logo

DEMİRTAŞ, EN BAŞARILILAR ARASINDA

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) 27 dönem Milletvekillerinin performans ölçümlerine göre son iki yılın en başarılı 100 milletvekili seçildi. Buna göre CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Zonguldak Milletvekilleri arasında tek başına listeye girerken, tüm Karadeniz illeri arasında ise 7. sırada yer aldı. Demirtaş’ın oy oranı yüzde 38 oldu.

ORC danışmanlık 27 dönem milletvekillerinin performans ölçümü anketi düzenledi. 15 Haziran-8 temmuz tarih aralığını kapsayan araştırma, 81 ilde 53 bin 56o kişi ile sms link yönlendirmesi ve bilgisayar destekli telefon görüşmesi yöntemi ile yapılan ölçümde, coğrafi bölgelere göre son 2 yılın an başarılı milletvekilleri seçildi.

PARTİLERDEN KAÇ MİLLETVEKİLİ SIRALAMAYA GİRDİ:

En başarılı 100 milletvekilinin partilere göre dağılımında Ak Parti 42, CHP 35, MHP 13, HDP 5, İyi parti 4, Bağımsız ise 1 milletvekili ile listeye girdi. TBMM 27. döneminde 586 milletvekili seçimle işbaşına gelerek görev yapıyor.

ZONGULDAK’TAN LİSTEYE SADECE DEMİRTAŞ GİRDİ!

27. Dönem Milletvekilleri Performans Ölçümleri listesine göre; CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Zonguldak Milletvekilleri arasında tek başına listeye girerken, tüm Karadeniz illeri arasında ise 7. sırada yer aldı. Demirtaş’ın oy oranı yüzde 38 oldu. Demirtaş’ın yer aldığı Karadeniz illeri listesinin birinci sırasında Ak Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 2. sırasında ise CHP Ordu milletvekili Seyit Torun yer aldı.

SEÇMEN SON İKİ YILI DEĞERLENDİRDİ

ORC’den yapılan açıklamaya göre araştırmada her milletvekili kendi seçmen grubunda değerlendirildi. Araştırmaya katılan kişilere; son iki yılı değerlendirdiğinizde bölgesel çalışmaları, meclis çalışmaları ve halkla iletişimine göre “sizce ilinizin en başarılı milletvekili hangisidir?” sorusu yöneltildi. Çalışmada parti genel başkanları değerlendirme dışı bırakıldı.

AK PARTİ YÜZDE 37,3; CHP 26.2 ORANINDA…

Öte yandan aynı araştırmaya göre  ‘Türkiye’de bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz‘ anketine göre dört parti barajı geçiyor; AKP ve MHP oylarının toplamı yüzde 50’yi aşıyor.Yapılan ankette, seçmenlerin yüzde 37.3’ü AKP, yüzde 26.2’si CHP, yüzde 13’ü MHP, yüzde 10.4’ü HDP için oy kullanacağını söyledi. AKP ve MHP oylarının toplamı ankete göre yüzde 50.3 . Ankete göre İYİ Parti yüzde 6.8, DEVA Partisi yüzde 2.6, Gelecek Partisi yüzde 1.7, Saadet Partisi yüzde 1.1 oy oranına sahip.

Paylaşın:
674 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ