logo

DEMİRTAŞ, AVUKATLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kendi mesleği de Avukatlık olan Demirtaş, mesajında hukukun üstünlüğüne vurgu yaptı ve “Hukuk devletinin ve savunma hakkının güvencesi avukatlardır. Adalet toplumu bir arada tutan en önemli unsurdur. Adaletin temelini de avukatlar oluşturur.” ifadelerine yer verdi.

Demirtaş, mesajında şunları belirtti:

“ Toplumsal barış ve huzurun sağlanmasının yolu, adaletin hayatın her alanında tesis edilmesi ile mümkündür. Bunun ilk adımı da evrensel hukuk normları çerçevesinde hukukun üstünlüğü ilkesinden ayrılmadan bağımsız ve tarafsız mahkemelerce adaletin tesis edilmesidir. Adil yargılamanın temelini de savunma hakkı oluşturmaktadır. Adalet arayan tüm vatandaşların güvencesi mesleğini bağımsızca yapan avukatlardır. Hukuk devleti ancak ve ancak güçlü bir savunma ile sağlanır. Bugün evrensel hukuk kurallarının birer birer yok edildiği bir süreç yaşanmaktadır. Güçler ayrılığı ilkesi ortadan kaldırılmış, yargı, yürütmenin baskısı altında,  evrensel hukuk normlarından ve adaletten uzaklaşmıştır. Siyasallaşan yargı sistemi içinde hukukun üstünlüğü ilkesine kayıtsız şartsız bağlı kalındığını düşünmek mümkün değildir. Gerçek adalet, ancak bağımsız yargı, bağımsız savcı ve bağımsız avukatlarla tesis edilebilir.  Tüm bu baskı ve zorluk altında hukukun temel ilkelerinden ayrılmadan, adaletin herkes için erişilebilir olmasını sağlamak için mesleğini onurla ve inançla yapan binlerce avukatın var olduğunu bilmek geleceğe olan inancımızı pekiştirmektedir. Savunma hakkının dokunulmazlığı ile yargının bağımsızlığına inanan demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin güvencesi tüm meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Gününü kutluyorum.”

Paylaşın:
749 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ