEN DÖNEN VATANDAŞLARIMIZI EVLERİNDE KONTROL EDİYORUZ

Özellikle umreden gelen vatandaşlarımız ile ilgili Türkiye’de genel bir sıkıntı var, ama şuan kontrol altında diye görüyorum. Bu vatandaşlarımızı dışarı çıkmamaları konusunda uyardık. Her gün evlerine gidilip kontrol ediliyor bu vatandaşlarımız. Bugün itibariyle 16-17 kişilik umreden gelen vatandaşlarımızın karantina dönemleri sona erdi. Artık 14 gün bekleme süresini geçtiler. Şuanda 3-4 kişi umreden gelen ve süresini doldurmamış vatandaşımız var. Önümüzdeki hafta Salı, Çarşamba günleri doluyor ama bunların dışında İstanbul vasıtasıyla ya da özel turlar vasıtasıyla umreye gidenler var. Onları da kontrol ediyoruz. Yurt dışından gelen vatandaşlarımız var. Onlar da sisteme düşmeye başladı. Yani bizim sistemimize ne düşerse biz bunu kontrol altında tutuyoruz ve evine gidip ziyaret ediyoruz. Dışarıya çıkmamaları konusunda telkinde bulunuyoruz. Elimizden geleni biz yapıyoruz.

DEVLETİN HİÇBİR ŞEYİ SAKLAMA, GİZLEME GİBİ BİR ŞEYİ SÖZ KONUSU OLAMAZ”

Şuana kadar ilçemizde, ülkemizde olduğu gibi olağanüstü bir durum gözükmüyor. Olursa da basın vasıtasıyla sayın bakanımız vasıtasıyla da birebir duyurulacak. Sağlık bakanının dün gece 12’deki açıklamasını siz de seyrettiniz, ben de seyrettim. Burada devletin hiçbir şeyi saklama, gizlemek gibi bir şeyi söz konusu olamaz, olmamalı. Gerçekler ne ise vatandaşlarla da vakti saati geldiğinde paylaşılmalı. Bu açıdan görev biraz sizlere düşüyor, bu vasıtayla da sosyal medya kullanan arkadaşlarımız hangi haberi paylaşıyorsa doğru haberi aldıktan sonra paylaşmalarını rica ediyorum.”

“GEMİ İNİŞ-BİNİŞLERİ TAKİPTE”

Açıklamasında gemi yolu ile gelen kişilerin takip edildiğini söyleyen Çorumluoğlu, “Gemiye kimlerin çıkacağı, gemiye çıkan kişilerin nasıl çıkacağına dair tedbirler tüm Türkiye’de aynı şekilde uygulanıyor.” dedi ve sözleri şöyle sürdürdü:

“BİR SÜRE EVİMİZDE OTURALIM”

” Bu krizi beraber atlatacağız, vatandaşlarımız gayet uyumlular, özellikle dün ki kapatmalardan sonra; kahvehaneler, kafeler ile ilgili kapatmalara da riayet edildi. Bir süre evimizde oturalım, açık havada belki münferit gezilebilir ama şuanda ülke olarak ve devlet olarak bu işi rahatlıkla atlatabileceğimizi düşünüyorum.”

Paylaşın:
1039 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ