logo

DEMİRTAŞ, ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlere verdiği önemi “Yeni nesil, sizlerin eseri olacaktır” sözü ile vurgulayan CHP’li Demirtaş, şunları ifade etti;

“Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk, öğretmenlere ve eğitime verdiği önemi “Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır…”sözü ile net bir şekilde belirtmiştir.

Bir ülkenin gelişmişliğinin göstergesi eğitim ve eğitimciye verdiği önemle doğru orantılıdır. Çocuklarımızı ve gençlerimizi hayata hazırlayan, bilimsel gerçekliği önemseyen, ülkenin gelişim ve kalkınmasına katkı sunacak bireyleri yetiştiren öğretmenlerimizdir. Nitelikli, bilimsel ve laik eğitim sistemi, Cumhuriyetin ve demokrasinin güvencesidir.  Türkiye’nin çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkma hedefine ulaşması ancak nitelikli eğitimcilerin yetiştireceği bilimsel düşünen, Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan, sanat zevki gelişmiş, spor bilincine sahip, özgür ve vicdanlı nesiller ile mümkün olacaktır. Bu nesilleri yetiştirecek olan da elbette ki fedakar öğretmenlerimizdir. Ak Parti’nin 17 yıllık iktidarı boyunca maalesef eğitimciler en fazla zorlukla başa çıkmak zorunda kalan kesim olmuştur. Büyük bir sevgi ve fedakarlıkla mesleklerini yapan öğretmenlerimiz, bugün yaptıkları mesleğin önemi ile bağdaşmayacak koşullara mahkum edilmiştir.

ÖĞRETMENLERİN 3600 EK GÖSTERGE SORUNLARI ÇÖZÜMLENMELİ!

Yeni nesilleri emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin koşulları düzeltilmeden eğitim sistemimiz de istenilen düzeye çıkamaz. Öğretmenler, eğitim stratejilerinin belirlenmesinde de söz ve karar sahibi olmalıdır.

Hala binlerce öğretmen adayı, atanmayı beklemektedir.  3600 ek gösterge konusunda verilen söz tutulmamıştır. Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik gibi güvencesiz istihdam uygulamaları sürmektedir. Bu sorunlar hemen çözülmeli, tüm öğretmenlerimize 24 Kasım Öğretmenler Gününde bir maaş ikramiye verilmelidir. Eğitim emekçilerini ötekileştiren, bilimi değil siyaseti ön planda tutan, öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran eylem ve tutumlardan da vazgeçilmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehit öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Gelecek nesillerimizi yetiştirip, onları bilgi ile donatan değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.

Paylaşın:
876 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ