logo

DEMİRTAŞ, “DAHA GÜZEL YARINLAR İÇİN YAŞASIN 1 MAYIS”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu CHP sözcüsü Ünal Demirtaş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu CHP sözcüsü Ünal Demirtaş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında emeğin en yüce değer olduğunu vurgulayan Demirtaş; “Bugün dünyada ve Türkiye’de coronavirüs nedeniyle olağanüstü bir dönem yaşanıyor. Bu süreçte üretimin, üretim için verilen emeğin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha yaşayarak görüyoruz. Fabrikada, tarlada, hastanede, sokakta üretimin her aşamasında, dişi ile tırnağı ile emek emek yarınları örenler işçilerdir. Onuruyla iş ve aş mücadelesi veren milyonlarca işçinin hak arama mücadelesinin sembolü olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun” dedi.

Demirtaş, işçilerin verdiği mücadelenin önemine de değinerek, “1 Mayıs insanca çalışma koşulları için verilen mücadelenin adıdır. 1 Mayıs, güvenceli çalışmayı, hakça paylaşmayı, örgütlülüğü ve insanlık onuruna yakışan bir hayat için yetecek bir ücreti temsil eder. Yaşam hakkı için verilen mücadelenin ve güvenli geleceğin adıdır 1 Mayıs” ifadelerine yer verdi.

Demirtaş mesajında şunları belirtti:

“İŞÇİLER KAZANACAK”

“Bugün ülkemizde çalışma hayatının her alanındaki bütün işçiler büyük ve önemli bir mücadelenin parçasıdır. Sömürülen emekleri, yoksulluk sınırının altındaki ücretleri, her gün biraz daha tırpanlana hakları karşısında yılmadan bıkmadan mücadele eden milyonlarca işçinin çabası daha güzel ve daha iyi yarınlar içindir.

18 yıldır AKP İktidarları boyunca, çalışma hayatı en fazla zarar gören alanlardan biri olmuştur. AKP, işçinin her türlü hakkını elinden alacak düzenlemeleri gözünü bile kırpmadan getirmiştir. İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerini almayan, gerekli teftişleri yapmayan, üretim zorlaması ile işçinin yaşam hakkını yok sayan patronlara göz yuman AKP, çalışma hayatındaki sorunları büyütmüş ve derinleştirmiştir.

İçinde bulunduğumuz dönemde, işçiler açlık sınırının altında ücretlerle çalışmaya mahkum edilmekte, kazanılmış haklarına karşı yoğun bir saldırı, sistemli bir şekilde gündeme getirilmektedir. Geçim kaygısı içinde olan milyonlarca işçi güvencesiz bir şekilde çalışmaya mahkum edilmektedir.

2020 yılının ilk 3 ayında en az 356 işçi iş cinayetinde hayatını kaybetmiştir. İşçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerini almayan iş yerleri ve bu iş yerlerini denetlemeyen iktidarın bu vurdumduymaz yaklaşımının bedelini işçilerimiz canları ile ödemiştir.  Para kazanma hırsı işçilerin can güvenliğinden daha ön planda tutulmuştur.

Bunun yanında insanca yaşayacak bir ücret almak ise ülkemizde neredeyse hayal olmuştur. Nisan ayı açlık sınırı 2 bin 374 TL olarak açıklanmıştır. Ne acıdır ki, böyle bir ekonomik tabloda, coronavirüs nedeniyle zorunlu ücretsiz izne gönderilen işçilerimize günlük 39 TL’lık ücret reva görülmüştür. AKP İktidarları boyunca, en fazla yoksullaşan, geçim kaygısı günden güne artan kesim işçiler ve emekçiler olmuştur. 

Tüm bu olumsuzluklar karşısında elbette kazanan, güvenceli çalışma, insana yakışır bir ücret ve demokratik bir ülke mücadelesini veren işçiler olacaktır.

“CHP, EMEKÇİLERİN YANINDA”

Cumhuriyet Halk Partisi olarak emekçilerin kazanılmış haklarına dokunacak, onları yok edecek ya da tırpanlayacak hiçbir düzenlemeye geçit vermeyecek, işçilerimizle birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Eşitsizlik ve adaletsizliğin olmadığı, emeğin sömürülmediği bir Türkiye ve Dünya umuduyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum”

Paylaşın:
671 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ