logo

DENİZCİLİK FAKÜLTESİ İLE HATİCE ERDEM LİSESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ

Denizcilik Fakültesi ile Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme İş Birliği Protokolü imzalandı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, üniversite-sanayi-kamu-işbirliği geliştirme, şehrin ve bölgenin kalkınması odaklı işbirliklerine bir yenisini daha ekledi.

Bu bağlamda,  Denizcilik Fakültesi ile Kdz. Ereğli Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında,  denizcilik sektörüne nitelikli insan gücü kazandırmak amacıyla Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme İş Birliği Protokolü imzalandı.

Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü binasında gerçekleşen imza töreninde Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksek Ayaz, Okul Müdürü Selim Dervişoğlu, Denizcilik Fakültesi akademik personeli ile Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdür yardımcıları hazır bulundu.

Protokolün, yönetici ve alan öğretmenleri ile öğretim elemanları ve öğretim üyelerinin sektördeki becerilerini artıracak eğitimleri, okul ve fakültenin atölye laboratuvar ve eğitim tesislerinde verilecek olan uygulamalı eğitimi, okulda verilen denizcilik eğitimi kurslarını, kurumlar arası temrinlik desteği ve bu işlemlere yönelik usul ve esasları kapsayacağı ifade edildi.

Bu bağlamda, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ile Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Denizcilik, gemi yapımı alanları ve denizcilik işletmeleri yönetimi programında eğitim gören öğrencilerin, denizcilik sektöründeki  nitelikli insan gücü ihtiyacını karşılamaya yönelik yetiştirilmeleri amaçlanmakta.

Paylaşın:
992 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ