logo

DEMİRTAŞ’TAN; POSBIYIK’A ‘TUNALI HİLMİ BEY’ TEŞEKKÜRÜ

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a ‘Tunalı Hilmi Bey Heykeli’ yapımı çalışmalarına başlanması nedeni ile teşekkür etti. Başkan Posbıyık, Tunalı Hilmi Ailesinden Gülseren Tunalı’nın isteğini kırmamış; Ereğli’nin Kurtuluşunun 100. Yıl Dönümü e-sempozyumda Tunalı Hilmi Heykeli yapımına başlandığını ve ilçede uygun bir alana yerleştirileceğini açıklamıştı.

Cumhuriyet tarihimizin önemli isimlerinden olan ve Zonguldak ve Ereğli’ye önemli hizmetleri bulunan Tunalı Hilmi Bey’in heykelinin yapılmaya başlandığını açıklayan Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a Milletvekili Demirtaş’tan teşekkür geldi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, sosyal medya sayfasında yaptığı açıklamada Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a ‘Tunalı Hilmi Bey Heykeli’ yapımı çalışmalarına başlanması nedeni ile teşekkür etti. Tunalı Hilmi Bey, geçtiğimiz günlerde yapılan Ereğli’nin kurtuluşunun 100. yılı e sempozyumunda da konu edilmişti.

Tunalı Hilmi Bey hassasiyeti bilinen ve sık sık “Kdz. Ereğli Tunalı Hilmi’ye vefa borcunu ödemeli” görüşlerini tekrarlayan Demirtaş, Meslektaşı Zonguldak Barosu Başkanı Avukat Özel Ereğli İle birlikte, Çoklu Baro yasa teklifinin geri çekilmesi eylemi sonrası Tunalı Hilmi Caddesindeki heykeli önünde çektirdiği fotoğrafta Başkan Posbıyık’a şu sözlerle teşekkür etti:

ÖNCE TUNALI HİLMİ BEY’İN HİZMETLERİNİ ÖZETLEDİ

“Zonguldak’ımızın ilk Milletvekili ve Osmanlı döneminde Kdz. Ereğli Kaymakamlığı yapan, Zonguldak’ta 25 yataklı işçi hastanesini kuran, sosyal güvenlik kurumu ve sendikacılığın ilk örneği olan Amele Birliğini kuran, İşçi Hakları ve Kadın hakları savunucusu ( Ereğli de Endüstri Meslek Lisesinden Kadı Tarlasına giden cadde Tunalı Hilmi Caddesidir) milli mücadele kahramanı Tunalı Hilmi Bey’in Ankara Kuğulu Park’ta ki heykelinin önündeyim.

SONRA, BAŞKAN VE MECLİSİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Geçtiğimiz günlerde Kdz Ereğli Belediye Başkanımız Halil Posbıyık ve Ereğli Belediyesi Meclisi üyelerimizin hem Ereğli, hem Zonguldak, hem de ülkemiz açısından son derece önemli bir tarihi şahsiyet olan ‘Tunalı Hilmi Bey’ in heykeli’nin Kdz. Ereğli’ye de yapılması çağrılarımızı karşılıksız bırakmayarak, ‘Tunalı Hilmi beyin’ heykelinin Kdz. Ereğlimize de yapılması yönün de Belediye meclisinde karar almaları nedeniyle, başta Kdz Ereğli Belediye Başkanımız olmak üzere kararı oyları ile kabul eden tüm Belediye Meclis üyelerimize ve  Kdz Ereğli Belediyesi kadrolarına teşekkürlerimi sunuyorum. “

Paylaşın:
1149 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ