logo

CUMHURİYETİN 96’NCI YILDÖNÜMÜNDE EN ANLAMLI SERGİ

Kdz. Ereğli’de Erdemir İlkokulu 2-D sınıfı öğrencilerinin hazırladığı ‘Şanlı Bayrak’ sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Kdz. Ereğli’de Erdemir İlkokulu 2-D sınıfı öğrencilerinin hazırladığı ‘Şanlı Bayrak’ sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

30 Ekim Çarşamba günü Atatürk Kültür Merkezi Osman Zeki Oral Sergi Salonu’nda sanatseverlerinin beğenisine sunulan serginin açılış törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Şube Müdürleri Bahattin Girgin ve Vedat Sever, Erdemir İlkokulu Müdürü Yaşar Ciğer, öğretmenler, veliler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

AYAZ, “VATAN VE BAYRAK SEVGİSİNİ MİNİK YÜREKLERE İŞLEMEK İSTEDİM”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan açılış töreninde bir konuşma yapan Sınıf Öğretmeni Hülya Ayaz, serginin Cumhuriyetin 96’ncı yıldönümü kapsamında hazırlandığını ifade ederek, “33 minik, güzel yürekli öğrencimle birlikte çeşitli materyallerden veli-çocuk etkinliği adı altında hazırlamış olduğumuz Türk Bayraklarını sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Vatan millet sevgisini, bayrak sevgisini minik yürüklere işlemek istedim. Bu amaçla Şanlı Bayrak’ım sergisini hazırladım. Bayrağımızın bağımsızlık sembolü olduğunu öğretirken materyalleri özgürce seçmelerini sağladım. Bayrağımıza saygıyı öğretirken bayrağımızı hazırlama aşamasında gereken hassasiyeti göstererek temiz ve titiz çalışmalarını sağladım. Bu Şanlı Bayrak sergimizi vatan ve bayrak uğruna canını feda eden şehitlerimize armağan ediyor, bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 96’ncı yılını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal ve bu yolda canlarını feda eden şehitlerimizi sevgiyle, saygıyla ve minnetle anıyorum. Sergimize katılan herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

Erdemir İlkokulu Müdürü Yaşar Ciğer de öğrencilerini ve öğretmenlerini bu anlamlı sergiyi oluşturdukları için tebrik etti. Daha sonra öğrenciler Bayrak Şiiri ve Bayrak Şarkısını seslendirdiler.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler sergiyi gezdi ve sunulan ikramlardan tattı. Sergi üç gün boyunca açık kalacak.  

Paylaşın:
908 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ