logo

DENİZ GEZMİŞ, YUSUF ARSLAN VE HÜSEYİN İNAN ANILDI

  • Kdz.Ereğli Emek ve Demokrasi Platformu Birleşenleri üyeleri Atatürk Anıtı önünde bir araya gelerek, 6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı, idam edilişlerinin 52. yıldönümünde saygıyla andılar.

Kdz.Ereğli Emek ve Demokrasi Platformu Birleşenleri Atatürk anıtı önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı, idam edilişlerinin 52. yıldönümünde saygıyla anıldığı ifade edilen açıklamada  “Deniz Gezmiş ve arkadaşları ‘Tam Bağımsız Türkiye’ inancını Mustafa Kemal Atatürk’ten, Cumhuriyet devriminden almışlardır.” denildi.

TİP Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Cihangir Amca tarafından okunan ve sürecin özetlenerek hükümetlerin uygulamalarının eleştirildiği açıklamanın son kısmında şu görüşlere yer verildi:

“Türkiye’de bugün de 60’lı ve 70’li yıllarda olduğu gibi, emperyalist ve işbirlikçi tekellerin kârları artarken, halkın yaşam ve çalışma koşulları giderek kötüleşiyor. İşçiler, emekçiler, gençler arasında geleceğe ilişkin güvensizlik büyüyor. Farklı uluslar ve milliyetler, dinler ve mezhepler arasında hak eşitsizliği, ezen ve ezilen ilişkisi sürüyor…. Onlar, antiemperyalist mücadelenin sembolüdür. Bugün iktidar yerli ve milli söylemi içerisinde antiemperyalist olduğunu söylese de ülkemiz bütün kaynaklarını talan ederken, sermayeye peşkeş çekerken, bu ülkeyi savaş batağına sürüklerken yerli ve milli söyleminin ne kadar boş bir yalan olduğunu kanıtlamaktadır. Denizler antiemperyalist mücadelenin tam bağımsız mücadelenin bayraktarlığını yaptılar. Bu topraklarda anti-emperyalizm bayrağını yükselten, Filistin halkıyla Filistin’de dövüşen, emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı hürriyeti ve halkların kardeşliğini savunan ve 20’li yaşlarında devrime olan inançları ile gözlerini kırpmadan ölüme yürüyen Denizlerin mirasına sahip çıkıyoruz. Bu anlamda bizler Denizlerin açtığı yolda tam bağımsız antiemperyalist bir mücadeleyle bu mücadeleyi büyütme sözünü veriyoruz.”

Paylaşın:
121 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ