logo

DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI KUTLANIYOR

1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanununun yıl dönümü, tüm sahil bölgelerinde olduğu gibi Kdz. Ereğli’de de ‘Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’ olarak kutlanacak. Kdz. Ereğli’deki resmi tören saat 10.00 ‘da Atatürk anıtı önünde düzenlenecek. Yarışma ve eğlenceler ise pandemi önlemleri kapsamında Temmuz ayı sonunda yapılacak.

Kabotaj Bayramı nedeni ile yayın kuruluşumuz ulaşan kutlama mesajları şöyle :

KDZ. EREĞLİ KAYMAKAMI İSMAİL ÇORUMLUOĞLU:

Üç tarafı denizlerle çevrili olan ve iki önemli boğaza sahip olan ülkemizde
denizciliğin geliştirilmesini amaçlayan Kabotaj Kanunu, aynı zamanda milletimizin denizlerimizdeki egemenliğinin sağlanması anlamında da büyük önem arz etmektedir.
Ülkemizin denizlerde sahip olduğu bu zengin potansiyeli en iyi şekilde
değerlendirerek, dünya denizciliğinde hak ettiğimiz yeri almamız ve kuzeyi tamamen denizle çevrili ilimizde deniz ticaretinin daha da gelişmesi en büyük dileğimizdir.
Kabotaj Kanunu 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren ve Türk Denizciliği
açısından; gerek ulaşımdan, taşımacılığa, turizmden, balıkçılığa büyük bir önem taşımaktadır.
Kabotaj Kanunu, denizlerimize sahip çıkma bilincini insanımıza aşılamış,
denizciliğimizin daha da gelişip büyümesinde önemli rol oynamış, aynı zamanda Ülkemizin çağdaş medeniyetler düzeyine ulaşması amacıyla başlatılan kalkınma seferberliğine büyük katkı sağlamıştır.
Bu anlamlı gün vesilesiyle, turizm, taşımacılık, ulaşım, balıkçılık sektörlerinde ülkemizin ekonomisine katkı sağlayan ve denizcilik sektöründe ilerlemenin önünü açan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutluyor, tüm denizcilik camiası ve halkımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


KDZ. EREĞLİ KENT KONSEYİ BAŞKANI OSMAN YAVUZ:

Büyük önderimiz Atatürk’ün “Denizciliği, Türk’ün büyük millet ülküsü olarak benimsemeli ve az zamanda başarmalıyız” sözü rehberliğinde Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Yıldönümünü kutluyorum.


CHP KDZ. EREĞLİ İLÇE BAŞKANI OPR. DR. EYLEM ERTUĞ ERTUĞRUL

1 Temmuz 1926’dan itibaren akarsularda, göllerde, Marmara Denizi ile boğazlarda, bütün kara sularında ve bunlar içinde kalan körfez, liman, koy ve benzeri yerlerde, makine, yelken ve kürekle hareket eden araçları bulundurma; bunlarla mal ve yolcu taşıma hakkı Türk yurttaşlarına tanınmıştır. Ayrıca; yabancı gemilerin yalnız Türk limanlarıyla yabancı ülkelerin limanları arasında insan ve yük taşıyabilmesine izin verilmiştir.
Ancak,8333 kilometrelik sahil şeridi ile en ucuz ve en çevre dostu taşımacılık türü olan deniz taşımacılığını geliştirmek için her türlü avantaja sahip olan ülkemiz doğru denizcilik politikalarıyla kabotaj taşımacılığını canlandıramamıştır. Yarından tezi yok, insanımızı denizciliğe teşvik etmeli ve yönlendirici politikalar benimsemeliyiz.
Türk Milletinin daima denizlerine sahip çıkacağına inanıyor ve halkımızın 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı tebrik ediyorum.


Paylaşın:
1045 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ