logo

DOĞAN GÖNÜLLÜ YAZDI: ‘AJANDA’YI POSBIYIK’LA AÇTIK


Doğan GÖNÜLLÜ

Warning: Use of undefined constant user_email - assumed 'user_email' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/haberhayat/public_html/wp-content/themes/HaberMatikV3/single-kose-yazilari.php on line 34
haber@haberhayat.net

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’la Zonguldak Kanal Z’de yaptığımız ‘Gönüllü Ajanda’  programında tabir yerindeyse her ikimiz de biraz pas attık.

1, 5 saat olarak planladığımız ama 2,5 saat süren programının detaylarını internet sitemizde uzunca, gazetede ise özetle okuyabilirsiniz.  Hatta programın tamamı dijital mecralarda bir tık kadar yakın.

Kanal Z’de bir canlı yayın programına ve logosuna Genel Yayın Yönetmeni Meslektaşım Simge Kırlı ile birlikte karar verdik.

İlk programın açılışını “Batı Karadeniz Ekonomi Politika Kültür Forumu İŞ’te Haber Hayat’ın ajandasını bu programda Perşembe günleri saat 19.30’da açacağız” diye yaptım.

Şimdi burada bir kez daha yapımda ve yayında emeği geçenlere teşekkür ederek, “inşallah bu süreçte toplumun yararına, tarafsız, bağımsız, objektif ve güvenilir programlar yapmayı sürdürürüz.” diyorum.  Yani aklımızın yettiği, dilimizin döndüğünce ve sizler var oldukça Kanal Z’de birlikteyiz. Haydi hayırlısı…

Karadeniz Ereğli kaynaklı (ama Ereğli sınırlı değil) ‘Gönüllü Ajanda’nın İlk canlı yayın konuğu Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık oldu. Daha ilk teklifimde “objektifliğinizden ve tecrübenizden kuşkum yok; sorun, cevaplandırayım” dediği ve ayrıca hiçbir ön-arka şart koşmadan kabul ettiği için teşekkür ediyorum.

Gelelim sitcom tadında yorum/notlarıma:

  • Başkan Posbıyık’ın özgüveni tavan yapmış olduğundan, karşı tarafı ikna etmek gibi, asıl soruyu cevaplandırmak gibi bir kaygısı olmadığını gözlemledim. Meclisteki konuşmalarından yakaladığım çelişkiyle ilgili ilk sorumda  “ben şahsım için söylemiyorum en zor dönemim diye, belediye başkanları için söylüyorum… İlk defa bu dönem belediye başkanlığı yapan arkadaşlarımıza Allah kolaylık versin diyorum…” gibi cümleleri bana bu fikri verdi.
  • Posbıyık’ın ekibi güçlü. Program boyunca danışmanı Nergis Bozkurt ve Basın bürosundan Serkan Aydemir gerek rejide, gerekse aralarda iyi asiste ettiler. Özel Kalem Müdürü Faruk Deniz ise adeta gölgesi gibiydi. Bilgin Avcı da karargâhta…
  • Merhum Ressamımız Osman Zeki Oral ismini hatırlayamayıp bana soran Başkan, benim de hatırlayamam ve ayrıca sorularıma hızlı cevap alma isteğim üzerine sinirlense de hiç şaşırmadım! Zira unutkanlığım ve aceleciliğim ünlüdür!
  • Yayında, Erdemir’le-şehir gerginliğini halkın da istemediğini ifade ettiğimde, “Siz yumuşak bir yapıya sahipsiniz, öyle istiyorsunuz da; halk üzerine gitmemizi istiyor, durmadan bana gaz verenler de var.” cevabı kendisinin popülizm tarafını, bir başka konuda “ Canım yandığı zaman açıklama yaparım.” cevabı  ise  rövanşist tarafını ele veriyordu. Oysa ben kendisine yıllar önce en sert  eleştirilerimi tam da bu konuda yapmış ve “bunlar faydasızdır en iyi ihtimalle etkisizdir” demiştim. Yine aynı düşünüyorum. 
  • Cami yeri konusunu arada da tartışmaya devam ettiğimizde Bozhane Camisi alanına (ve yapımı belediyenin üstlenmesine) samimiyetle sıcak baktığına şahit oldum.
  • Gazetecilerin sorularına cevaplar kısmında; Fikri Kapan’ın trafik sorusunda çevre yolu ihtiyacına vurgu yapan Posbıyık, Hüseyin Aksakal’ın “Ankara’yı düşünüyor musunuz sorusuna”, evet kelimesini kullanmadan, “görev verilirse hizmet etmek isterim” cevabını vermeyi tercih etti. Sabriye Aşır’ın yerine isim yetiştiriyor mu sorusuna ise “tabii ki” cevabı ile yetindiğini notlarıma ekleyeyim.  

Bunlar, haberin kutsallığına dokunmadan, yorumun özgürlüğüne dayanan notlarım…

Başta dediğim gibi şimdilik pas attık.

Sıra sürdürülebilirlikte… 

Sahi var mı bu programda işlememizi istediğiniz konular, konuklar?

*

Not: Bazı asayiş, trafik kazası, ziyaret vs. aktüel haberlerin mecralarımızda yer almamasını/geç yer almasını uyaran samimi dostlara teşekkür ediyoruz. Baş tacı okuyucularımıza “Batı Karadeniz Ekonomi Politika Kültür Forumu Vizyonu ile “aydınlık bir dünya aydınlık bir hayat”  misyonu değerlerimizi hatırlatıyor ve tekraren “Biz sıcak haberci değiliz, bu işi iyi yapan arkadaşlarımız var. Ajans kaynaklı haberleri giriyoruz, ancak önceliğimiz bunlar değil.” diyoruz. İyi ki varsınız.      

Paylaşın:
Etiketler: » » »
Share
672 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • GÖNÜLLÜ YAZDI : DÜNYADA İLK VE TEK!

    22 Nisan 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Türk milletinin siyasi iradesi bir asırdan daha fazla süredir 23 Nisan 1920’de ilk kez toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)’nde temsil ediliyor. Bu zor günlerde Cumhuriyeti’nin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün girişimi ile ilk kez toplanan TBMM’de  Türk halkını temsil eden milletvekilleri, milli egemenlik ve birlik iradesini ortaya koydu.  Atatürk, Cumhuriyetimizin ilanından sonra 23 Nisan tarihini Dünya’da örneği tek olan büyük öngörü ile çocuklarımızın milli bilinçle yetişmesini desteklemek amacı ile Ulu...
  • PANTEREKLİ’NİN AZİZ ANDREAS’I VE BİZANS’TA KUTSAL KİŞİLER

    22 Nisan 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Azizler ( Hagios ) ve kutsal kişiler ( hosios ), bütün Hıristiyan dünyası için önem taşır ama aziz kültürü Doğu Hıristiyan kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır. Genellikle bu kutsal kişiler öncelikle halk arasında yerel anlamda kabul görür ve bir saygınlığa ulaşırlardı. Giderek o kişinin ya da onun fiziksel kalıntılarının ( rölik ) etrafında yerel bir kült oluşurdu. Röliklerin bazı mucizeler gerçekleştirdiği inancı yayılır, insanlar burayı ziyaret etmeye başlar, ikonaları yapılırdı. Kilise tarafından, kilisenin ‘litürjik’ takvimine ve aziz k...
  • ÇOBANLARIN TANRISI

    08 Nisan 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Herakleia Pontika yöresinde de yaygın olarak tapınılan ama hakkındaki mitosların oldukça belirsiz olan Aristaios; ‘çobanların tanrısı’ olarak bilinir. Genellikle kabul edilen bir açıklamaya göre, Apollon ile Nympha ( su perisi ) Kyrene’nin oğlu olarak Libya’da doğan Aristaios, daha sonra Teb’e gitmiş, burada Musalar’dan sağaltma ve kehanette bulunma dersleri almıştır. Kadmos’un kızıyla evlenerek Aktaion’un babası olmuştur. Uzun yolculuklardan sonra Trakya’ya varan Aristaios’un, Herakleia Pontika havalisine de gelip burada ‘khlaina’ dene...
  • POSBIYIK NASIL KAZANDI?

    08 Nisan 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    13 Şubat’ta bu köşede kaleme aldığım “Seçime Doğru-2” başlıklı yazımda Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın seçimi kazanmaya en yakın aday olduğunu yazmıştım. Ayrıca, o tarihte adayı henüz yeni belli olan (Aday gösterilen İbrahim Sezer'in isminden soyutlanmış olarak) Ak Parti’nin ise adeta Ereğli’de seçimi almak gibi bir kaygısının olmadığını kast ederek, “Belki de, Ak Parti Ereğli’yi de kazanıp bir de buranın vaatlerini yerine getirme ‘zorluğuna-masrafına-risklerine(!)’ girmek istemiyordur kim bilir!!!” yorumunu kaydetti...