logo

DEFİLENİN EN BEĞENİLENİ MİNİK ZEYNEP OLDU

Kdz. Ereğli’de emekli öğretmen Nurcan Yavuz Değer, ilçenin yöresel değeri elpek bezini kullanarak hazırladığı giysileri defile ile sergiledi. Fiziksel Engelliler Derneği yararına düzenlenen etkinlik beğeni ile izlendi. Defilenin en beğenileni ise podyumdaki sempatik yürüyüşüyle 3 buçuk yaşındaki Zeynep Döner oldu.

Kdz. Ereğli’de emekli öğretmen Nurcan Yavuz Değer, Fiziksel Engelliler Derneği yararına elpek defilesi düzenledi.

5 Mart Perşembe günü Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, İYİ Parti İlçe Başkanı Evrim Balbalooğlu, Gazi Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aysen Soysaldı, Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından açılış konuşmasını yapan emekli öğretmen Nurcan Yavuz Değer, eğitim hayatı boyunca el sanatların her dalına gönül verdiğini belirterek, “onları yaşatmak ve yaygınlaştırmaktı hedefim.  Çalışmalarım arasında Elpek bezine giyside, ev tekstilinde yer verdim. Emekli olmaya karar verdiğimde de çalışmalarıma kursiyerlerimle devam ettim ve bunları Ereğli halkına sunmaya karar verdim.  Bunun da Fiziksel Engelliler Derneği adına olması beni daha çok sevindirdi.”dedi.

“ELPEK BEZİ KÜLTÜREL MİRASTIR”

Daha sonra etkinliğe Ankara’dan davet edilen Gazi Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aysen Soysaldı söz alarak, elpek bezi denilince akla Ereğli geldiğini, tarihsel bir değer olduğunu ve bu ürüne kültürel miras olarak sahip çıkılarak yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.

MİNİK ZEYNEP VE TÜRK BAYRAKLI FİNAL ALKIŞLANDI

Konuşmaların ardından tamamı elpek bezi üretimi olan kıyafetler özel bireyler, üniversite öğrencileri ve gönüllü vatandaşların mankenlik yaptığı bir defile ile sergilendi. Beğeni ile izlenen defilede en çok ilgiyi 3 buçuk yaşındaki Zeynep Döner çekti. Minik Zeynep, annesi Burcu ve abisi Oğulcan Döner ile birlikte podyumda boy göstererek herkesin beğenisi kazandı. Döner ailesinin podyumdaki yürüyüşlerini Türk Bayrağı açarak sonlandırması izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Ailenin babasının Ereğli’de görev yapan Uzman Çavuş Serkan Döner olduğu öğrenildi.

Defilenin sonunda Fiziksel Engelliler Derneği tarafından defileyi hazırlayan Nurcan Yavuz Değer ve Prof. Dr. Aysen Soysaldı’ya plaket takdiminde bulunuldu.

Etkinlik hep birlikte çekilen anı fotoğrafı ile son buldu.

Paylaşın:
761 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ