logo

DEMİRTAŞ, “BİR KAHRAMANLIK DESTANI; ÇANAKKALE ZAFERİ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Çanakkale Zaferi’nin 105’inci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Çanakkale Zaferi’nin 105’inci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında Çanakkale Zaferi’nin bir kahramanlık destanı olduğunu vurgulayan Demirtaş, şunları ifade etti: “

Çanakkale Zaferimizin 105’inci yıl dönümünü coşkuyla kutluyor, Şehitler Günü’nü saygıyla anıyoruz. Çanakkale Zaferi ile Kurtuluş Savaşı’nın meşalesi yakılmış, Türk Ulusu, Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bir kahramanlık destanı yazmıştır. Çanakkale Zaferi, bir varoluş mücadelesidir. Vatan uğruna onurla can veren Türk evlatlarının mücadelesi, 18 Mart’ta “Çanakkale Geçilmez” şiarıyla tarihe altın harflerle yazılmıştır. Bu zafer ile tüm dünya Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehasını görmüştür. Tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi aynı zamanda Kurtuluş Savaşımızın ilk kıvılcımının yandığı, ulusumuzun kahramanlığının, fedakarlığının ve azminin mücadelesidir. Bu azim ve mücadele, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolu da açmıştır. Bağımsızlık ve özgürlük tutkusu ile göğüs göğüse kahramanca çarpışan Türk Milleti, inanç ve azimle başlatılan bu mücadele ile  ve vatan sevgisinin her şeyin üstünde olduğunu herkese göstermiştir. Bu güzel vatan için şehit olanları milletimiz asla unutmayacaktır. Bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerimiz her zaman gönlümüzün en kıymetli yerinde yaşayacaktır.

“GELECEK KUŞAKLARA AKTARMAK EN ÖNEMLİ GÖREVİMİZ”

Bugün şehitlerimizin emaneti olan bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın ebediyen dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen destansı mücadeledeki ruhu, bilinci ve kararlılığı idrak etmek ve gelecek kuşaklara  aktarmak en önemli görevimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve bize emanet eden Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını ve eşine az rastlanır bir kahramanlıkla canını hiçe sayarak feda eden Çanakkale’deki kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, saygılar sunuyorum”

Paylaşın:
641 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ