logo

DOĞA KOLEJİ’NDE ‘ZAMAN DURSA’ TEMALI ANMA PROGRAMI

Kdz. Ereğli Doğa Koleji’nde ‘Zaman Dursa’ temalı ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı’ düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını kaybetmesinin 83. Yıl dönümü nedeniyle Kdz. Ereğli Doğa Koleji’nde ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı’ düzenlendi.

Doğa Koleji Orçun Çataklı Tesisleri, Hülya Çataklı Konferans Salonunda ‘Zaman Dursa’ teması ile saat 18.30’da düzenlenen anma programına Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Eylem Ertuğrul, Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çataklı, Doğa Koleji Genel Müdürü Caner Özçep, Okul yöneticileri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Program, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nı okul bandosu eşliğinde söylenmesi ile başladı.

ÖZÇEP: “HEDEFİMİZ; O’NUN DÜŞÜNCELERİNİ İLKELERİNİ BENİMSETEBİLMEKTİR”

Doğa Koleji Genel Müdürü Caner Özçep açılış konuşmasında Atatürk’ü sevmenin ve anlamanın önemine dikkat çekti. Atatürk’ün bir tabu olmadığını, bir düşünce sistemi olduğunu ifade eden Özçep,  “Bugün de görüyoruz ki, Atatürkçü düşünce tüm sorunların çözümünde bir formüldür. Önemli olan bu formülü uygulayabilmektir. Görevimiz, Atatürkçü düşüncenin, Atatürk ilkelerinin savunucusu ve bekçisi olmaktır. Hedefimiz O’nun düşüncelerini ve ilkelerini yarınlarımız olan gençlerimize anlatabilmek ve benimsetebilmektir.” dedi.

YOĞUN PROGAMDA ÖĞRENCİLER VE ÖĞRETMENLER GÖREV ALDI

Anma Programında, Doğa Koleji Ana Okulu 5. Yaş korusunun ‘Atatürk Ölmedi’  şarkısını seslendirmesinin ardından, Tarih Öğretmeni Volkan Çelikdal günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Atatürk’ün dünya çapında barışçıl bir lider olduğunu vurgulayan Çelikdal, mücadeleci kimliğini ve dönemin zorlu şartları içerisinde ekonomik ve siyasal zaferlerini özetledi. 

BAŞARILI ÖĞRENCİLERİN PLAKETLERİ YAVUZ VE AKSOY’DAN

Lise Öğrencisi Andaç Anlıaçık’ın şiirini okumasını, kompozisyon yarışmasında birinci olan öğrenci Öykü Delfin Kırlı ile öğretmenine Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz tarafından ödüllerinin takdim edilmesi ve öğrenicinin kompozisyonunu okuması takip etti.

Minecraft yarışmasında ödül alan öğrencilerin plaketleri ise İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy tarafından takdim edildi.

ÖĞRETMENLER SESLENDİRDİ

Okul öğretmenlerinden Pınar Nadul tarafından sunulan program, tüm yönetici ve öğretmenlerin sahneye davet edilerek ‘Öğretmenler Korusu’  oluşturmaları ve Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirmeleri ve solo şarkı ile devam etti. Protokol ve veliler öğretmenleri alkışlarla sahneden uğurladı.   

Gecenin sonunda başarı ile sahnelenen Orotoryo ve Türk Bayraklı  Zeybek Dansı ise katılımcıların beğenisini kazandı.

GALERİ FOTOĞRAFLARI :

Paylaşın:
1009 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ