logo

DERECEYE GİREN ESERLER SERGİLENDİ

  • ERDEMİR ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen 7. Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nda dereceye giren eserler, Kdz. Ereğli Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’nde sergilenmeye başlandı.

Kdz. Ereğli’de kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları(ERDEMİR)’nın Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl 7’ncisini düzenlediği Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nda dereceye giren eserler, AKM’de Osman Zeki Oral Sergi Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergi açılışı için düzenlenen törene; Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Akın Çetin, ERDEMİR Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, ERDEMİR Grup Kurumsal İletişim Yöneticileri ve davetliler katıldı.

PEKER, “ESERLERİN ÇOĞU, ERDEMİR ÇELİĞİNDEN ÜRETİLDİ”

ERDEMİR Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, törende yaptığı konuşmada; ERDEMİR’in ekonomiye ve sanayiye yön vermesinin yanı sıra bu tür projelere de önem ve destek verdiğini belirterek, “Türkiye’nin lider üretici olan ERDEMİR’in ekonomimize ve sanayimize yön vermesinin yanı sıra ülkemizin gelişmesinde değerleri olan bu tür yaklaşımlarla, projelerle destek verdiğini göstermek istiyoruz. Geleneksel hale gelen ERDEMİR’in Çelik Ve Yaşam Heykel Yarışması’nda ödül alan eserlerin çoğu ERDEMİR çeliğinden üretilmiştir. Bu anlamda bizlere destek olan Mimar Sinan Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra protokol üyelerince açılış kurdelesi kesildi ve davetliler sergilenen eserleri inceledi.

Yarışmada, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencilerinden Ömer Kasımoğlu ’Self Sabotage’ adlı eseriyle birincilik ödülünü alırken, aynı üniversiteden Muzaffer Tuncer ‘The Conversion’ eseriyle ikinci, Anadolu Üniversitesi öğrencilerinden Aziz Sargın ise ’İsimsiz’ eseriyle üçüncü oldu.

Bu yıl ‘Dönüşüm’ tamasıyla düzenlenen ve 11 okuldan 102 eserin katıldığı yarışmada ödül alan eserlerin yanı sıra 31 eser de sergilenmek üzere seçildi. Sanatseverler, bu eserleri 4 Aralık 2022 tarihine kadar görebilecek.

Paylaşın:
480 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ