logo

DEMİRTAŞ’TAN KOZLU GRİZU FACİASININ YIL DÖNÜMÜ MESAJI

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 3 Mart 1992’de Kozlu’da yaşanan grizu faciasının 28’inci yıldönümü nedeniyle bir anma mesajı yayımladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 3 Mart 1992’de Kozlu’da yaşanan grizu faciasının 28’inci yıldönümü nedeniyle bir anma mesajı yayımladı.

Demirtaş mesajında, maden kazalarının önlenmemesini eleştirerek, “Bu acıların bir daha yaşanmaması için işçi sağlığı ve iş yeri güvenliğinden taviz verilmemesi gerekiyor. Bununla birlikte elbetteki TTK’nın işçi açıkları da biran önce kapatılmalı” dedi.

Ünal Demirtaş, şunları ifade etti:

“Taş kömürü hem Zonguldak için hem de ülkemiz için önemi tartışılmaz bir enerji kaynaktır.  Zonguldak geçmişten bugüne, sahip olduğu geniş yeraltı kaynaklarını ülkemizin hizmetine sunmuştur. Bu önemli kaynağı, yerin yüzlerce metre altından çıkaran madencilerimiz dünyanın en zor ve en tehlikeli işini yapmaktadır. Madencilerimiz, ellerinin karası, alnının teri ile çocuklarının ve ailelerinin geçimini sağlamak için çok zor koşullarda çalışmaktadır. Bugün ülkemizde madenlerimiz ve madencilerimiz hala daha yaşanan kazalarla gündemdedir. Oysa çağımız koşullarında işçi sağlığı ve iş yeri önlemleri ile yaşanacak kazaların önüne geçmek mümkündür. 21 inci yüzyılda maden kazalarındaki işçi ölümleri asla kader değildir. Kar hırsının insan hayatının önüne geçmediği işçi sağlığının önemsendiği, işyeri önlemlerinden taviz verilmeyen bir çalışma ortamı gereklidir. Geçmişteki acıların bir daha yaşanmaması için gereken önlemlerin alınması gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle 28 yıl önce Kozlu, 37 yıl önce Armutçuk faciasında kaybettiğimiz maden işçilerimiz başta olmak üzere şimdiye kadar yitirdiğimiz tüm maden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Paylaşın:
744 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ