logo

DENİZCİLİK FAKÜLTESİ, DÜNYA DENİZCİLİK GÜNÜNÜ UNUTMADI

Dünya Denizcilik Günü, Kdz. Ereğli Denizcilik Fakültesi’nde Kdz. Ereğli Liman Başkanı Kpt. Ali Görkem tarafından verilen konferans etkinliği ile kutlandı.

Her yıl eylül ayının son perşembe günü kutlanan Dünya Denizcilik Günü, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(ZBEÜ) Kdz. Ereğli Denizcilik Fakültesi’nde kutlandı.

30 Eylül Cuma günü Denizcilik Fakültesinin konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Topuz, Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Fatih Dinçer ile akademik ve idari personel katıldı.

LİMAN BAŞKANI GÖRKEM KONFERANSTA KONUŞTU

Dünya Denizcilik Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte Kdz. Ereğli Liman Başkanı Kpt. Ali Görkem, “Denizcilik Kültürü ve Güncel Eğilimler ” başlıklı bir konferans verdi.  Konferansta güçlü bir denizci ülke olmak için denizcilik kültürünün önemine vurgu yapan Görkem, denizcilik kültürünü edindirmek için bakanlık kapsamında yapılan çalışmaları tanıttı. Türk Deniz Ticareti hakkında istatistiki bilgiler veren Görkem, özellikle 2003-2021 arasındaki Türk Deniz Ticareti hacmindeki artışa dikkat çekti. Pandemi döneminde denizcilik sektörünün ayakta kaldığını belirten Görkem, bu dönemde verilen mücadelenin tarihe geçecek nitelikte olduğunu söyledi.

Konferansın soru cevap bölümünün ardından etkinlik Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Topuz’un hediye takdimi ile son buldu.

Paylaşın:
706 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ