logo

COŞKU, GURUR, HEYECAN: İŞTE CUMHURİYET !

  • Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına yoğun katılım olurken; coşku, gurur ve heyecan ön plana çıktı.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunun 99. yıl dönümü, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri ile tüm ülkede olduğu gibi Kdz. Ereğli’de de kutlandı.

Atatürk Bulvarındaki tören alanında gerçekleştirilen kutlamalara Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı Akın Çetin, Ağır Ceza Başkanı ve Komisyon Başkanı Aynur Çelik, siyasi parti ve stk temsilcileri, askeri ve sivil erkan ile okullar katıldı.

Tören, Kaymakam Yapıcı, Komutan Uğur ve Başkan Posbıyık’ın askeri cip üstünde okullar, halk ve protokolü selamlaması ile başladı. Ardından Saygı duruşunda bulunuldu, istiklal marşı okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

KAYMAKAM YAPICI : “GÜVENCEMİZ TÜRK GENCİDİR”

Kaymakam Mehmet Yapıcı ise konuşmasında Cumhuriyetin zor koşullarda Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından ilan edildiğini anlattı ve Cumhuriyet yönetiminin önemi ile kazanımlarından söz etti. Mesajının son bölümünde öğrencilere seslenen Kaymakam Yapıcı, özetle “Yurdumuzda barışın özgürlüğün egemenliğin milli ve manevi değerlerimizin güvencesi olan sizler yine Atatürk’ün ‘yaptıklarımızı asla kafi göremeyiz çünkü çok daha büyük işler yapmak zorunda ve azmindeyiz’ sözlerini ilke edinerek eğitim, bilim teknoloji kültür ve sanatta ilerlemeye, cumhuriyetimizin sarsılmaz değerleri ışığında var olan gücünüzle çalışmaya devam edeceksiniz. Sevgili öğrenciler; Türk gencinin varlık sebebi vatanı ve milletidir…. Türk milletinin yeniden var oluş mücadelesini verdiği bu dönemde vatanını, bayrağını, milletini seven her kesin en büyük güvencesi Türk gencidir. Atatürk diyor ki; ‘Türk olduğunuzu sakın unutmayın. Bu vatan toprakları bu küçük ellerin, bu küçük yüreklerin Türklük bilinci ve milli şuur duygusu ile kurtuldu.’ Bu duygu ve düşüncelerle hemşerilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.” diye konuştu.

PROTOKOL VE HALK İLGİ İLE İZLEDİ

Öğrencilerin yarışmalarda derece aldıkları şiir ve kompozisyonları okumalarını Kdz. Ereğli Belediyesi Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri izledi. Öğrenciler ve halk oyunları ekipleri ilgi ile izlenerek alkışlandı.

Tören bando eşliğinde okulların ve katılımcı grupların resmi geçidi ile sona erdi.

  • GALERİ FOTOĞRAFLARI :

Paylaşın:
414 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ