logo

“DAHA FAZLA KATKI SAĞLAYABİLMENİN KAVGASINI VERMELİYİZ”

  • Deniz Ticaret Odası Kdz. Ereğli (Batı Karadeniz Bölgesi) Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Ünlüer, “Artık kırgınlıklarımızı bir kenara bırakıp tek vücut halinde sektörümüzü, Odamızı ve Denizciliğimizi nasıl daha iyi bir konuma getiririz. İlçemize, Bölgemize ve ülkemize nasıl daha fazla katkı sağlayabiliriz; bunun kavgasını vermeliyiz.” dedi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Kdz. Ereğli (Batı Karadeniz Bölgesi) Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Ünlüer, Kdz. Ereğli’deki acente yetkilileri ve basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi.

2 Aralık Cuma günü Acheron restorantta düzenlenen toplantıya DTO Meclis Başkanı Kamil Ustaoğlu, Yönetim Kurulu ve meclis üyeleri ile acente yetkilileri katıldı. DTO seçimlerine Ünlüer’in karşısına dönemin Başkanı İrfan Erdem’le birlikte rakip olarak çıkan Rıfat Taneri’nin de toplantıda yer alması takdirle karşılandı.

Toplantıda bir değerlendirme konuşması yapan Ünlüer, Ereğli Belediye Limanı ve Zonguldak TTK limanı ile ilgili olumlu gelişmeler olduğunu kaydederek yakın zamanda basın açıklaması ile kamuoyunu bilgilendireceğini söyledi.

YOĞUN TEMPO DEVAM EDECEK

Başkan Ünlüer, yoğun tempoda çalıştıklarını ifade etti ve “45 günde, 43 ziyaret ve toplantı gerçekleştirmişiz. Odamızı en iyi şekilde temsil etme gayretimiz ortadadır. Çalışmalarımız önümüzdeki dönemde de aynı hızla devam edecektir. Sektörümüzle alakalı sorunların çözümü için çalınmadık kapı bırakmayacağımıza, sorun çözülene kadar takipçisi olacağımıza inancınız tam olsun. 45 günlük görev süremiz içerisinde ayrıca Ulusal Karadeniz Denizcilik Lojistik Zirvesi, Odamız sponsorluğunda gerçekleştirildi. Denizcilik Meslek Yüksek Okulu ile birlikte Kocaeli’nde bulunan YILPORT limanına gezi düzenledik. Yine, 11 Aralık’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek Ulusal Denizci Öğrenciler Zirvesine Bölgemizden 50 öğrenciyi Odamız imkanlarıyla göndereceğiz. Eğitime, Oda olarak her zaman destek verdik, 2023 yılında Eğitime verdiğimiz desteği daha da arttıracağız.” diye konuştu.

 POZİTİF MESAJLAR…

Tüm acenteleri bir arada görmek hedefine ulaşılmasından duyulan memnuniyeti ifade eden Ünlüer, “Rekabetler sonsuza kadar yaşanmaz. Her şey zamanın ruhu içerisinde yaşanır ve biter. Bilirsiniz ki; Siyasette, STK’larda ve idarecilikte değişim ve bayrak yarışı demokrasimizin ve dinamik yaşamın vazgeçilmez değerli unsurudur. Artık kırgınlıklarımızı bir kenara bırakıp tek vücut halinde sektörümüzü, Odamızı ve Denizciliğimizi nasıl daha iyi bir konuma getiririz. İlçemize, Bölgemize ve Ülkemize nasıl daha fazla katkı sağlayabiliriz bunun kavgasını vermeliyiz.” dedi.

OYAK YÖNETİCİLERİNE İSİM İSİM TEŞEKKÜR ETTİ

Konuşmasında Erdemir ve Oyak’la ilgili önemli mesajlar veren Ünlüer, önceki dönemlerde yaşanan olumsuz sürecin 2020 yılına OYAK Denizcilik tarafından sona erdirilmesinden duyulan memnuniyeti ifade etti ve katkı veren yöneticilere isim isim teşekkür etti.

Ünlüer konuşmasını şöyle sürdürdü:

Bilindiği üzere Bölgemizin en büyük limanı olan Erdemir Limanına gelen gemilerde acente şartı olarak OYAK Denizcilik ve Liman İşletmeleri A.Ş. firmasının kullanılmaya başlanması, Kdz. Ereğli’de faaliyet gösteren Acentelerimizi, yani sizleri zor durumda bırakmıştı. 2017 yılında başlayan ve yaklaşık 3 yıl süren bu süreci birebir yaşadınız. 2020 yılında Oyak Denizcilik ve Liman İşletmeleri A. Ş. Bölgemizde faaliyet gösteren acentelerin haklarını gözeterek eşit bir iş dağılımı yapmış ve tüm acentelere iş vermiş ve bu olumsuz süreç sona ermiştir.

Bu hususta katkılarından dolayı başta OYAK Genel Müdürü Sayın Süleyman Savaş Erdem Bey’e, Destek Hizmetleri ve İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Sayın Oktay Demiray’a, Oyak Otomotiv Lojistik Sektörü Grup Başkanı Sayın Cem Aysel’e, OYAK Denizcilik ve Liman İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Sayın Murat Çağatay’a ve o dönem Oyak Güvenlik Genel Müdürü görevinde olan Sayın Kamil Faruk Güven’e, buradan teşekkürlerimi arz etmek istiyorum.”

LİMAN BELEDİYEDE KALACAK

Ünlüer, Belediye Limanındaki son duruma ilişkin bir soruya ise şöyle cevap verdi:
“Belediyeyle birlikte, Kıyı Tesisleri ve Tersaneler Genel Müdürü ile görüştük. Kendileri bize bir yol haritası gönderdiler. Limanda üst yapıda bazı iyileştirmeler, betonlamalar, sağlamlaştırmalar var. Bunun la ilgili yapılan işler var. Bunların yenilenmesi için yetkili kuruluşlardan survey talep edildi. Bunlar denetimlerini yaptı. Bu hafta sanırım raporu çıkıyor. Rapordan sonra sayın Vali Bey’den kamu yararına olduğuna dair bir yazı alınacak ve işletme izni alınacak. Sonra Çevre Bakanlığın’dan belediye limanının belediyeye ön kiralama işlemi yapılacak.
Özelleşmesi söz konusu değil, rutin devam ediyor. Belediye uhdesinden çıkmayacak, bunun için çalışıyoruz. Belediyede kalacak. Söylentiler ve konuşulanlar doğru değil. Özelleşeceği, herhangi bir şahsa verileceği söyleniyor. Bunlar doğru değil.”

Toplantı sohbet eşliğinde kahvaltı ile devam etti.

Paylaşın:
746 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ