logo

DEMİRTAŞ:”ÖĞRETMENLER, BU ÜLKENİN GELECEĞİNİN MİMARIDIR”

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, öğretmenlerin toplumun gelişmesinde çok önemli bir sorumluluk üstlendiğine vurgu yapan CHP’li Demirtaş: “Öğretmenler, bu ülkenin geleceğinin mimarıdır” dedi.

Ünal Demirtaş mesajında şunları ifade etti:

“Toplumsal gelişim ve ilerleme ancak iyi bir eğitim sistemi ile mümkündür. Öğretmenlerimiz ise eğitim sisteminin en temel taşıdır. Çocuklarımızı erken yaşta emanet ettiğimiz, özgür düşünen, sorgulayan ve bilimsel gerçekliğin peşinden gitmelerini sağlayan, onlara hayatı öğreten kişiler öğretmenlerimizdir. Genç nesilleri, ülkenin gelişmesine katkı sunacak, demokratik hak ve özgürlüklerine sahip çıkacak bireyler olarak yetiştirenler de yine öğretmenlerdir. Bir toplumun gelişmişliğini belirleyen de eğitime ve öğretmenlerine verdiği değerle doğru orantılıdır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bunu yıllar önce görmüş ve öğretmenlere verdiği önemi, “Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır” sözü ile ifade etmiştir.

Ancak Ak Parti’nin 20 yıllık iktidarı boyunca öğretmenler hak ettikleri önem ve değeri görmemiştir. Bu dönemde öğretmenler, kadrolu, sözleşmeli ve ücretli olarak ayrıştırılmış, tüm sendikaların itirazlarına rağmen öğretmenleri kategorize eden, onları sınava tabii tutan bir meslek yasası dayatmıştır. Ak Parti, yap- boz tahtası haline getirdiği eğitim sistemi içinde öğretmenlerin de sorunlarını derinleştirecek uygulamalar yapmıştır. Tüm bu nedenlerle öğretmenler bugün ekonomik ve sosyal olarak toplumda hak ettikleri yerde değillerdir. Geleceğimiz olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin sorunları çözülmeden ve eğitim sistemi bilimsel bir temele dayanmadan gelişip ilerlemek mümkün değildir. Bu nedenle önce öğretmenler arasındaki ayrım kaldırılmalı, tüm öğretmenlerimiz güvenceli çalışma hakkına kavuşturulmalıdır. Yeni nesilleri yetiştiren eğitimcilerin ekonomik ve sosyal hakları genişletilmelidir. Çağdaş ve nitelikli bir eğitim sistemi içinde öğretmenler hak ettikleri yeri almalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm şehit öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, çocuklarımızı ve gençlerimizi aydınlık geleceğe hazırlayan, onlar için gecelerini gündüzüne katan, emek veren tüm öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kutluyorum.”

Paylaşın:
322 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ