logo

CUMARTESİ HALK PAZARI SAAT 15.00’TEN SONRA KURULACAK

Kdz. Ereğli Pazarcılar Odası Başkanı Fehmi Taşkın, Cumartesi Pazarı’nın LGS sınavı nedeniyle uygulanacak kısıtlamanın bitimi olan 15.00’dan sonra kurulacağını açıkladı.  

20 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı nedeniyle saat 09.00 ile 15.00 saatleri arasında istisnalar hariç olmak üzere 81 ilde vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlanacak.

Kdz. Ereğli Pazarcılar Odası Başkanı Fehmi Taşkın, ilçede Cumartesi günleri kurulan Pazar ile ilgili açıklamada bulundu. Yarın 09.00 ila 15.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması olacağını hatırlatan Taşkın, pazarın kısıtlama bitiminin ardından açılacağını kaydetti.

Taşkın’ın açıklaması şöyle: “Vatandaşlarımızın, pazarcı ve tuhafiye esnafımızın dikkatine; 20 haziran Cumartesi günü sınav yasağı nedeni ile Kdz. Ereğli cumartesi pazarında saat 15:00 de sebze pazarı ve tuhafiye pazarı açılacaktır.”

MASKE, MESAFE VE HİJYENE” DİKKAT!

Öte yandan Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, dün yaptığı açıklamada halk pazarlarının kurulmaya devam edeceğini ancak vaka artış ihtimaline karşın denetimlerin artacağını vurgulamıştı. Bu durumda yoğun insan kalabalığı olan pazarlarda satıcı ve alıcıların Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında “Maske, sosyal mesafe ve hijyen” kurallarına her zamankinden daha fazla dikkat etmeleri ve pazarcı esnafın ürünlerini tanıtırken maske olsa da bağırarak müşteri toplamamaları bekleniyor. Ayrıca pazar yerinde maskesiz satıcıdan alım yapılmaması, maskesiz müşteriye satış yapılmaması konusuna dikkat çekilmişti.

Paylaşın:
659 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ