logo

DEPREMZEDEYE YARDIM EKİBİ BELEDİYEDE KARŞILANDI

Elazığ’da yaşanan deprem felaketi sonrasında afetzedelere yardım amaçlı Kdz. Ereğli’den bölgeye giden İtfaiye ve Eridak ekipleri ilçeye döndü. Ekipleri belediye binası önünde Belediye Başkanı Halil Posbıyık karşıladı.

Elazığ Sivrice’de Cuma gecesi 20.55’te gerçekleşen 6.8 büyüklüğündeki depremin sonrasında afetzedelere yardım amaçlı Kdz. Ereğli’den bölgeye giden İtfaiye ve Eridak ekipleri 28 Ocak Salı günü ilçeye döndü.

Ekipleri; belediye binası önünde Belediye Başkanı Halil Posbıyık, başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte karşıladı.

POSBIYIK, “ÇOK HAYIRLI BİR İŞ YAPTINIZ”

İtfaiye ve Eridak personeline hoş geldiniz dileğinde bulunan ve afet bölgesindeki üstün çalışmalarından dolayı tebrik eden Posbıyık, “Yaşanan deprem felaketinden büyük üzüntü duyduk. Çok yaralandık. Giden ekiplerimiz hem çadır kurdu hem de enkazda arama kurtarma faaliyetlerine katıldı. İlçemizden hem kurtarma hem yardım ekiplerimizin gitmesi bizleri çok onurlandırdı. Allah razı olsun. Çok hayırlı bir iş yaptınız” dedi.

DEMİRKOL, BÖLGEDEKİ DURUMU VE ÇALIŞMALARI ANLATTI

Daha sonra gazetecilere konuşan İtfaiye Amiri Mehmet Ali Demirkol da yaşanan afeti duyar duymaz, 7 kişilik ekip ile Elazığ’a kesintisiz bir yolculuk yaptıklarını belirtti ve “ilk olarak Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimine kayıtlarımızı yaptırdık. Uzun yoldan geldiğimizi dile getirdik. Ekibimiz bir saat istirahat etti. Daha sonra da Ekibimiz çadır kurma işlemlerine yönlendirildi. Yıkım olan yer Mustafa Paşa mevkisi. Buraya yakın bir çadır kent vardı biz orada çadır kurduk. Yine aynı gece Abdullah Paşa Mahallesi’nde çadır kurma çalışmalarına katıldık. Vatandaşlarımızı güvenli alanlara çektik”diye konuştu.

Demirkol, Pazar günü ise Mustafa Paşa’da bulunan ve bir kişinin kaldığı bilgisinin verildiği enkazda 7 kişilik ekiple birlikte çalıştıklarını dile getirerek, “Afetzedenin bulunduğu çukur açılmıştı. Bizim arkadaşımız enkaza girdi, şahsın bulunduğu yere kadar indi. Elden ele çıkartarak ailesine teslim ettik. Yine 6 cenazenin olduğu enkazda 2 cenaze kaldığı bilgisi vardı. AFAD ekipleri makinelerle enkaz açma çalışması yapıyordu. Bir yandan da aletlerle enkazın hareketi gözlemleniyordu. Ekipleri geri çektiler enkazda oynama olduğu için. Sonra kendi halinde yıkıldı. Ekipler makineler ile enkazı almaya başladılar. Bulunduğumuz yerden yaşlı bir teyzenin cenazesi çıkartıldı, bizler de tahliyesini yaptık. Ereğli halkına Elazığ AFAD ve Ereğli İtfaiyesi’nin çok selamları var, bizlere teşekkür ettiler. Depremin hemen ardından yola çıktık.”dedi.

Afet bölgesinde yıkılanların yanı sıra ağır hasarlı bir çok binanın da bulunduğunu kaydeden Demirkol, “Vatandaş panik halinde dışarıda idi. Binası sağlam olanlar bile binalara girmeye korkuyor. Hava çok soğuk. Güzel çadırlar var ama ısıtıcı kullanılmıyor, yangına karşı tedbir amaçlı. O soğuk havaya rağmen vatandaşlar dışarıda çadırlarda kalıyorlar.”ifadelerine yer verdi. Hep birlikte çekilen anı fotoğrafının ardından karşılama son buldu.

Paylaşın:
705 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ