logo

DANKAZ : “HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZ VE AİLELER İÇİN”

  • Kdz. Ereğli Soroptist Kulübü tarafından uygulanan “Kısa Bir Nefes” Projesi kapanış programında konuşan Zihinsel Engelliler Federasyon Başkanı Aynur Dankaz, projenin başarı le uygulandığına dikkat çekerek “Her şey çocuklarımız ve aileler için, sosyal yaşama dahil olmaları için” dedi.

Kdz. Ereğli Soroptist Kulübü tarafından, Fizyotem Özel Eğitim, Rehabilitasyon Merkezi ve ZBEÜ Ereğli Eğitim fakültesi Özel Eğitim Bölümü İş birliği ile düzenlenen “Kısa Bir Nefes” adlı Projenin kapanış programı düzenlendi.

1 Haziran 2024 Cumartesi günü Fizyotem bitişiğinde bulunan Şahinler Düğün Salonu’nda düzenlenen programa Zihinsel Engelliler Federasyon Başkanı Aynur Dankaz, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(ZBEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Engin Karaduman, Fizyotem Yöneticileri Bahadır Ailesi, Kdz Ereğli Soroptimist Kulübü Başkanı Gönül Tekce, Soroptistler Kulübü Üyeleri, Özel Eğitim aileleri ve projeye katılan Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğrencileri katıldı.

Program, Soroptimist Halime Dankaz’ın sunumu ile öğretmen Aysel Başkaya Türkekul’un yazdığı “Kısa Bir Nefes” başlıklı duygusal şiiri ile başladı.

Özel çocukların annelerinin duygularını ifade eden şiir şöyle :

‘’KISA BİR NEFES’’

Yürek yorulur bazen, Hayatın koşturmasında. El yorulur ,göz yorulur ,dil yorulur… Hele koca bir yürekse taşıdığınız. Ve  O koca yürek Bir anne yüreğiyse...

Zaman söz dinlemez bazen. Geç dersin geçmez ;dur, dersin durmaz. Yetemezsin ,yetiştiremezsin. Gönül yorulur, insan yorulur, ömür yorulur…Hele O söz dinlemez zaman. Özel ve çok güzel bir çocuğun Annesinin ömrüyse...

Sevda dolu bir ömürdür O, Kimsenin, kimselerin bilemeyeceği, Gecesini gündüzüne katmış, Güllerle bezemiş tüm dikenli yolları, Binbir renge boyamış tüm karaları. Özel ve çok  güzel bir çocuğa Işık olmuş, yol olmuş...

MEMNUNİYETLERİNİ İFADE ETTİLER

Daha sonra sırası ile mikrofona davet edilen Kdz Ereğli Soroptimist Kulübü Başkanı Gönül Tekce, ZBEÜ Ereğli Özel Eğitim Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Engin Karaduman ve Zihinsel Engelliler Federasyon Başkanı Aynur Dankaz, Fizyotem’e devam eden çocukların ailelerine ve özel eğitim alan öğrencilere farklı alanlarda uygulanan eğitimler ile değişik etkinliklerden oluşan projenin başarı ile sonlandırıldığını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür ettiler. Tekçe, Soroptimist Kulübü’nün kurucusu Nurdan Oğuz’dan ve çalışmalarından övgü ile bahsederek süreci özetledi.

DANKAZ : “HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZ VE AİLELERİ İÇİN”

Federasyon başkanı Dankaz, özel eğitim öğrenci ailelerinin yorucu süreçlerden geçtiğini hatırlatarak, “Bunu anlatmak zor, yaşamak lazım; bizler bir cenaze, düğün, eğlence veya etkinlik olduğunda gidemiyoruz. Bu nedenle bu tür projeler önemli! Ben bile çocuklarımı Ankara’da bıraktım ve buraya adeta nefes almaya geldim” dedi. Federasyonun kuruluş sürecinden ve etkinliklerinden de söz eden Dankaz, “her şey çocuklarımız ve aileler için, sosyal yaşama dahil olmaları için” dedi.  Ayrıca muhabirimize konuşan Dankaz, projenin kulüp üyelerinin dış destek almadan kendi imkanlarını birleştirerek uygulanmasının çok önemli ve anlamlı olduğunun altını çizdi.

EMEK VERENLERE VE PROJEYE KATILANLARA TEK TEK TEŞEKKÜR EDİLDİ

Kdz Ereğli Soroptimist Kulübü Başkanı Gönül Tekce ve Dönem Yönetim Kurulu üyelerinin davetlilere yakından ilgilendiği kapanış programı; projede atölyelerinde ve türlü şekillerde emeği geçenlere teşekkür belgelerinin takdim edilmesi, Fizyotem Yöneticilerinin Dankaz’a plaket takdimi ve devamında bahçede ikramların sunulması ile son buldu.  

Paylaşın:
977 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ