logo

DEMİRTAŞ İNÖNÜ’YÜ ANDI: “ÖRNEK SİYASETÇİLERDENDİR”

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 25 Aralık, İsmet İnönü’nün vefatının 48’inci yıldönümü nedeniyle bir anma mesajında, “İsmet İnönü, ilkeli, dürüst ve başarılarla dolu hayatı ile örnek siyasetçilerdendir.” dedi.

Mesajında İsmet İnönü’nün büyük bir devlet adamı olduğuna vurgu yapan CHP’li Demirtaş; ‘İsmet İnönü’nün, namuslu, dürüst, ilkeli ve cesur kişiliğini en iyi anlatan yine kendisinin söylediği; “Bir memlekette namuslu insanlar, namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memlekette kurtuluş yoktur’ sözüdür. Bugün likayatsız kadrolar elinde savrulan ülkemizin, İsmet İnönü gibi, vatana hizmeti, her türlü kişisel menfaatin üstünde göre anlayışa sahip kadrolara ihtiyacı vardı” dedi.

Ünal Demirtaş mesajına şöyle devam etti:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin İkinci Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı, Lozan Zaferi’nin mimarı İsmet İnönü’yü vefatının 48’inci yılında saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.

İsmet İnönü, tüm hayatını vatanına adayan, büyük bir kumandan ve devlet adamıdır. Birinci ve İkinci İnönü Savaşları’nda kazandığı zaferlerle tarihte silinmeyecek şekilde yer alan İsmet İnönü, ülkemizi İkinci Dünya Savaşı’ndan uzak tutmayı da başarmıştır.

Cumhuriyet döneminin ilk başbakanlık görevini yürüten, çok partili, demokratik hayatın öncüsü olan İsmet İnönü, ilkeli, dürüst ve başarılarla dolu hayatı ile örnek siyasetçilerdendir.

Bu duygu ve düşüncelerle ülkesini seven, ülkesine verdiği büyük hizmetlerle tarihteki sarsılmaz yerini almış, dürüst ve gösterişsiz yaşamı ile örnek alınacak bir devlet adamı olan İsmet İnönü’nün aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci Cumhurbaşkanı, Lozan Barış Antlaşması’nın imzacısı İsmet İnönü’yü, ölümünün 48’inci yıldönümünde şükran, rahmet ve minnetle anıyorum”

Paylaşın:
795 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ