logo

DİKBAYIR’DAN SERT ELEŞTİRİLER: “ASLA MÜSADE ETMEYECEĞİZ!”

  • İyi Parti İYİ Parti Mali işler Genel Başkan Yardımcısı, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, gazetemizden Doğan Gönüllü’ye verdiği özel röportajda, ekonomik kalkınmayı değerlendirirken, “siyasetçi, bürokrat, iş adamı bir araya gelmişler devleti zarara uğratmışlar; buna asla müsaade etmeyeceğiz. Biz bunun üzerine çalıştık. Yapılan ne varsa onları tekrar değerleme yapacağız.” diye konuştu.

İYİ Parti Mali işler Genel Başkan Yardımcısı, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Kdz. Ereğli’ye bağlı Gülüç Belde teşkilatı açılışında yaptığı konuşmanın ardından, İŞ’te Haber Hayat Gazetesi İmtiyaz Sahibi Doğan Gönüllü’nün ısrarı üzerine gazetemize özel video- röportaj verdi.

25 Haziran Cumartesi günü Gülüç Belde Teşkilatı binasında, Gönüllü’nün İYİ Parti’nin ülke ve bölge ekonomisi ile ilgili sorularını cevaplandıran Dikbayır, sözlerine Kdz. Ereğli’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek ve İlçe Başkanı Op. Dr. Evrim Balbaloğlu ile ekibine teşekkür ederek başladı.

“ÖZEL SEKTÖR DESTEKLENMELİ, TEŞVİKLER DENETLENMELİ”

Soru üzerine, ülkenin kalkınması için özel sektörün desteklenmesi gerektiğini savunan Dikbayır,  “Parti olarak, ülkemizin özel sektörle kalkınacağına inanıyoruz. Yani devlet kurumları devam edecek, kit kuruluşları devam edecek ama biz yandaşlar hariç özel sektöre gerekli desteğin, gerekli teşvikin verilmediğini görüyoruz. Hem teşvik verilmiyor hem de denetlenmiyor. Yani verilen teşvik de denetlenmiyor… Şunu tekrar edelim; Özel sektöre teşvik vermeliyiz, özel sektöre destek olmalıyız. Bakın yanında üç kişi beş kişi bir kişi bile çalıştıran bu günlerde çok kıymetlidir. İnsan çalıştırmak kolay bir iş değil. Maaş vermekle de iş bitmiyor; sosyal hakları var, ondan sorumlusunuz, primi var, yemeği var ulaşımı var, sadece maaş olarak düşünmeyin. Bu dönemde yanında bir-iki kişiyi çalıştıranı bile başımızın üstünde tutmamız lazım. Dolayısı ile özel sektörü ayağa kaldırmamız lazım.” diye konuştu. 

“BU VERGİ GELİRLERİ NEREYE GİDİYOR?”

Dikbayır, hükümetin vergi gelirlerini adaletli ve yerinde kullanmadığını iddia ederek, vergilerin nereye gittiğini sordu. Vergi gelirlerinin artan fiyatlarla birlikte arttığına dikkat çeken Dikbayır,  “Bu vatandaş vergisini veriyor. Fazlasıyla veriyor, hele şu an çok daha fazla vergi veriyor. Ben mesela bunu çok basit örneklendiriyorum. 6 ay önce bin liraya aldığımız bir ürün var yüzde 25 ortalama vergi 250 lira vergi alıyordu devlet ondan. Şimdi o ürün iki bin lira oldu, dolayısı ile aynı oranda şimdi 500 lira vergi alıyor. Bakın mazot 10 lira iken devlet 6 lira vergi alıyordu şimdi 30 lira oldu 18 lira vergi alıyor şimdi vatandaş sorumluluğunu yerine getiriyor, vergisini veriyor. Bizim sorunumuz bu vergiler nereye gidiyor. Bakın bizim sorunumuz burada bu vergiler nereye gidiyor?” diye konuştu.

“TİCARET HACMİNDEN FAYDALANILAMIYOR!”

Sözlerini “Bu ülkenin çok güçlü kaynakları var. Her anlamda… Coğrafya olarak da çok güçlü yerde, kaynakları da var.” diye sürdüren Dikbayır, “sadece sınır komşularımızla 7 trilyon dolar ticaret hacmimiz var. Biz bundan faydalanamıyoruz. Niye faydalanamıyoruz: herkesle aramız bozuk. Bir çember dışına çıkalım uçak uçuşu ile 2 saatlik uçak uçuşu ile dünyadaki ticaret hacminin 30 trilyon dolarına ulaşabiliriz.” yorumunda bulundu.  

TARIM POLİTİKALARINI ELEŞTİRDİ: “VATAN HAİNLİĞİ”

Hükümetin tarım politikalarını da eleştiren Dikbayır, “Öyle bir yerdeyiz ki; güneşimiz var suyumuz var, toprağımız bereketli … Bizim son 10 yılda tarımda kaybettiğimiz toprağın dörtte biri kadar toprakta Hollanda 116 milyar dolarlık tarım ürünü ihracatı yapıyor, düşünebiliyor musunuz? Bizde fındığı sökene teşvik verdiler. İspanya, Yunanistan fındığa dikene teşvik verdi, bizde sökene teşvik verdi. Böyle bir şey olabilir mi? Bu ülkenin tohum bankasını kapattılar. Bir ülkenin tohum bankası kapatılır mı vatan hainliği, net söylüyorum aması fakatı lakini yok! Bu ülkenin tohum bankası kapatıldı. İsrail’den tahıl alıyoruz sorsanız milliyetçiler.” İfadelerini kullandı.  

Gönüllü’nün, ‘sorunların ifade edilmesinin yeterli olmayacağı, iktidar iddiasında olan bir partinin çözüm yollarını da sunması gerektiği’ sorusu üzerine Dikbayır şöyle konuştu:

“BÜTÇE DOĞRU KULLANILMIYOR!..”

“Çok güçlü bir bütçemiz var bizim. Son olarak meclise 880 milyar lira ek bütçe geldi. Bakın onun haricinde biz geçen sene aralık ayında 2022  yılı bütçesini 1 trilyon 750 milyar lira yaptık. Yani bu ülkenin o 880 milyar lira hariç 1 trilyon 750 milyar lira bütçesi var ama doğru kullanılmıyor!..

ERHAN USTA, ÜMİT ÖZLALE, BİLGE YILMAZ, CİHAN PAÇAÇI GİBİ GÜÇLÜ EKONOMİK KADROMUZ VAR”

Biz liyakatli insanlarla yöneteceğiz. Çok   Güçlü bir ekonomi kadromuz var bizim. Bugün Erhan Usta; kamu maliyesini bilen Türkiye’deki en iyi 5-6 kişiden biridir. Ümit Özlale kalkınmadan sorumlu genel başkan yardımcımız, müthiş projeleri var, bunların bir kısmını açıkladık, bir kısmını açıklayacağız. Bunun yanında Bilge Yılmaz hocamız var, iddia ediyorum dünyadaki 15 -20 tane finans profesörlerinden biridir. Amerika’da Wharton üniversitesinde ömür boyu kürsüye sahip. İsmail Tatlıoğlu var bizim grup başkanımız. Cihan Paçacı var Halk Bankası ve Ziraat Bankasında Genel Müdürlük yapmış… Yani çok iyi bir ekonomi kadromuz var. Şu an ekonomi kadrosu en iyi olan partiyiz biz.” 

“KORKUNÇ PARA AKIYOR BURALARA!”

İyi Parti’nin mali kaynakları da doğru kullanacağını iddia eden Dikbayır, “israfı keseceğiz, bu ülkenin kaynaklarını doğru kullanacağız. Bu milletin bütçesini doğru kullanacağız ve en önemlisi; ‘yap işlet devret’ler var. Bunlar kamu özel işbirliği diyorlar KOİ diyorlar ama aslında yap işlet devret. Onlarla masaya oturacağız ‘gelin bakalım buraya sizin yaptığınız bu iş nedir?’ Yeniden değerleme yapacağız. 100 liralık işi 500 liraya yaptıysa. Şu ana kadar ne ödedik ona 90 lira mı, al 10 liranı diyeceğiz, mal bizim. Devleti dolandırmak yok! Çok açık ve net söylüyorum: siyasetçi, bürokrat iş adamı bir araya gelmişler devleti zarara uğratmışlar! Asla müsaade etmeyeceğiz. Biz bunun üzerine çalıştık. Yapılan ne varsa onları tekrar değerleme yapacağız. Dünyadan müteahhitleri çağıracağız ülkeden müteahhitleri çağıracağız bu işi kaça yaparsın, bu kadar. Her şeyin fiyatı belli. On liralık işi yüz liraya yapılmasın.. Ya da  yapılmışsa o sözleşmeyi de bozacağız. Ve korkunç para akıyor buralara, buralardan korkunç tasarruf edeceğiz.

“SORUNLAR: ADALET, PAHALILIK VE İŞSİZLİK”

Dikbayır soru üzerine, ülke gezilerinde ve temaslarında derlediği sorunları ise ; “adalet, hayat pahalılığı ve işsizlik” başlıklarında özetledi ve “ Bunlar korkunç düzeyde, anlatamam size yani!…” dedi.

“EREĞLİ YILLAR ÖNCE ÇOK ZENGİN BİR İLÇEYDİ”

Kdz. Ereğli özelinde de soruları cevaplandıran Dikbayır, iş insanı arkadaşlarından ve ilçe başkanı Balbaloğlu’ndan bilgiler aldığını kaydederek, vergi gelirlerinin doğru kullanılması halinde hükümet, emniyet ve tapu binası gibi kamusal binaların yapılabileceğini belirtti. Ereğli’nin yıllar önce çok zengin bir ilçe olduğunu bildiğini ifade eden Dikbayır “Ereğli’de yaşayanlar orta sınıfın üstündeydi. Bunda Eredmir’in katkısı var, maden(taşkömürü ) var Tersaneler var. Kendi işimden dolayı da biliyorum tersaneler müthiş başarılı idi. 2007-2008 krizinde destek olunmadı ve battılar. İlçe Başkanımın bana verdiği bilgiye göre zamanında 7 bin civarında çalışan vardı, bu çok ciddi bir rakam… Yani Erdemir’de yapılmaya çalışılan şeyler var, bunlarının önüne geçeceğiz! Tersaneler bölgesini ayağa kaldıracağız… Burada yerli madenlerimiz varken ithal kömür kullanıyoruz. Hâlbuki ERDEMİR’in buraya kurulmasının amacı oydu. Şimdi kendi milli madenlerimiz dururken ithal kömürle çalıştırmaya çalışıyorlar o da olmuyor. Şunu söyleyebilirim özet olarak : Biz özel sektöre destek olacağız ki onlar da istihdam yaratsın ve katma değer üretsin amacımız budur. Ereğli bizim çok önemsediğimiz bir ilçe, elimizden gelen bütün desteği vereceğiz.” dedi.

“BALBALOĞLU’NDAN ÇOK MEMNUNUZ; ALLAH SAYILARINI ARTIRSIN”

Dikbayır son olarak Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu ve ekibinin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti açıkladı ve “Çok başarılı bir ilçe başkanımız. Biz çok memnunuz, çok gayret ediyor çok çalışıyor, Allah sayılarını arttırsın, öyle diyelim.” şeklinde konuştu.  

Paylaşın:
681 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ