logo

DEMİRTAŞ, DEPREMİN EKONOMİK ETKİLERİNİ ARAŞTIRAN HEYETTE

  • CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, depremin ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerini araştırmak üzere, CHP Genel Merkezince oluşturulan Ekonomi Komisyonu Üyeleriyle birlikte deprem bölgesindeki çalışmalara katıldı.

Önceki gün Kahramanmaraş ve Osmaniye’de incelemelerde bulunan Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu CHP heyeti, bölgedeki farklı şehirlerde incelemelerde ve temaslarda bulundu.

Depremin ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerini araştırmak üzere CHP Genel Merkezi tarafından oluşturulan Ekonomi Komisyonu Heyetinde yer alan Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ile Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, İstanbul Milletvekili Ali Şeker, farklı bölgelerde bir dizi temasın ardından Antakya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Hikmet Çinçin ile görüştü.

İki bin 200 işyerinden iki bini yıkılmış

Başkan Çinçin’in görüş ve önerilerini dinleyen heyet üyeleri, 11 ili etkiyen büyük felaketin her ilde yıkımının büyük olduğu, Hatay’ın ise hem yıkım, hem de ekonomik sonuçları bakımından depremden en çok olumsuz etkilenen il olduğu görüşüne vardı. Demirtaş izlenimlerini, “2.200 küçük sanayimizin bulunduğu Antakya da 2000 küçük sanayi sitesi esnafının dükkanı yıkılmış. Kentte lastik tamir edecek bir dükkan bile kalmamış. Depremin olumsuz etkilerinin silinerek, kadim kent Antakya’yı yeniden sağlam temeller üzerine inşa edilecek süreç hızla başlatılmalıdır….” şeklinde paylaştı.

“Yerle bir olmuş, çok üzüldük”

Bölgeye ikinci kez giden CHP’li Demirtaş, bir başka paylaşımında ise ” Medeniyetiler kenti, mutlu insanların kenti, tarihi kent Antakya depremin en çok yıkıma uğrattığı kente, acıların kentine dönüşmüş. Resimlerde, maalesef Antakya tarihi meydanında bulunan ilk Antakya meclisi, Belediye binası, tarihi cami, tarihi künefecilerin dükkanları yerle bir olmuş. Çok üzüldük. Antakya’yı yeniden güçlü ve sağlam temeller üzerine hızlıca yeniden inşa ederek, Antakya’nın yaralarını sarmalıyız…” dedi.

Demirtaş’ın sayfasında paylaştığı fotoğraflar ve video ise deprem faciasını bir kez daha gözler önüne serdi.

Paylaşın:
333 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ