logo

DEMİRTAŞ FİLYOS’UN PEŞİNİ BIRAKMIYOR!

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın Filyos Projesi aşamalarından en önemlisi olan Filyos Endüstri Bölgesi ile ilgili iddiaları ulusal basının da ilgisini çekti.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Filyos Endüstri Bölgesi ile ilgili konuları gündemde tutmaya devam ederken; Projede ihaleyi alan/devreden şirketler, ihale bedeli ve ödemeleri ile yönetici şirket üzerinden yaptığı eleştirileri ulusal basında geniş yer buldu.

Cumhuriyet Gazetesi, Demirtaş’ın iddialarını içeren haberi Mine G. Kırıkkanat imzasıyla “Filyos Vadi Projesi ihalelerindeki sır perdesi aralandı: İhale bedeli devirde dörde katlanmış” başlığı ile manşetten verirken, Fox tv ise Demirtaş’la yapılan röportajı “Devlet aynı işe iki kez para ödedi” başlığı ile yayınladı.

BÖLGE SANAYİCİLERİNİ SAVUNMUŞTU

Konuyu yakından takip ettiği bilinen CHP’li Demirtaş, Kasım ayı ortalarında TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2021 yılı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada Tosyalı Holding’in Filyos’ta otomotiv ve beyaz eşya sektörüne yönelik yassı sac mamul üreteceğini açıkladığını hatırlatarak, “Oysa Tosyalı Holdingin yapmayı planladığı bu tür ürünleri Ereğli’de birçok fabrika üretmektedir. Bu sebeple, Tosyalı Holdingin yapmayı planladığı bu fabrika bölgede büyük bir haksız rekabete yol açacaktır.” demişti.

DEMİRTAŞ “GERÇEKLERİ BİLMEYE HAKKIMIZ VAR”

Filyos Projesine Tosyalı Holding’in atanmasının Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinde büyük bir rahatsızlık ortaya çıkardığını daha önce de ifade eden Demirtaş, Filyos Limanı üstyapı ve liman işletmeciliğinin de Tosyalı Holding’e verileceği konusundaki kuşkularını yazılı olarak dile getirmiş ve “Tüm Zonguldaklıların, tüm Türkiye’nin gerçekleri bilmeye hakkı var” ifadelerine yer vermişti.

Öte yandan Gazetemiz köşe yazarı Doğan Gönüllü’de konuyu işleyen FİLYOS PROJESİ başlıklı yazısında “Akıllardaki sorularla Filyos’ta ne oluyor?” diye sormuştu.

( NOT : KIRMIZI YAZILAR, KONU İLE İLGİLİ HABERLERİN LİNKLERİDİR TIKLAYARAK İLGİLİ HABERİ OKUYABİLİRSİNİZ)

Paylaşın:
858 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ