logo

DEMET CENGİZ ‘ADIMI DENİZ KOYDULAR’ ROMANINI İMZALAYACAK

Gazeteci Yazar Demet Cengiz, 14 Kasım Pazar günü Kdz. Ereğli Özdemir Park AVM’de bulunan D&R’da ‘Adımı Deniz Koydular’ kitabını imzalayacak.

Hırpalanmış çocuklara adanan ‘Adımı Deniz Koydular’ isimli roman raflarda.

Gazeteci Yazar Demet Cengiz’in kaleme aldığı romanı İnkılâp Kitabevi okurlarla buluşturuyor. ‘Adımı Deniz Koydular’, toplumsal meselelerden bireysel sorunlara uzanan geniş bir yelpazede bir kadın ve bir erkek hikâyesi anlatıyor.

Yazar Deniz Cengiz, 6. kitabı olan ve özellikle toplumsal cinsiyet eşitliği ve aile içi sevgisizlik gibi konuları irdeleyen kitabını, 14 Kasım Pazar günü saat 14.00’de Kdz. Ereğli Erdemir Caddesinde faaliyet gösteren Özdemir Park AVM’deki D&R’da imzalayacak ve okurları ile söyleşide bulunacak.

ARKA KAPAK :

1970’lerde Seyrantepe denen izbe yerde başlayıp İzmir ve Streatham ile devam eden gerçek bir hayat hikâyesi…

Deniz Yıldız, henüz küçük bir kız çocuğuyken hayatın adaletsiz sınavlarına girmiş; kimi zaman geçmiş, kimi zaman kalmış. Artık genç bir kadın olduğunda, hırpalanmış çocukluğunun elinden tutan avukat kimliğiyle karşımıza çıkıyor.

Ev içi şiddet, istismar, tecavüz, intihar, ihanet, yalanlar, yoksulluk ve yoksunluğun ortasında kendini yetiştirmek zorunda kalan Deniz’in aşkı ve kadınlığı keşfettiği serüvenini okurken; AK Parti’nin iktidara geldiği yıllar, kentsel dönüşüm, Haziran Direnişi, ÇYDD ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarından manzaralarla bezeli bir yakın Türkiye tarihi bizlere eşlik ediyor.

Adımı Deniz Koydular,  “anneli öksüzler, babalı yetimler” için yazılan ve hepimize çok tanıdık gelecek bir roman. Demet Cengiz’in akıcı kaleminden dinlediğimiz bu roman, okurları boyunlarına asılmış kaderleriyle yüzleşmeye davet ediyor.

Paylaşın:
439 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ