logo

DEMİRTAŞ “ŞEHİT VE GAZİLERİMİZE MİNNETTARIZ!”

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

“Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canını siper eden tüm şehit ve gazilerimize büyük bir minnet duyuyor onlara bu vatan için verdikleri kahramanca mücadeleler nedeniyle şükranlarımı sunuyorum” diyen CHP’li Demirtaş, mesajında şunları ifade etti;

” Sakarya Meydan Muharebesi´nin kazanılmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, 19 Eylül 1921 tarihinde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´e,  Mareşal rütbesi ile Gazi unvanları verilmiştir. Bu nedenle 19 Eylül tarihi Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır.

Tarihimiz, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı için verilen destansı mücadelelerle doludur. Bu mücadelelerin kahramanları şüphesiz ki şehitlerimiz ile  gazilerimizdir. Bu vatan için canlarını siper eden şehit ve gazilerimiz, milletimizin geçmişten bugüne ödün vermediği bağımsızlık ve özgürlük tutkusunun en değerli simgeleri olarak tarihte yerlerini almıştır. Büyük zaferlerin mimarı, kahraman şehit ve gazilerimizin bu vatan için yaptıklarını aklımızdan çıkarmadan şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize hak ettikleri yaşamı sürdürebilecekleri ekonomik ve sosyal koşullar eşit bir şekilde tanınmalıdır. Bu bilinçle onur ve gurur kaynağımız olan şehit ve gazilerimize sahip çıkmak vatanseverliğimizin gereğidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk´e ‘Mareşal´ ve ‘Gazi´ unvanlarının verilişinin 99´uncu yıldönümünü ve Gaziler Gününü en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, gazilerimize de minnet ve saygılarımı sunuyorum”

Paylaşın:
383 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ