logo

DOĞA’DA YÜZ YÜZE EĞİTİM TİTİZ ÖNLEMLERLE BAŞLADI

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji’nin Türkiye genelindeki tüm kampüslerinde olduğu gibi Kdz. Ereğli Kampüsünde de hem yüz yüze hem uzaktan eğitim faaliyetleri devam ediyor. Yüz yüze eğitime, okul yönetimince alınan ve titizlikle uygulanan salgın önlemleri eşliğinde başlayan anaokulu ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri, okullarına kavuşmanın coşkusunu yaşadı.

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji’nde anaokulu ve 1. sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime başladı. Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlık sürecinde olan 8. ve 12. sınıf öğrencileri sınav hazırlık programı yoğun bir şekilde devam ederken, öğretmenlerini ve arkadaşlarını özleyen minikler de okullarına döndü.

ISI ÖLÇER TERMAL KAMERALAR DEVREDE

Okul yönetiminden yapılan yazılı açıklamada ; başlayan yüz yüze eğitimle ilgili COVİD19 Salgın önlemlerinin titizlikle uygulandığı ifade edilerek “Okulum Temiz Belgesi” kriterlerinin yerine getirildiği kaydedildi. Okul Okul binasına girişte ısı ölçer termal kameraların devreye girmesinin önemine dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:

KAMPÜSÜMÜZ EĞİTİME HAZIR

Eğitime başlamadan önce tüm hazırlıklarımızı tamamlayarak sınıf, çalışma salonları, yemekhane, kantin vb. toplu kullanım alanlarımızı sosyal mesafe en az 1 metre olacak şekilde düzenledik. Öğrencilerimizin hijyen bilinci ve farkındalığını artırmak için öğrencilerimizin görebileceği bölümlerde, uyarılar ve dikkat etmesi gereken kurallara ilişkin bilgiler yer alıyor. Tüm servis araçlarımızda dezenfektan, kolonya ve maske bulunmaktadır. Kampüslerimizin girişinde ısı ölçer termal kameralarla öğrencilerimizin ateşleri ölçülmektedir.

OKULUM TEMİZ…

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Okulum Temiz Belgesi alabilmek için sağlamamız gereken tüm kriterleri; okul girişi, danışma, derslikler, etüt salonları, atölyeler, laboratuvarlar, öğretmenler odası, toplantı salonu, asansörler, tuvaletler, bahçe, yüzme havuzu gibi tüm ortak kullanım alanlarımızda uyguladık.

Covid-19 salgını kontrolü amacıyla sorumlular belirleyerek Takip Kurulu oluşturduk. Takip Kurulumuz; okul müdürü, okul müdür yardımcısı, tesis yöneticisi, hemşire, iş yeri hekimi, İSG uzmanından oluşmaktadır.

VELİ, ÖĞRENCİ VE KURUM İŞ BİRLİĞİYLE…

Kampüsümüzde; maske, el antiseptiği, dijital ateş ölçer ve bina girişlerinde ısı ölçer termal kameralarımız yer almaktadır. Kampüslerimizde 4 metrekaredeki kişi sayısı 1’i geçmeyecek şekilde personel ve öğrenci planlamamızı yaparak okullara alınması gereken kişi sayısını belirledik.

Ateş, öksürük, halsizlik, burun akıntısı, solunum sıkıntısı ya da ishal şikayetlerinden herhangi biri olan öğrencinin okula gönderilmemesi ve öğretmenine bilgi verilmesi konusunda velilerimize gerekli uyarılarımızı yaptık. Covid-19 belirtileri olan ya da Covid-19 tanısı konulmuş aile bireyleriyle temas halinde olan öğrencilerimizin de okula gönderilmemesi konusunda gerekli hassasiyeti de velilerimizden bekliyoruz.

Veli, öğrenci ve kurum iş birliğiyle, 2020-2021 eğitim-öğretim yılının; öğrencilerimiz, idari ve akademik kadromuz için başarılarla dolu bir yıl olmasını temenni ederiz.

Paylaşın:
1114 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ