logo

DİKMEN İLE GÜLBAY’IN ORTAK GÜNDEMİ: EREĞLİ’NİN İL OLMASI

  • CHP KDZ. Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Muhittin Dikmen ile MÜSİAD Şube Başkanı Kemal Gülbay, ilçenin il olabilmesi konusunu birlikte değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Muhittin Dikmen, 13 Kasım Pazartesi akşamı kısa adı MÜSİAD olan Müstakil İşadamları Derneği Karadeniz Ereğli yönetimini ziyaret etti.

17.00’de gerçekleşen ziyarette CHP Belediye Başkan Aday Adayı Muhittin Dikmen’i MÜSİAD Karadeniz Ereğli Başkanı Kemal Gülbay ve başkan yardımcıları Fevzi Turan ile Zafer Sucu misafir etti.

Samimi bir ortamda geçen ve ağırlıklı olarak Karadeniz Ereğli’nin çözüm bekleyen meselelerinin ele alındığı görüşmede Muhittin Dikmen, ilk olarak özel ve siyasî yaşamı hakkında bilgiler verdi. Otuz yıla yakın bir zamandır Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı olma hayaline sahip olduğunu, bu ideali çerçevesinde de son yıllarını sivil toplum kuruluşlarında ve mensubu olduğu siyasî parti çatısı altında aktif görevler alarak değerlendirdiğini kaydeden Dikmen özetle şu görüşleri sundu:

“PARTİCİLİK KISMINI RAFA KALDIRIYORUM”

“Karadeniz Ereğli ile ilgili birinci projem; hiç kimsenin etnik kimliğine bakmaksızın, nereli olduklarını önemsemeden ve özellikle de sivil toplum kuruluşlarında görev alan insanlar başta olmak üzere Karadeniz Ereğli halkı ile birlikte bir şeyler yapabilmek. Bunun için de insanların bir araya gelmeleri gerekiyor. Bu noktada particilik kısmını da rafa kaldırıyorum. Ereğli’yi seven, Ereğli için hizmet eden; elini taşın altına koyan, projeleri olan her insanla birlikte olmak istiyorum.”

MÜSİAD ziyaretindeki konuşmasında Karadeniz Ereğli’nin il olma vaktinin artık geldiğine vurgu yapan CHP Belediye Başkan Aday Adayı Muhittin Dikmen sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:

“İNSANLARIN HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRAN KENT OLUŞUMU SAĞLANMALI”

“Karadeniz Ereğli’nin il olabilmesi için öncelikle bizim bir şeyler yapmamız lazım. ‘İl olalım.’, demekle il olunmuyor. Örneğin, il olabilmek için her şeyden önce kendi binalarına sahip olan kaymakamlık makamımıza, emniyet müdürlüğümüze ihtiyacımız var. Çaycuma ve Kilimli’de olduğu gibi yüzme havuzuna ihtiyacımız var. Ereğli’de insanların hayatlarını kolaylaştıran; insanların huzuru ve güvenlikleri için bir şeyler yapılabilen bir kent oluşumu sağlanmalı. Bunun için de birlik ve beraberlik içinde olunması gerekiyor. Mesela Karadeniz Ereğli limanı ile ilgili bir şeyler yapacaksak muhakkak Deniz Ticaret Odası ile Ticaret ve Sanayi Odası ile ve MÜSİAD ile bir araya gelmemiz gerekiyor. Sizlerden bilgi alarak isteklerinizi dinlememiz gerekiyor. Neticede bu limanı sizlerin üyesi olan işadamları ve tüccarlar kullanıyor. Dolayısıyla, bu limanın daha iyi olması için sizleri mutlaka dinlememiz gerekiyor. Sizlerden gelen bütün talepleri masaya yatırıp ortak projeler üretmemiz gerekiyor. Belediye başkan adayı olduktan sonra kitapçıklar bastırarak vaat edilen tüm projeler havada kalıyor.”

Ziyaretinden dolayı konuğuna teşekkür eden MÜSİAD Karadeniz Ereğli Başkanı Kemal Gülbay da konuşmasına Dikmen’e başarılar dileyerek başladı. “Çıktığınız yolda Rab’bim muvaffak eylesin.”, diyen Gülbay özetle şu düşünceleri paylaştı:

GÜLBAY: “İL OLMA KONUSUNDA CANHIRAŞ ÇALIŞIYORUZ”

“Umarım her şey gönlünüzce olur. Biz de sizlerle aynı fikirdeyiz. Karadeniz Ereğli’nin il olması konusunda millet ayrımı yapmadan, siyasî parti ayrımı yapmadan hep birlikte olursak başarılı olabiliriz. Yolumuz uzun ve zor. Şu anda hükumet politikaları sebebiyle il olma konusu askıya alındı; belki de bu durum bizim için bir avantajdır. Hazırlıklarımızı iyi yapmamız lazım. Bizim Ereğli olarak konut ve özellikle de öğrenci yurdu anlamında kendimizi hazırlamamız lazım. İl olma konusunda, gelecek yılların nüfusunu karşılayacak kapasiteyi arttırmamız gerekiyor. Sosyal olanaklar konusunda da insanların rahat edebilecekleri mekanları hazırlamamız lazım. Karadeniz Ereğli’nin biraz daha önünü açabilecek projelere ihtiyacımız var. İmar alanında çok iyi çalışmalara gerek var. İyi bir planlamaya ihtiyacımız var. Karadeniz Ereğli biraz daha yayılmalı. Trafik sorununu görüyorsunuz. Bu anlamda da biraz daha çalışmamız gerekiyor. Bu çalışmaları da sadece belediye olarak değil tüm kurum ve kuruluşlarla, meslek odaları ve siyasî partilerin hepsiyle birlikte yapmalıyız. Bir arada olmamız lazım. MÜSİAD olarak biz de özellikle Karadeniz Ereğli’nin il olması konusunda, canhıraş şekilde çalışıyoruz. Gittiğimiz her yerde ve katıldığımız her toplantıda bu isteğimizi dile getiriyoruz. Umarım bunda da sizin ve bizim dönemimizde muvaffak oluruz.”

Paylaşın:
294 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ