logo

“CUMHURİYETİMİZİ YAŞATMAK HEPİMİZİN SORUMLULUĞUDUR”

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, Cumhuriyetin kuruluşunun 98. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında, 29 Ekim 1923’ün, tarihte eşine az rastlanır bir başarının yaşandığı gün olduğunu ifade eden Bozkurt; “Millet olarak Cumhuriyetimizin 98. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Bozkurt, mesajında şunları kaydetti:

“Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En Büyük Eserimdir’ diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıldönümüne erişmenin gururunu, onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

29 Ekim 1923, büyük kurtuluş destanının zafer ile sonuçlandığı ve Cumhuriyetin ilanı ile taçlandığı bir bayram günüdür. Cumhuriyetin ilanı; toplumu ulus, bireyi yurttaş konumuna yükseltmiştir. Cumhuriyetle birlikte milletimizin her bir ferdi; devletin onurlu, özgürce düşünen, eşit hak ve hürriyetlere sahip vatandaşı haline gelmiştir.

Unutmamalıyız ki yokluk ve imkânsızlıklar içinde bile umutsuzluğa kapılmayan aziz milletimiz, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü Kurtuluş Savaşını zaferle neticelendirmiştir. Ulusal birliğimize yönelik, içten ve dıştan gelen saldırılara karşı Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatmak hepimizin vazgeçilmez sorumluluğudur. Millet olarak birliğimizi devam ettirdiğimiz müddetçe Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve milletimizi bölmek isteyenlerin hain planları boşa çıkacaktır. Herkesin eşit olduğu Cumhuriyet rejimi, Türk insanını, devleti ve milletiyle; değişen, gelişen, muasır medeniyetler arasında yer almasını sağlamıştır.

Cumhuriyetimizin 98. yılında bizlere düşen görev, zorlu bir coğrafyada bulunan ülkemizi, milli birlik ve beraberlik içerisinde sürekli kalkınan bir devlet haline getirmektir.

Bu tarihi gün dolayısıyla, başta büyük devlet adamı ve eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle yad ediyor; kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyorum.

Tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Paylaşın:
399 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ