logo

ÇORUMLUOĞLU’NUN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Çorumluoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 1928 yılında ‘Başöğretmen’ unvanı verilmesi vesilesiyle Öğretmenler Günü’nü, ülkemizde 24 Kasım 1981 yılından bu yana kutlanmaktadır. Dünyanın en kutsal ve en köklü mesleklerinden biri kuşkusuz öğretmenliktir. Geçmişten günümüze değin öğretmenlik mesleği, bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılmasında özveri ve fedakârlık gerektirmiştir. Öğretmenlerimiz; tarih boyunca bu özveri ve fedakârlıkla; bilginin, çağdaşlığın, sevginin, gelişme ve ilerlemesine öncülük etmiş, toplumun bütün kesimlerine yol göstermiş, Türk Milletinin elde ettiği büyük başarılarda, büyük emeği geçmiş kahramanlarımız arasındadır.

“ÜLKEMİZ İÇİN DAİMA UMUT KAYNAĞISINIZ”

Değerli Öğretmenler; İstikbale güvenle bakan ve bu yolda fedakârca çalışan sizler, ülkemiz için daima umut kaynağısınız. Bu nedenledir ki, insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen, ideallerini asla kaybetmeyen sizler, geleceğimizin mimarlarısınız. Yurdumuzun bütün çiçekleri sizlerin eseri olmakla birlikte, aklı hür, vicdanı hür, çocuklarımızın ve gençlerimizin yetişmesinde; bilimin, sanatın, kültürün, sporun, dünyadaki her türlü gelişimine açık, hür düşünebilen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, güven sahibi, karakterli, ahlaklı, bilgili, ülkesine ve milletine bağlı, problem çözme yeteneği gelişmiş, çok okuyan ve sorgulayan, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından takip eden aynı zamanda bilim ve teknolojide üretebilen bireylerin yetişmeleri sizler sayesinde gerçekleşmektedir. Siz değerli öğretmenlerimizle, daha güçlü Türkiye için, güçlü nesiller yetiştirerek, varlığımızı ilelebet sürdüreceğiz. En zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakârlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip, ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin bu vesileyle “Öğretmenler Günü”nü kutluyor, sağlık, huzur, mutluluk, başarı dolu bir ömür diliyorum.”

KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU

Öte yandan; “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla ilçede İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kutlama programları da tertip edildi. Buna göre; 24 Kasım Pazar günü saat 12.30’da Anıt Park’ta bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapılacak.

25 Kasım Pazartesi günü ise saat 11.00’da Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nde Uzun Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırlayacağı tören icra edilecek.

Paylaşın:
1049 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ