logo

DOĞA KOLEJİ, GAZİ ALEMDAR PROJESİ İLE TÜBİTAK’TA

Karadeniz Ereğli Doğa Koleji’nin, TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasına “MAVİ VATAN’IN GAZİ GEMİSİ ALEMDAR” adlı çalışma ile katılmaya hak kazandığı bildirildi.

 Geçtiğimiz yıl TÜBİTAK Bölge Sergisine katılma başarısı elde ederek ilçemizi ve ilimizi Ankara’da temsil eden, Karadeniz Ereğli Doğa Koleji, bu yıl da 51.si düzenlenecek olan TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasına, 10. sınıf öğrencileri Azra Senay Özertuğrul ve İsmail Gökil Üstün’ün,  Tarih Öğretmeni Volkan Çelikdal danışmanlığında hazırladığı “MAVİ VATAN’IN GAZİ GEMİSİ ALEMDAR” adlı proje çalışması ile birçok projenin yarıştığı ilk aşamayı geçerek Ankara Bölge Sergisine katılmaya hak kazandı.

Konu ile ilgili Doğa Koleji yönetiminde verilen bilgi şöyle :

9-12 Mart 2020 tarihleri arasında, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde düzenlenecek bölge sergisinde yarışacak olan “MAVİ VATAN’IN GAZİ GEMİSİ ALEMDAR” projesi başarılı olursa Nisan ayında düzenlenecek olan Türkiye finallerine katılmaya hak kazanacak.

DERS KİTAPLARINDA YER ALMALI

 Proje kapsamında Kurtuluş Savaşı’nın çok önemli bir ayağı olan Karadeniz’deki lojistik faaliyetleri, Gazi Alemdar Gemisi’nin yaşadığı Kurtuluş Savaşı’nın tek deniz savaşı olan “Alemdar Olayı”, bu savaşta verilen Kurtuluş Savaşı’nın tek deniz şehidi Rizeli Recep Kahya ayrıca Kurtuluş Savaşı’nda Karadeniz’deki,  Kahraman Türk Denizcileri anlatılmış ve özellikle Milli Mücadele’nin bu çok önemli boyutunun ders kitaplarında yer alması gerektiği vurgulanmıştır.

İSTİKLAL MADALYASI’NA KAVUŞMASI ADINA….

 Proje çalışmasını hazırlayan Tarih Öğretmeni Volkan Çelikdal ile öğrencileri Azra Senay Özertuğrul ve İsmail Gökil Üstün, Gazi Alemdar Gemisi’nin ulusal düzeyde bilinirliğini attırmak ayrıca Gazi Alemdar’ın hak ettiği İstiklal Madalyası’na kavuşması adına bir adım atmak amacıyla katılacakları 9-12 Mart tarihleri arasındaki, Ankara Bölge Sergisine tüm halkımızı davet etmişlerdir.

Paylaşın:
767 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ