logo

DAHA YAŞANABİLİR BİR DÜNYA İÇİN…

  • Karadeniz Ereğli Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Dünya Çevre Günü Şenliği etkinliğinde, daha yaşanabilir bir dünya için çaba gösterilmesi gereğine dikkat çekildi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle, Kdz. Ereğli belediyesi öncülüğünde çevre Şenliği düzenlendi.

5 Haziran Pazartesi günü saat 11.00’de düzenlenen Şenliğin başlangıcında ilçe Devrim Bulvarı’nda toplanan CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, öğrenciler, veliler ve çevre örgütleri temsilcileri, İnönü Parkı’na kadar kortej şeklinde yürüdü. Bahçeşehir Koleji Bandosu eşliğinde yapılan yürüyüşte, öğrenciler ve duyarlı vatandaşlar çevre ile ilgili yazılarla mesajlar verdiler.

POSBIYIK : “DAHA FAZALA ÇABA GÖSTERMELİYİZ”

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, şenlik etkinliklerinin başlamasından önce yaptığı konuşmada, katılımcılara teşekkür etti ve “Gezegenimiz çok hızlı bir şekilde ısınıyor ve bunun olumsuz etkilerini maalesef hepimiz yaşıyoruz. Mevsimler değişiyor, dünyanın her yerinde sel ve fırtınalar gibi aşırı doğa olayları görülüyor. Buzullar eriyor, orman yangınları çoğalıyor ve salgın hastalıklar artıyor. Bu yüzden gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için daha fazla çaba göstermeliyiz.” dedi.

Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Sezgin Okumuş’un da, günün önemine ilişkin yaptığı konuşmanın ardından Başkan Posbıyık ve Milletvekili Ertuğrul, daha önce gerçekleştirilen çevre yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

FARKINDALIK OLUŞTURDULAR

İnönü parkında devem eden etkinlik boyunca küçük serada papatya tohumu dağıtıldı, kurulan küçük sahne çevresinde canlı müzik performansları eşliğinde halk oyunu ekipleri gösterileri yapıldı, stantlarda öğrencilere yönelik bilgilendirici ve farkındalık oluşturan gösterilere yer verilirken, belediye ekipleri öğrencilere simit-keş ikramında bulundu.

.

.

Paylaşın:
302 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ